Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FLVE

Książkowe pytanie

Polecane posty

Gość FLVE

Czy jeśli należałam do miejskiej biblioteki w czasach kiedy byłam niepełnoletnia i nie oddałam książki kilka lat temu ponieważ najzwyczajniej zapomniałam teraz kiedy jestem pełnoletnia i nie korzystałam z usług tejże biblioteki mogę ponieść karę za nieoddaną książkę?

Gość Joginzzamoscia
Ot ciekawe pytanie:D Sam nie wiem.

I dobrze Ci radze przejsc sie tam, bo juz jedna babka ode mnie biblioteki placila 760 zl kary. Teraz w MBP sie nie pitola, tylko jak komus urosnie zadluzenie, to do windykacji idzie.

Gość co to znaczy wparowuje?
hmm, skoro jesteś pełnoletnia to również chyba odpowiedzialna? Oddaj książki, zapłać karę i korzystaj dalej

Gość jak_najbradziej
oczywiscie i nawet pojdziesz siedziec

Gość Joginzzamoscia
No jak pójdziesz to każą zapłacić:D Czy li tak czy siak zabulisz?

Jesli pojdzie, to sa 2 opcje: jesli ma w MBP mile panie, to kaza jej zaplacic symboliczne 10 zl na biblioteke i po sprawie, a jesli ma wredne babska, to ja podlicza i sciagna kase. a jak nie zaplaci, to windykacja z niej to sciagnie :)

jest jeszcze trzecia opcja: biblioteka wysle jej upomnienie i informacje, ze jak nie odda ksiazek i nei zaplaci kary to sprawa trafi do windykacji.

Gość bibliotek maja taki miesiac
akcji,ze umorzaja takie sprawy, Wykorzystaj, A jak nie, radzie ci isc do biblioteki, bardzo serdecznie przeprosic i spytac, czy moglabys za te ksiazke odkupic jaka =inna, np nowos- pordz sie jaką. Na ogol na to ida.

Gość Joginzzamoscia
Mi biblioteka nic nie przysłała od 7 lat. kiedyś zapomniałem oddać i co teraz się nagle o kasę obudzą? Ja za ich burdel organizacyjny nie mam zamiaru nic zapłać.

To TY pozyczyles ksiazki i to TY powienienes pamietac o ich oddaniu. Łaski nie robisz. Zrobic to moze za Ciebie windykacja.

Gość Joginzzamoscia
Zawsze mogę powiedzieć,że oddałem:D A co do tego miesiąca amnestii to ona wszystkie biblioteki obowiązuje?