Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mira22

Interesujący kolega ze studiów.

Polecane posty

Gość Mira22

Cześć. Wpadł mi w oko pewien chłopak ze studiów. Znam go słabo, rzadko też rozmawiamy. Niemniej, wydaje się interesujący i chętnie bym go bliżej poznała. Nie chodzi nawet o to, że od razu chcę czegoś więcej. W zupełności wystarczy mi koleżeństwo. Niestety, nieśmiałość robi swoje i nie wiem, jak do niego zagadać. Może coś podpowiecie?

Gość marcepankowa
Pożycz notatki:-)

Gość Mira22
Fajny pomysł, ale on zazwyczaj pożycza od innych osób, ja zresztą też. Nie jesteśmy też w jednej grupie, co sprawy nie ułatwia.

Gość Gadatliwa..
Usiądz kiedyś obok niego na wykładach :) uśmiechnij się zagadaj:) chodzicie razem na studia to pewnie macie wspólne tematy :P np. ostatnie kolokwium z jakiegoś przedmiotu:)

Gość yeaahhh
albo jak go spotkasz gdzies na korytarzu zapytaj gdzie macie, albo właśnie jak ktos napisal o kolokwium

Gość Mira22
Tak właśnie myślałam, żeby zagadać...Tylko on jest taki jak ja, czyli dość zamknięty w sobie, introwertyczny. Rzadko się odzywa, ma może tylko jednego kumpla z którym gada.

Gość Mira22
Spróbuję:) Jutro mamy akurat wspólny wykład:)

Gość Gadatliwa..
no to do dzieła :) trzymamy kciuki :) daj znać jak poszło:P:)

Gość Mira22
Mam nadzieję, że się odważę. Męczę się z tym zauroczeniem trzeci miesiąc, a tymczasem nic nie wskórałam. Tylko cześć i cześć. Chłopak sprawia wrażenie nieśmiałego i też za bardzo nie wiem jak mnie odbiera.

Gość owocowamelisa
Jak jest mało rozmowny to trzeba go oswajać ze soba, powoli i sukcesywnie :) No i taki banał, że faceci lubią uśmiechniete dziewczyny, które mają pozytywną aurę :)

Gość Mira22
No właśnie, ja raczej sprawiam inne wrażenie. Przez to, że jestem nieśmiała, ludzie mogą mnie mieć za gburowatą i chłodną.

Gość Mira22
Inna sprawa, że nie do końca wiem, czy on jest nieśmiały, czy też raczej nie chce rozmawiać. Obawiam się tego, że będą mu się narzucać, a tego bym na pewno nie chciała.

Gość owocowamelisa
Wszystko delikatnie i naturalnie. Zaczynasz od spraw neutralnych, żeby złapać kontakt, i w trakcie takich najzwyklejszych rozmów o wykładzie, egzaminie, czymkolwiek innym bedziesz się czuła coraz swobodniej. No i zawsze możesz się wycofac, nie prosisz przecież nikogo o rękę tylko prowadzisz zwykłą normalną rozmowę jakich wiele :) Nic na siłę. A uśmiech sam przyjdzie ;)

Gość Mira22
Dzięki za poradę. Oby się udało :)

Gość owocowamelisa
Powiedz jak tam poszło :D