Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem o co chodzi;/////////

mamy/przyszłe mamy jak to jest mozliwe?

Polecane posty

jak dowiedzialam sie o ciazy rzucilam palenie (ok 7tydz) juz jestem w zaawansowanej ciazy, nie paliłam od tego 7 tygodnia... a dzis na usg lekarz powiedział ze mam czarne łozysko!!!!!!!!boze jak to mozliwe? od czego czarnieje lozysko jezeli nie od palenia...

Gość anullakk
a może przebywasz w towarzystwie osób palących? moja znajoma tak miała. nie paliła - natomiast w pracy wszyscy praktycznie palili i też miała czarne łożysko

Gość nie udała ci się prowo...
Łożysko wytwarza się około dwunastego tygodnia trwania ciąży... :p

sorki!!! źle zrozumiałam 🌼 🌼 🌼

to dokładnie przeczytałaś co ona napisała??!!Chyba nie skoro takie głupoty piszesz.

to też piszę, że przepraszam, bo źle zrozumiałam!

przez usg można zobaczyć kolor łożyska? to nieźle

no tak w pracy wiekszosc pali... nie stoję przy nich jak palą te okropne papierosy ale wiadomo najczesciej palacze przebywają przy drzwiach wyjsciowych wiec nie raz koło nich przechodziłam, ogolnie jak się wyjdzie na miasto to pełno ludzi palących... Sama paliłam no ale nie chcialam truc maluszka i od razu rzuciłam to cholerstwo, mam nadzieje ze juz do tego nie wroce bo spaceru z dzieckiem tez sobie nie wyobrazam z papierochem w gebie ;/ mąż pali ale zawsze na dworze i ja koło niego nie przebywam w tym czasie.. jestem załamana bo chcialam dla dziecka dobrze a tu taka sytacja ;/

słuchaj, a moze chodziło o stopień dojrzałosci łożyska wyraźnie powiedział, że jest czarne?

dziękuje za odpowiedzi. tak na usg widac ze jest ciemne... lekarz dokładnie tak mi powiedział : to rączki, nóżki, a to czarne to łozysko!!!!!!!!!!! ja w szoku... nie wiedzialam o co chodzi i wyszłam taka otępiała. wrociłam do domu i zaczelam sprawdzac czy to ma tak byc czy co... i sie przeraziłam ze to od fajek których ja od 7miesiecy w gebie nie miałam...

powiem szczerze, że nie spotkałam sie z taką sytuacją moze jest jakaś inna przyczyna, niz palenie czynne czy też bierne

"to rączki, nóżki, a to czarne to łozysko!" Ale to lekarz Ci powiedział, że masz czarne łożysko? Wyraźnie? Czy powiedział to w sensie, że tu są rączki, tam nóżki a to czarne (ciemniejsza część ekranu) to łożysko?

Gość yyyhmyyy
Śmiesznym jest dlaczego nie zapytałaś lekarza skąd taki rzekomy kolor łożyska.

dzisiaj ide jeszcze na wizyte do prowadzącej wiec tam podpytam.. nic do ukrycia nie mam ale nie jest mi dobrzez tą swiadomoscia ze taka sytuacja wynikła bo sie zastanawiam czy to przez palenie innych -- mysle kiedy sie mogłam nawdychac itd dobrze ze dziecku nic nie jest, prawie 3kg wazy, niedowagi jakiejs nie ma ale wiadomo martwie sie

o właśnie Endlesly (czy jakoś tak) ma rację, moze Ty źle zrozumiałaś

dokładnie powiedział to co wczesniej napisałam... nie wiem czemu nie zapytałam , sama sie dziwie, gdzies kiedys czytałam ze takie rzeczy dzieja sie u palaczek i tak jak wychodziłam to myslałam czy to przez to ze wczesniej paliłam.. no ale pozniej sie uspokoilam i doszlo do mnie ze to nie mozliwe bo tak jak ktos wczesniej napisal lozysko wytwarza sie dopiero ok 12 tyg. mam nadzieje ze na wizycie mi wyjasni o co moze chodzic

moze faktycznie tak nie konkretnie ujął to w słowa... ze kazdy zrozumiał co innego

Gość dffggdsfgfd
chyba chodzi że łożysko jest STARE tak sie mowi jak ciezarna pali

Gość lozysko duzo by tu pisac
nie tylko osoby palace maja czarne lozysko na to wplywaja rowniez inne czynniki za szybko sie starzeje itp po porodzie zaraz wezmna na patologie by zrobic dokladne badania

Gość lozysko duzo by tu pisac
choroby przewlekle itp tez wplywaja wiec nie tylko palaczki maja czarne a i tobie tez zrobia badania :) by dojsc dlaczego czarne bylo

USG jest raczej czarno - szaro - białe więc moze mu chodzilo o to że po prostu W TYM MIEJSCU JEST ŁOZYSKO .

musisz dla własnego spokoju sprawę szybko wyjaśnić najparwdopodobniej źle zrozumiałaś i nie denerwuj się na zapas

Gość Olej tą
No ale to lekarz coś powiedział, że z łożyskiem coś nie tak, czy ty zwyczajnie źle zrozumiałaś ?Po prostu pokazał Ci może, że ta czarna plama to łożysko, a Ty to na opak zrozumiałaś. Idź do lekarza i powiedz mu o tym, upewnij się. Łożysko t

Gość Nie masz czarnego łożyska
:D Lekarz pokazując na usg, wskazywał po prostu: "to rączki, to nóżki, a to czarne to łożysko". Że ciemny kształt na usg to łożysko, po prostu :)

naprawde jestemm wdzieczna za odpowiedzi . moze faktycznie histeryzuje :) no w sumie nie powiedzial o matko jakie łozysko ;p i nic nie dodał odnosnie tego tematu a zapewne gdyby bylo cos nie tak to by powiedział. a nie słyszałam ze łozysko idzie jeszcze na patologie itd ale jesli cos z nim nie tak to mam nadzieje ze sprawdza co tam sie działo. aby maluszek był zdrowy :) ubieram sie do gin , jeszcze troszke czasu mam ale wole zaczac szykowac sie wczesniej bo szybko sie meczymy ostatnio, pozdrawiam serdecznie

no wiec...powiedziała mi ze na zdjeciach łozysko wygląda normalnie i ze dziecko ma idealne wymiary i wszystko jest dobrze, zebym nie myslala o tamtych slowach bo pewnie chodzilo o to zebym zobaczyla to łozysko tak po prostu ze ciemniejsze od tej innej szarosci na usg. ale z ciekawosci podpytalam czy przez bierne palenie łozysko ciemnieje itd a ona ze tak i ze w dzisiejszych czasach jest tak nnieczyste powietrze , wszystkie spaliny itp ze nie trzeba przebywac przy osobach palacych zeby wdychac te toksyny... no i ze lozyska nigdzie nie biora po porodzie...

no widzisz juz napewno odetchnęłaś z ulgą super, że z maleństwem wsio ok powodzenia!!!

tak, bardzo się ciesze ze wszystko w porządku :) ogólnie to moja dzidzia pcha sie juz na swiat to 36tydzien (juz o krok od 37 :) ) wymiary wszystkie ok wiec moze juz do nas dołączyc :P) zła nie bede ze troszke wczesniej he he pozdrawiam serdecznie :*