Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gf

Ankieta- wychowawcy kolonijni

Polecane posty

Witam serdecznie. Jestem studentką pedagogiki opiekuńczo - wychowawczej. Obecnie piszę pracę licencjacką nt. "Trudności wychowawcze w pracy z dziećmi na koloniach". Muszę przeprowadzić badania. Uściślając, zrobiłam arkusz ankiety kilka miesięcy temu na wyjazd na obóz dla dzieci i młodzieży. Pełniłam tam rolę wychowawcy kolonijnego, jednak wypełnionych ankiet jest trochę za mało i nasunęła mi się myśl, że może tutaj znajdą się tegoroczni lub zeszłoroczni opiekunowie kolonijni, którzy z chęcią ją wypełnią. Ankieta nie zawiera wiele pytań i nie jest skomplikowana. Zainteresowanych i życzliwych proszę o napisanie swoich adresów e-mail w celu wysłania niniejszej ankiety lub proszę o kontakt:pati_203@op.pl Ankietę zamieszczam również poniżej więc można wypełnić ją na forum lub skopiować i wypełnioną przesłać drogą pocztową. Z góry bardzo dziękuję. Z wyrazami wdzięczności Patrycja. Kwestionariusz ankiety Szanowni Państwo, Jestem studentką Śląskiej Wyższej Szkoły Zarządzania im. Gen. Jerzego Ziętka w Katowicach. Zwracam się z prośbą o wypełnienie poniższej ankiety. Posłuży ona celom naukowym, na potrzeby mojej pracy licencjackiej pt.: Problemy wychowawcze w pracy z dziećmi na koloniach. Ankieta jest anonimowa, każda szczera odpowiedź jest prawidłowa. Odpowiedzi proszę zaznaczać kółkiem, ankieta jest wielokrotnego wyboru. Bardzo proszę o rzetelne wypełnienie kwestionariusza. 1.Ilu dzieci liczy grupa jaką Pan/i się opiekuje? . 2.Jaki jest przedział wiekowy dzieci? . 3.Płeć Pana/i podopiecznych: a)Chłopcy b)Dziewczęta 4.Moi podopieczni wychowują się w: a)Rodzinie pełnej b)Rodzinie niepełnej c)Domu dziecka d)Placówce wielofunkcyjnej e)Inna placówka opiekuńczo wychowawcza f)Nie wiem 5.Problemy wychowawcze częściej przysparzają: a)Chłopcy b)Dziewczęta c)Nie ma znacznej różnicy d)Trudno powiedzieć 6.Z którymi dziećmi Pan/i ma częściej problemy wychowawcze?: a)Z rodziny pełnej b)Z rodziny niepełnej c)Z domu dziecka d)Innych placówek opiekuńczo wychowawczych e)Nie ma znaczenia w jakim środowisku wychowuje się dziecko - kłopoty wychowawcze są na równym poziomie f)Opiekuję się tylko jedną z w/w grup dzieci, więc trudno powiedzieć 7.Z jakimi problemami wychowawczymi spotkał/a się Pan/i w swojej grupie podopiecznych?: a)Palenie papierosów b)Spożywanie alkoholu c)Spożywanie innych używek d)Wulgarne zachowanie e)Agresja f)Przemoc g)Brak akceptacji dziecka w grupie rówieśniczej h)Kradzieże i)Niedostosowanie dziecka w grupie j)Ucieczki z terenu wypoczynku k)Inne ( wymień): 8.Jak Pan/i sobie z nimi radzi? 9.Z jakimi problemami wychowawczymi spotkał/a się Pan/i na terenie wypoczynku?: a)Palenie papierosów b)Spożywanie alkoholu c)Spożywanie innych używek d)Wulgarne zachowanie e)Agresja f)Przemoc g)Brak akceptacji dziecka w grupie rówieśniczej h)Kradzieże i)Niedostosowanie dziecka w grupie j)Ucieczki z terenu wypoczynku k)Inne ( wymień): 10.W jakim stopniu interesują grupę zajęcia programowe?: a) wszystkie zajęcia są dla nich interesujące b ) niektóre zajęcia są dla nich interesujące c) nudzą się na większości zajęć d) nie umiem odpowiedzieć 11.Które dzieci niechętnie angażują się w organizowane gry, zabawy, zajęcia itp.?: a)Dzieci wychowujące się w rodzinach pełnych b)Dzieci wychowujące się w rodzinach niepełnych c)Dzieci wychowujące się w domu dziecka d)Dzieci wychowujące się w innych placówkach opiekuńczo wychowawczych e)Opiekuję się tylko jedną z w/w grup dzieci, więc trudno powiedzieć f)Wszystkie dzieci są chętne do udziału w organizowanych zajęciach 12.Z jakimi trudnościami w pracy z dziećmi spotyka się Pan/i najczęściej? . . 13.Jakie według Pana/i są przyczyny tych zachowań? . . 14.Z którymi problemami wychowawczymi występującymi podczas wypoczynku ma Pan/i największy problem: a)Palenie papierosów b) Spożywanie alkoholu c) Spożywanie innych używek d) Wulgarne zachowanie e) Agresja f) Przemoc g) Brak akceptacji dziecka w grupie rówieśniczej h ) Kradzieże i) Niedostosowanie dziecka w grupie j) Ucieczki z terenu wypoczynku k) Inne ( wymień): 15.Ile razy pracował Pan/i w charakterze wychowawcy kolonijnego: a)1 raz b)2 razy c)3 4 razy d)więcej

Gość czarnaaaaaa..........ewry45436
wypierdalaj, to kafeteria, nie ankieternia 🖐️