Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocnikowy problem

nocnikowy problem

Polecane posty

Gość nocnikowy problem

Witam wszyskie mamy!!mam probkem z moją córeczką ma 2,3 m-c jest bardzo mądra mówi całymi zdaniami tylko nie chce wołać na nocnik wie gdzie trzeba załatwiać potrzeby swoje ,wie do czego nocniczek służy ale za żadne skarby nie chce wołać od paru dni mam ją bez pamersa jak chodzę za nią i pytam czy chce zrobić to zrobi nawet sama zdejmie sobie ubranie by usiąść ale jak nie zapytam to zrobi w majtki nie wiem jak mam ją oduczyć od 1 czerwca ma iść do przedszkola awaryjnie ją przebiorą ale chciałabym aby chociaż troche wołała..jak sobie radziłyście ze swoimi szkrabami??

Gość Goja 35,.,.
Skoro mówisz ze dopiero od kilku dni nie ma pampersa to daj jej troszke czasu. Najpierw Ty ja kontroluj i pytaj ,za jakis czas prawdopodobnie sama zawoła .

Gość Fajalala
moj mały robi od 9 m-ca na nocnik, początkowo z pieluchą poźniej chodził już bez. Nie wiem co Ci do radzic. U mnie od praktycznie od początku był przyzwyczajony, więc może dlatego tak łatwo poszło

Gość tralalinka
od 9 miesiaca robi na nocnik bo wytresowalas dzieciaka jak psa:O swiadome informowanie o potrzebach fizjologicznych pojawia sie u dziecka ok 18-20 miesiaca:O podejrzewam, ze twoj 9 miesiaczniak robil na nocnik jak GO POSADZILAS !!!! a nie wtedy jak potrzebował!!!!!

Gość Fajalala
No tak, jak go posadziłam. Pilnowałam tego i tak to sie zaczeło. Ale przynajmniej pozniej byl oswojony bylo to dla niego zupełnie normalne. Nie musialam go przekonywac, ani sie nie bal.