Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperatkaaaaaaaaaaaa

rozjasnianie !!!

Polecane posty

Witam. Farbuję od roku moje włosy na czarno i krótko mówiąc- chciałabym się już tego koloru pozbyć. Zmienić na jaśniejszy jakiś. Próbowałam już raz rozjaśniania, był to rozjaśniacz venita, siedziałam z nim na głowie prawie 2 godziny, jednak efektu nie było.. miałam 1 cm przy skórze rudy, reszta włosów nietknięta. Jakie rozjaśniacze poleciacie??

Gość veressa
z czarnych bardzo trudno wyjść, i niestety zniszczą ci się troche włosy. ja miałam szamponetkę do 24 myc czarną i ni jak nie mogłam sie tego koloru pozbyć i znajoma mi rozjaśniała rozjaśniaczem ze sklepu fryzjerskiego 12% . i nie polecam co miejscami miałam przypalone włosy tak zwane. co to rozjaśniania, to polecam ci robić to stopniowo. kupić rozjaśniacz własnie w takim sklepie , czy na allegro co się miesza utleniacz z proszkiem. i kupić sobie na przykład 6% na pewno Nie 12%. i tak powoli z czarnego w rudy po 2 tygodniach czy po miesiacu z rudego na jaśniejsze . i rozjaśniając zawsze nakładaj to najpierw na konice. przygłowie najpóżniej, bo tam jest najcieplej i najszybciej sie rozjasniają. i rozjasniacz trzeba nakładac szybko i równomiernie po obu bokach, a nie jak farbę powoli . ja rok temu zrobiłam ten błąd i zgodziłam sie by rozjasniła mi włosy koleżanka która sie na tym w sumie nie znała no i cóż dopiero po roku moje włosy są jako takie . bo już połowa odrosła. z rozjaśniaczem trzeba bardzo uważać. a na przyszłość nie polecam farbować sie na czarno , bo jak sie w to wdepnie to juz trudno wyjść, jeśli już to ciemna gorzka czekolada, efekt podobny , a owiele łatwiej ściagnąć.

2 godziny z rozjaśniaczem??!!!! Jestem fryzjerką i jedyne co moge poradzić to dekoloryzacje i nie 12% czy 9 % wodą tylko wizyte u fryzjera choc to kosztowne masz gwarancje że jak wyjdziesz to dalej bedziesz miała włosy. A co do procentowości wody to zaczyna sie od 12% a kończy na 3% zaczynając od końców włosów do nasady ponieważ na końcówkach jest najwiecej warstw farby. A i dodam że rozjaśniacz działa tylko i aż 60 min. Przy dekoloryzacji włosy trzeba przemasowyać stopniowo idąc w góre i równomiernie pasmo po pasmie a po wszystkim bierze sie skale tonów i znajduje najciemniejsze miejsce na włosach i taka farbe sie nakłada a jak sie chce jaśniejszy odcieć dekoloryzacje sie powtarza nie wcześniej niż po miesiącu.

Niestety muszę zaryc znow domowe rozjasnianie i zbieram opinie. Chciałabym i wolałabym u fryzjerki, ale najpierw mi wszystkie mowiły ze sie nie chca podjąć, a teraz to ja tyle kasy nie mam. A pojawia mi sie juz odrost i nie chce tego kolejny raz zafarbowywac na czarno :(

nie zaryc a zaryzykować *