Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duuuuuuuupsko

obiad dla męża

Polecane posty

Gość duuuuuuuupsko

kupilam gotowego kurczaka i powiem ze sama go zrobilam

Gość bardzo dobrze, co będziesz
stać przy garach :o Ja ciągle kupuję żarcie w knajpie obok i mówię, że sama ugotowałam

Gość a dlaczego nie
mozesz powiedzieć mu prawdy ? ja prawie codziennie podaje gotowe obiady i się z tym nie kryję a chłop zadowolony ze ma co jeść

Gość duuuuuuuupsko
kupilam go w carrefourze tylko jakos dziwnie pachnie, ale chyba codziennie tam grilluja te kurczaki bo ludzie je kupuja

A ja tak dla odmiany uwielbiam gotować :) i mój facet uwielbia jeść potrawy przygotowane przeze mnie, nie lubię kupnego bo oni to przeważnie pieprz i sól tylko a ja uwielbiam zioła, jakieś oregano, bazylię, estragon, tymianek, rozmaryn :)

Gość Zaje...fajny
Myślę, że pozna, chyba że masz w domu rożen i pieczesz takie same kurczaki jak w sklepie :p

poniewaz uwaza ze kobieta, zona POWINNA gotowac. ja mam juz tego serdecznie dosc. zawsze stalam pol dnia przy garach, (oczywiscie w weekendy bo w tygodniu pracuje) a nigdy nie zostalam doceniona. nawet nie uslyszalam ''dziekuje'' tylko zawsze cos zostalo wytkniete, a to zupa za slona, a to kotlet zle doprawiony

Gość Estellla
duuuuuuuupsko kochana pytanie, a czy w domu mąż tak samo wszystko robi jak Ty? tzn po równo sprząta zmywa naczynia myje okna prasuje wyciera kurze pierze itp?

Gość jhgrt
a po obciecie obciong

niestety nie robi nic, ma podejscie takie, ze to kobieta powinna zajmowac sie domem. jesli nie uprasuje mu ubran - bedzie chodzic w pomiętych. jemu to nie przeszkadza. mi to nawet nie przeszkadzalo. tylko ze nie czuje sie doceniona. uslyszec slowo dziekuje z jego ust graniczy z cudem. dlatego mam juz tego dosc. kupilam dzis kurczaka ale mam obawy, ze zorientuje sie, ze kupiony a wtedy uslysze wyklad na temat ze on nie lubi kupowanych obiadow i jest zdolny do tego zeby powiedziec, ze nie zje tego obiadu

To niech nie je :D Ale masz problem :D Kupienie gotowego i udawanie, że to Twoje to nie jest rozwiązanie.

Jak nie zje, to przynajmniej będziesz miała na jutro :D

Skoro taki niewdzięczny to tym bardziej nie widzę powodu żeby mówić że sama ugotowałaś. Ja bym raczej powiedziała że będzie dostawał wyłącznie takie gotowce, chyba że się zmieni i zacznie doceniać Twoją pracę.

Przecież pracujesz, mozesz wydawać. Jeszcze bym mu zrobiła awanturę że facet powinien utrzymywać rodzine i że ma się wstydzić że mało zarabia a nie jeszcze Tobie to wypominać :o

To żyj sobie taka sterroryzowana i niedoceniana do końca swych dni. 😴

Pomysł Zajefajnej z 13.13 mi się podoba :D A tak przede wszystkim to rozmowa :) Może zrozumie. Koniecznie powiedz mu o tym, że jak gotowałaś to nie czułaś się doceniana i było Ci przykro jak cały czas coś krytykował. Mój kiedyś też marudził, dzisiaj jak mi coś nie wyjdzie to najwyżej się śmieję, że eksperymentuję, ale tak serdecznie, a nie złośliwie i bardzo często chwali to co ugotuję. :)

rozmowy byly i to nie raz... wtedy z oburzeniem zapytal ''to co mam ci dziękowac za kazdy podany talerz?!''

Gość a dlaczego nie
hmm, kwestia kultury i szacunku dla drugiej osoby, mój dziekuje za kazdy obiad od lat i jeszcze mu ise nie znudziło, w końcu to ja go kupiłam, przyniosłam i podałam, rzadko kiedy gotuję, raz ze oboje długo pracujemy, dwa ze tego zwyczajnie nie lubię

Gość fhgrsxh
u mnie bylo to samo, przestalam gotowac i teraz sam sobie robi ;]

Gość a dlaczego nie
no wlasnie, nich chodzi w wymiętych ciuchach oraz je własnoręcznie zrobione kanapki na obiad, od tego się nie umiera

Wstaje się od stołu i mówi dziękuję :) a osoba, która przygotowała jedzenie odpowiada np. na zdrowie :) Poza tym nie chodzi tylko o dziękowanie, ale o brak złośliwej krytyki. Można powiedzieć, że zupa była bardzo smaczna, brakowało tylko odrobiny soli. Poza tym pochwała od czasu do czasu nie zaszkodzi. :) Głupi jest :)

Nooo w sumie to mój mąż mówi dziękuję za każdym razem jak mu podaje talerz i w ogóle docenia to że gotuję albo sprzątam...może dlatego że przedtem mieszkał sam i wie że nic samo sie nie zrobi. Najgorszy taki facet prosto od mamusi :o