Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajnikk

znieczulenie przy porodzie sn - szczecin

Polecane posty

Gość zapytajnikk

Drogie kobietki, napiszcie prosze jak to jest w koncu ze znieczuleniem zewnatrzoponowym przy porodzie. nie chodzi mi tutaj o jego wady czy zalety, tylko o mozliwosc podania go rodzacej. na jakich zasadach to funkcjonuje, czy trzeba sie dogadywac z lekarzem?

ja nawet gdybym błagała to bym nie dostała,męczyłam się bardzo długo i poprosiłam o coś przeciwbólowego lub znieczulającego to usłyszałam,cytuje "niech pani nie przesadza" :) super nie :P ja mysle ze trzeba wczesniej cos obgadac,ale gdzie i z kim nie mam pojęcia,bo personel sie zmienia,dzien porosu tez moze nie wypaść idealnie w terminie jaki wyznaczył lekarz,ale powiem ci że było do przeżycia,u mnie się zlitowali po 16 godzinach na cesarke,bo w koncu zbadal mnie lekarz ktory oswiadczyl ze sama nie urodze tak duzego dziecka w dodatku zle ulozonego :D no to poczulam ulgę nieziemską po podaniu znieczulenia :P eh to bylo wspaniale

oj tak dziewczyny piszcie o znieczuleniach i porodach w Szczecinie, proszę, mnie czeka to w listopadzie i już teraz dostaje świra na myśl o tym wszystkim :D

niestety ja tez w polskiej rzezni musialam rodzic , gdzie trzeba prosic i pozbawic godnosci i szacunku. Koszmar!!!. Wspolczuje tym co musza to przejsc. Dopisze ,ze w kraju , w ktorym mieszkam kobieta ma wybor i nalezy jej sie znieczulenie, gdy go nie chce to wtedy informuje lekarza. Nie ma zadnego proszenia , blagania czy lapowek. Tu porod to mila chwila , kobiety nie krzycza, cicho , spokojnie , wszyscy dbaja aby atmosfera byla przyjazna . Tak samo cesarka, jesli chcesz to tak rodzisz, to kobieta wybiera , nikt tu nikomu laski nie robi. Zyczylabym kazdej aby mogla rodzic za granica. Powodzenia.

ja na taka rzeźnie zareagowałam odpowiednio,po 14 godzinach chcialam rozmawiac z lekarzem,ktorego polozna nei chciala wezwac wiec powiedzialam ze niech zapomni o tym ze mnie przebada-robila to na skurczach i jak ktos rodzil to wie jak to boli ;) powiedzialam jej ze sama pojde po lekarza i w koncu zadzwonila :D no i sie doczekalam i jeszcze uslyszalam "po co pani parła" no ale w koncu dostalam synka by mu dac buziaka :P potem mnie poszyli i bylo git :P poboli i przestanie,nie martwcie sie,ból jest nietypowy bo nawet nei uronicie łezki :P hehe raczej bedziecie sie zastanawiac czy was nie rozerwie,czym predzej zaczniecie myslec ze poród to nei bajka tym lepiej,ja sie nie balam ani troche ,mama i siostra mnie nastawily odpowiednio :P

Gość SamantaSmolekKJ
Trzeba zaplacic za to znieczulenie 720 zl u mnie ale branie go nie ma potrzeby bo bol i tak bedziesz czula poniewaz musisz by wiedziec kiedy przec Wiem poniewaz moje znajome mialy i nic to nie dalo Znieczulenie to nazwa dosc mylna wez to pod uwage

Gość SamantaSmolekKJ
porod wcale tak nie boli neiprzesadzajcie :) mi tam sie podobalp

Gość polciaaaa78
Ludzie wypowiadajcie się na temat. Chodzi konkretnie o Szczecin. Na Pomorzanach masz za darmo a w Zdrojach odkąd otworzyli nowy oddział to przeważają cesarki. Koleżanka rodziła na początku maja i podobno masz wybór czy chcesz cesarkę czy sn.

Gość dsdsds
moze ta kolezanka miala wskazanie do cesarki, w koncu to operacja i watpier zeby kazdy na wejsciu sobie wybieral sposob porodu. nartomiast znieczulenie zewnatrzoponowe nie jest tak inwazyjne, jak napisal ktos wyzej czuje sie bol, ale nie az tak. wiec moze ktos wiecej wie jak zalatwic sprawe ze znieczuleniem??