Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yamahaam

perypetie ztestami

Polecane posty

Gość yamahaam

witajcie, ostatnio opisywałam tu swoje doswiadczenia ztestami w stylu 2 pozytywne 1 negatywny.... otóż zrobiłam 4 i negatywny!!!! a dzis po odczekaniu kolejnych 2 dni= wyszedł mi pozytywny-piekne 2 kreseczki!!!! jestem szczesliwa, kiedy mam isc do lekarza? wczoraj minał mi termi miesiączki!

Jak to kiedy jak najszybciej :)Wypowiedź "Po pierwsze" mnie rozbawiła:D Najpierw idź na badanie beta hcg, potem z wynikiem w łapce do gina. Podejrzewam ,że przypisze lek na podtrzymanie tak profilaktycznie , aby zarodek ładnie się zagnieździł i zleci badanie moczu i kilka badań z krwi.

Gość yamahaam
dziekuję, pomyślałam że poczekam z tydzien ale nie miesiąc oj nie

Gość yamahaam
a sama nie mogę isc zrobic badan moczu i morfologii? moze od razu zrobie i z tym juz pójdę?!

Gość a ja życzę krótkich męczarni
boże, kolejny chlebozjad i zaśmiecasz planety w drodze :O Przestańcie się mnożyć jak jakieś cholerne króliczyce :O

Gość yamahaam
aż, zal że Twoja matka się pomnożyła...

dopiero w 7 tygodniu jest sens iść do lekarza. wtedy już ładnie, a przede wszystkich słychać serduszko:) racja zrób betę hcg, bierz kwas foliowy i dbaj o siebie, a do lekarza umów się za ok 2,5-3 tyg. wcześniej po prostu nie ma sensu :)

Gość yamahaam
no własnie nie ma sensu... pojde za 1,5 tygodnia może, o cos jeszcze mam zadbac?

za 1.5 tygodnia.. będziesz miała 5.5 tygodnia za sobą. to za mało. cierpliwości trochę autorko. jak pójdziesz wcześniej niż napisałam, nie będzie na USG nic widać. :) wiem, żeś niecierpliwa- jak każda na początku, ale spokojnie, poczekaj. nie przemęczaj się za bardzo i podstawowa zasada nie dźwigaj jakiś ciężarów.. i czekaj wytrwale. Powodzenia :) a jeśli ciąża przebiega Ok to żaden progesteron nie jest Ci potrzebny. duphaston podaje się w konkretnych przypadkach, a nie od tak sobie.

Gość yamahaam
ale skąd do 7 tyg bede wiedziec czy mi progesteron potzebny? a jak powinnam go juz brac czy co?

Gość yamahaam
hmm?

Lekarze zalecają aby przyjść na pierwszą wizytą 2 tygodnie po terminie miesiączki.

Gość ja to ja mówie CI....
Navi- bzdura. autorko: jeśli do tego czasu, pojawiłyby się jakieś plamienia, cokolwiek niepokojącego wtedy oczywiście zgłoś się do lekarza wcześniej. duphastonu nie bierze się profilaktycznie, chyba, że wcześniej wystąpiły poronienia- to nie jest witamina C, tylko hormon. zrób sobie betę HCG i czekaj :)

Gość yamahaam
Nie, nie mam żadnych plamień, mam nadzieję, ze tak zostanie. Dziś mam 30 dc. ostatnio miałam cykle 28 dnioowe. wiec chyba wtakim zaszłam. narazie boli mnie brzuch jak na okres, ale mam nadzieje, ze tak byc może, choc boję się za każdym razem jak idę do toalety. Własnie co z tym progesteronem i luteiną, ja mam wrażenie, ze co któraś kobieta, jak nie każda dostaje na pierwszej wizycie.