Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamamamama

co warto teraz studiowac?

Polecane posty

Gość akuratt
jeśli chcesz koniecznie studiować to wybierz po prostu to co cię interesuje. I tak skończy się na tym że zaproponują ci w przyszłości pracę na kasie albo nawet uda ci się zostać ekspedientką w centrum handlowym...

Gość mloda mamamamama
To w takim razie prywatna uczelnia.. heh tylko jaki kierunek? Na nic z ekonomią nie pójdę bo z matmą na bakier.. To na czym by było w miarę łatwo? Chodzi mi też trochę o to żeby się troche dowartościować, żeby coś mieć jakiś papier..

wlasnie dlatego zeby po 5 latach nie zostac sprzedawca trzeba sie dobrze zastanowić nad wyborem studiów

Gość mloda mamamamama
Póki co to chce prez te 3 lata, czas który musiałabym " odchować" drugie dziecko jakoś spożytkować, żebym starsza o te kilka lata, dalej nie tkwila bez jakiegos kroku w przyszłość

Gość mloda mamamamama
właśnie, a ja nie mam na nic pomysłu.. pielęgniarstwo odpada, nie bawi mnie to, boję się zastrzyków itd.. ekonomia też.. a psychologia? dużo jest psycholożek prawda?

po takiej zaocznej psychologi to co najwyżej możesz sprzedawca w supermarecie, to moze jezyk obcy?

Czyli wiesz, że nic nie wiesz:) Nic tak bardziej Cię nie interesuje? Chcesz byleby dla papierka czy potem znaleźć pracę?:)

Gość mloda mamamamama
a po tym co? tłumacz?

Gość mloda mamamamama
a BHP?

Jam również stoję przed takim wyborem jak Ty. Z tym, że nie mam dzieci, mam ledwo 20 lat i wyjeżdżam za granicę do pracy. Papierek mi na nic nie potrzebny póki co. Wrócę za jakiś czas i wtedy zadecyduję:) Radziłabym coś medycznego.. Ewentualnie języki... handel..

Ja wybrałam socjologię. Dla wielu osób to kierunek bez przyszłości. Ale ja to lubię, na te studia chciałam iść, sama wybrałam. Studiuję zaocznie, bo muszę się utrzymać. Płacę im kupę pieniędzy,ale studiuje to co chce. Mam dobrą pracę ( zarobki średnie) jednak robię to co lubię w świetnej atmosferze. Jestem zaradna, przedsiębiorcza, mam certyfikat z języka angielskiego. Wierzę, że po studiach będzie jeszcze lepiej. Zrobię studia będzie wyższe wykształcenie, język obcy jest, doświadczenie wciąż zdobywam.Dobrze się rozumiem z komputerem, po studiach chcę zrobić jakiś mały kurs grafiki. Przede wszystkim chcę pracować, nie obijam się. Myślę, że będzie dobrze :) Mimo, ze wybrałam 'daremny kierunek humanistyczny' :)

haha BHP, wiesz jak wyglądają szkolenia bhp w zakładach pracy;/ KOmedia:P Może język. Zawsze się przyda! Ja najchętniej poszłabym na hiszpański, niemiecki, angielski:D

Gość mloda mamamamama
heh widzę że ciężko będzie mi coś wybrać.. a jak mam 23 lata, ułożone życie, męża który dobrze zarabia, tylko brak mi tych studiów do szczęścia

Skoro dobrze zarabia, a Tobie brakuje wyższego wykształcenia do szczęścia, to wybierz to Cię interesuje :)

Gość mloda mamamamama
a zarządzanie? :D

Tabuny młodych ludzi z licencjatem z zarządzania chcą zarządzać firmą i zarabiać 9 tyś/mc ;) Tak widzą ich pracodawcy, jeśli Cię to kręci warto spróbować. Dla pracy po tym kierunku średnio..

hahaha zarządzanie:) No może i ciekawe...bardzo popularne.. ale jeśli nie masz problemów z kasą to idź i na to. Chociaz polecałabym jakąś filologię:) Chociażby germańską skoro wyjeżdżasz do de:)

Jakbym teraz była po liceum i mieszkała z rodzicami- wybrałabym dzienną grafikę. Też idę z moją socjologią w stronę reklamy. Do tego jeszcze grafik. Mogło by być fajnie. Szczególnie, ze w ten sposób można dorabiać do etatu.

Gość yxcvbnm,.
teraz warto pracowac a gowno robic mozna zawsze:D

Nie idź na filologię niemiecką. Byłam kiedyś na fil. angielskiej i jak pytali nas, dlaczego chcemy to studiować, to jeden koleś powiedział, że chce wyjechać do Anglii i uczyć angielskiego. Wykładowca się uśmiał. Prawda jest taka, że takie dzieci o wiele lepiej znają zng. niż taki przyjezdny, chociaż po studiach.

Gość mloda mamamamama
to może bym spróbowała tego grafika.. jak mam smykałke do komputerów może i w tym by wyszło..

Nie warto iść na coś, bo ktoś Ci polecił, jeśli nie jesteś do tego przekonana. Może zabraknąć Ci woli by się uczyć, i jeździć na zjazdy co drugi weekend (czasem są dwa pod rząd) w praktyce nie wygląda to tak, jak wtedy gdy planujesz studia...