Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaitana

Poprawki

Polecane posty

Hej, czy mogłybyście odpowiedzieć mi na parę pytań? (Z góry dzięki). 1.Czy wstawilibyście zagrożenie osobie która miała: 1 półrocze: 3,3,2,2,3 Ocena półroczna: 3 2 półrocze: 1,1,3 2. Dalibyście w tej sytuacji szansę na dopa? 3. Czy można pisać sprawdzian komisyjny (nie ten w sierpniu), tylko ten po konferencji? Jest taka możliwość (jestem w 1LO), w gimnazjum miałam taki test pisać, ale potem się okazało, że nie ma potrzeby. Będę wdzięczna.

Gość momozil
1. oczywiście że tak 2. oczywiście że tak jeżeli nauczyciel wystawia zagrożenie jest to sygnał dla ucznia aby starał się poprawić 3. jak ci belfer postawi pałę na koniec i masz tylko jedną pałę piszesz poprawkę jak masz więcej pał np.2 to rada nauczycieli musi się zgodzić no to żebyś pisała jak się nie zgodzą albo źle poprawkę napisałaś to znów wracasz do 1 klasy jak drugi raz nie zdasz klasy wylatujesz ze szkoły!

Gość To ja to ja to ja
No ja bym dała na półrocze było 3 a teraz jest 3 i dwie jedynki. Jak dla mnie jest pokrycie na dop ale nie jestem nauczycielem

Gość momamaamaa
Choćbyś miala 4 na pierwsze pólrocze, teraz nie dostaniesz zaliczenia, a przynajmniej nie powinnaś, jeśli nie będziesz miala pozytywnie zaliczonego materialu z tego semestru! Dalabym szansę na zaliczenie materialu. Dopóki nie wystawilabym ocen końcowych moglabyś próbować zaliczyć zalegly material, ale bez żadnych ulg.

A można tak zdawać, że składasz podanie do dyrekcji szkoły, że chcesz pisać egzamin (jeśli nie zgadzasz się z oceną nauczyciela) i piszesz zaraz przed końcem roku szkolnego po konferencji? W gim miałam taką możliwosć, ale babce od polskego sie nie chciało siedzieć w komisji więc dała mi szansę na poprawę. A czy w liceum jest taka możliwość, czy jedyne wyjście to egzamin poprawkowy w sierpniu (jeśli sie ma już 1 wystawioną).

Gość 8rwa
Musisz złożyć podanie, że nie zgadzasz się z wystawioną oceną i jeśli pozytywnie rozpatrzą to możesz pisać. Ogólnie to nie radzę tego pisać, skoro miałaś dość słabe oceny, to nie zdążysz się nauczyć na ten egzamin, już lepiej po prostu iść na poprawkę w sierpniu, przynajmniej będziesz miała czas się przygotować. W sumie, to do wystawienia ocen jeszcze są ok. 3 tyg, więc powinnaś zdążyć się poprawić. :)

Ale ja naprawdę umiem na więcej. Myślę, że na 2 bym napisała, ale żeby nie dopuścić do 1 na koniec, to będę się uczyć na ostatni sprawdzian.