Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madytrona

Jaki rozmiar ramy w damce ?

Polecane posty

Gość madytrona

chcę sobie zamowic rower o rozmiarze ramy 17 mam 167 cm wzrostu, ale nie wiem jak to sie mierzy i czy to oznacza ze rrower jest dluzszy od np dlugosci ramy 19 ?

Gość madytrona
ogolnie : czy to oznacza dlugosc roweru ?

Gość bhjbhj
Jeszcze miesiac temu stalam przed tym samym problemem:D Dlugosc ramy to dlugosc rury podsiodlowej. Ja przy 176cm kupilam rower 19, wiec ty jak najbardziej powinnad miec 17, ale najlepiej isc do sklepu i usiasc na danym rozmiarze, bo rozne firmy maja rozna geometrie ramy i moze lepiej bedzie ci sie siedzialo na 19

Gość madytrona
ale jak to sie mierzy, bo akurat mam teraz kolezanki rower i nie wiem w ktorym miejscu tzn co od czego i do czego. Nie znam tych fachowych nazw :(

Gość madytrona
ona zamawiala sobie tez przez internet jest wyzsza troche ode mnie i jej rower ma rozmiar kol 28 i rama 18 , dla sie wydaja za duze , ale ten model mi sie podoba tylko wlasnie nie wiem czy jak rozmiar kol mniejszy to i rowe krotszy ? Ona zamawiala nie mierzac wiec tez mi nie pomoze.

Gość bhjbhj
jakiej firmy jest ten rower? merida moze?

Gość madytrona
nie cossack

Gość bhjbhj
jak kola mniejsze, to po prostu rama jest nizej usytuowana wzgledem podloza.

Gość bhjbhj
jesli chcesz zamowic taki sam model, a ten rozmiar wydaje ci sie za duzy, to zamow mniejszy, ale najpierw upewnij sie, ze faktycznie jest za duzy, ustaw dobrze siodelko, przejedz sie i potem podejmij decyzje

Gość madytrona
to znaczy czy rower moze byc tez przez to ktotszy ? bo ten co ma kolezanka jest taki jakis duzy. ja sie naprawde nie znam i szukalam w forach ale nic z tego nie rozumie. nie wiem jak to zmierzyc u jej roweru a ma siodelko calkiem opuszczone prawia na ramie.

Gość madytrona
wlasnie zle mi sie jedzie na nim bo te kola za duze i ogolnie za wysoki. dziekuje Ci :)

Gość bhjbhj
http://www.rowerymerida.pl/produkt65/crossway-tfs-100-v-rower-merida.html Wejdz na te strone, pod zdjeciem roweru jest rysunem ramy, powieksz go sobie i odleglosc CT to wlasnie rozmiar ramy. Jesli kolezanka ma maksymalnie opuszczone siodlo, to nie jest to dobra pozycja do jezdzenia. siodlo powinno byc ciut wyzej od kierownicy, ewentualnie na rowni, tak jak na zdjeciu.