Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płaska laska

odpowiednio dobrany biustonosz

Polecane posty

Gość płaska laska

Cześć :) Mam 14 lat i właśnie sprawdzałam jaki stanik mam nosić , tzn. rozmiar, taki żeby był dobrze dopasowany. I wyszło mi ze pod biustem mam 69 cm, a w biuście 80 co po przeliczeniu daje rozmiar 60B. I tu jest problem. Ogólnie jestem płaska. Miseczka 65A to dla mnie za dużo. Chyba spowodowane jest to tym, że nie mam jeszcze takiego typowego, okrągłego kształtu piersi, tylko takie 'stożki'. Dlatego pierś nie wypełnia całej miseczki. Pomóżcie, jaki rozmiar i typ stanika będzie dla mnie odpowiedni? ;)

Gość rozmiar zero
spierdalaj kretynko

proponuję pozostać jeszcze przy koszulkach bawełnianych dla dzieci, szczególnie teraz kiedy się zaczyna robić ciepło.

Gość płaska laska
Ale o jakich koszulkach Ty mówisz? Ja się pytam o stanik :/ i naprawdę nie potrzebuję złośliwych komentarzy ...

Gość blablabla ....
są takie miękkie biustonosze przeznaczone dla nastolatek. I spróbuj rozmiar 70A bo 69cm pod biustem to raczej 70A. Niektóre firmy mają specjalnie rozmiarówkę dla nastolatek

Gość płaska laska
69 cm pod biustem to nie jest 70 ... poczytaj troche na ten temat a dopiero potem sie wypowiadaj ... obwod pod biustem sie zaniza, bo musi sie dobrze opinac na ciele

Jakie 70, co Ty pieprzysz, zawsze odejmuje się z 5 cm od obwodu, żeby wyszedł obwód stanika, bo inaczej będzie szedł do góry. A Ty autorko przejdź się do sklepu z bielizną i po prostu przymierz ten b60, możesz poprosić ekspedientke o pomoc w wybraniu odpowiedniego rozmiaru.