Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olunia12345

Jakie witaminy brać przed i w ciąży

Polecane posty

Gość Olunia12345

Mam pytanie jakie witaminy brać kilka miesięcy przed ciążą i w trakcie ciąży oprócz kwasu foliowego. Nie znam się bo nie mam jeszcze dzieci a chciałabym się dobrze przygotować.

Gość przed ciążą i w pierwszym
trymestrze wystarczy sam kwas foliowy potem może być Femibion, dobre witaminy dla kobie w ciąży

Gość damy radeee
dokładnie przed ciążą wystarczy kwas foliowy, a jak zajdziesz, to pewnie Ci lekarz coś poleci, tym się nie martw na zapas...

Gość Olunia12345
Mam często niską hemoglobinę i muszę brać żelazo i tak się zastanawiam że jak zajdę w ciążę to dziecko "zabierze mi połowę" i znowu będzie anemia:/ I mam słabe zęby i nie wiem czy też nie brać jakiś dodatkowych witamin bo koleżance zęby tak się zaczęły psuć w ciąży.

Gość damy radeee
Poradź się lekarza, bo może faktycznie żeby przeciwdziałać anemii powinnaś brać jakieś większe dawki witamin, ale to lekarz Ci powie...

Gość TakaSobieMama
Nie zadne witaminy syntetyczne tylko zdrowa, zbilansowana dieta :) bogata w warzywa i owoce.

Gość roberta_iciak
Przed zajściem w ciążę oczywiście trzeba brać kwas foliowy. Póżniej w pierwszym trymestrze też no i w zależności od tego jak się czujemy i jakie mamy problemy powinnyśmy stosować suplementy. Ja w ciąży miałam problemy z żelazem, koleżanka poleciła mi świetny preparat Floradix żelazo. Preparat ten zawiera też witaminki dlatego można być spokojnym o siebie i dziecko :)

Gość olooooooooooo
trochę stary temat chcesz gadać sama ze sobą? czy co