Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszakota

Co podajecie swoim 4miesiecznym dzidziusiom ?

Polecane posty

moja skonczy 4 mc w niedziele i w ciagu dnia zjada tak : * 9.30 180 ml mleka modyfikowanego zageszczonego kleikiem kukurydzianym *12.00 zupka jarzynowa pol słoiczka *15.00 180 ml mleka modyfikowanego zageszczonego kaszka malinowa *16.00 deserek owocowy pol sloiczka *19.00 180 ml mleka zageszczonego klaikiem Klade ja spac i spi do godz 9.15 kazdego dnia

7:00 Kaszka na mleku modyfikowanym 150 ml 10:00 150 ml mleka z kleikiem 13:00 obiadek (np. zupka lub marchewka z ziemniakami) pół słoiczka 15:00 150 ml mleka z kleikiem 17:00 owoc pół słoiczka 20:00 Kasza na mleku 150 ml przesypia całe noce

Mój ma dziś 4 miesiące i karmię tylko piersią. Rośnie jak na drożdżach. Ma prawie 8 kg, a jak sie urodził to 2950 g...

Gość jas faasola
kebaba z frytkami i puszkę piwka.

moja miesiac temu wazyla 5700g, to teraz tez powinna przeszlo 6 wazyc :)

Gość kleiki
dlaczego zageszczacie mleka kleikami????/ moj synek ma 5 m-cy i dostaje o 8.30 mleko modyfik ok 200ml, 12 sloiczek (zupka), 15 mleko 200ml, 18 kaszka z owocami ze sloiczka i 21 pelna butla mleka i spi do rana.

Gość LunaLunaLuna
a dlaczego nie zageszczac? moje dziecko dzieki zageszzcaniu mleka przed spaniem zaczelo przesypiac noce bez pobudek, mialo wtedy 5 miesiecy :)

Gość kleiki
to nie byla aluzja ale zastanawialam sie co to da . ja mam core i syna i nikomu nie zageszczalam i mala przesypia odkad skonczyla 2 mce a synek 4m-ce. wiec zageszczacie tylko z powodu snu? bo jezeli sie nie najadaja sa mleka 2, 3itd:)

zageszczam mleko bo moja ma taka potrzebe samo mleko ja nie zaspokaja poprostu ma za malo

Gość vi_
mozecie opisac dokładnie jak zageszczacie? tzn. ile tej kaszki i jak ugotowanej? dzieki

Gość jas faasola
no to kurwy macie temat hehehe!!!!!!!!!1

Gość kleiki
aha moj synek wypije 200 i starcza mu na 3h wiec widocznie kazde dziecko jest inne. jednak czesto slysze ze ludzie zageszczaja a moze zmienic mleko????? zreszta jak kto lubi. ja widze ze moj male tez powoli ma wieksze zapotrzebowanie ale te mleko co mu podaje moge kupic 2 od 6 m-ca . mam nadzieje ze bedzie bardziej tresciwe

ja zageszczam, bo inaczej jadla co 2 godziny... i samo mleko bardzo ulewa. daje mleko i kleik 1x1, kaszksze ta z mlekiem, wiec tylko wode... nie ma problemow z brzuszkiem i kupa dlatego ja nie widze problemu w zageszczaniu. Od urodzenia jest w 50 centylu, wiec tez nie ma mowy o tym, ze kasza czy kleik tuczy...

kleiki co znaczy ze sa mleka 2 i 3 ?? chyba nie myslisz, ze 4 miesiecznemu dziecku mozna podac mleko 2 lub 3 :/ i przeciez to logiczne ze kazde dziecko jest inne...

Ja mojej zagęszczam od pierwszego miesiąca życia gdyż strasznie ulewała. Zagęszczam zagęszczaczem. Ale teraz się zastanawiam czy może też przejść na kleik już. Do mam którym dzieci bardzo ulewały. Czy przy dodaniu kleiku ulewają mniej?

Gość vi_
hallo .. pomozecie? jak sie zageszcza mleko- chodzi mi o to "glutenowanie"

Gość kleiki
vi napisalam ze 2 jest od 6m-ca;) to chyba zalezy od firmy. ja daje mleko z nestle jak dziecko ulewa to sa mleka AR ale moze zageszczanie jest tansze

tak ulewa sie mniej... ale wydaje mi sie ze to za sprawa butelki z aventa a nie samego kleiku czy tez kaszki

kleik.... ulewanie sie jest naturalna rzecza u dzieci. moja pije bebiko i nie narzekam na to mleko. Mleka modyfikowane roznia sie tylko CENA ! niczym innym

Ja od początku używałam butelki aventa. A co do mlek AR. Moja na takie przeszła po zaleceniu lekarza i co przyżyliśmy przez pare dni to tylko my wiemy. Ból brzucha, wzdęcia, płacz, płacz i jeszcze raz płacz. Dlatego zagęszczam zagęszczaczem mogę go dodać tyle, żeby dziecku się nie ulewało, ale też tyle, żeby nie miało problemu z wypróżnieniem.

Gość kleiki
butelki avent nie maja z tym nic wspolnego. ja mam je od poczatku i cora nie ulewala a syn duzo. przejscie na cos bardziej tersciwego lub pokarm AR pomaga czyli zageszczanie tez powinno dac efekty

vi_ ja zageszczam tak : moja mala pije 180 ml mleka takze daje 6 miarek mleka i 1 miara kleiku natomiast gdy zageszczam kaszka daje 2 miarki kaszki

Ja bym radziła bardziej iść do apteki i kupić agęszczacz niż mleko AR. Po co zmieniać dziecku mleko skoro jedno jest dobre. A ten zagęszczacz to jest to samo co w mleku AR (wiem od lekarza) tylko, że w mleku nie możemy zmienić dawki zagęszczacza a jak kupimy luzem zawsze można podać mniej, żeby nie było problemów z brzuszkiem i samemu można w końcu utrafić na odpowiednią dawkę.