Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apeeep

małżeństwo bez przysłości

Polecane posty

Gość apeeep

jaki sens ma małżeństwo kiedy małżonkowie będą zmuszeni mieszkać oddzielnie może jest ktoś w podobnej sytuacji jak sobie radzicie???

cześć ja mam taką sytuację, mąż ma firmę budowlaną we Francji, w domu jest 2 razy w miesiącu z reguły na weekend, ja wychowuje córkę lat 2, i syna męża lat 7 z poprzedniego małżeństwa. Rozłaka boli i dzieli ale jakoś trzeba stawić temu czoła, mieszkamy w miejscowości pod krakowem, mała mieścina ludzie mowia ładny dom zadbany, wyliczaja każdy grosz, ile kosztował samochod a nie wiedzą ile w tym trudu,

Gość apeeep
w tej sytuacji nie chodzi o wyjazd do pracy zagranicę do mieszkania osobno zmusza nas sytuacja rodzinna choroba naszych rodziców i konieczność sprawowania nad nimi opieki

Gość ja akurat kupiłam
to macie zamiar czekać aż rodzice umrą?

Gość apeeep
właśnie nie mamy zamiaru czekać bo ślub jest już zaplanowany ale martwie sie czy my damy rade tak żyć i czy takie małżeństwo ma szanse przetrwać

Gość ja akurat kupiłam
wiesz znam taki jeden przypadek. mój sąsiad ma żonę i dzieci i całe życie mieszkają oddzielnie z takiego samego powodu jak Wy. całe życie myślałam, że to stary kawaler bo nawet jak ich rodzice poumierali to oni nie zamieszkali razem. trochę dziwne to małżeństwo bo łączy ich tylko papier. nawet dzieci tego ojca za bardzo nie odwiedzają. jesteście jedynakami?

Gość Faaaaaktycznie
a nie możecie wszyscy razem zamieszkać?