Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytammm

alimenty do rąk matki???

Polecane posty

Gość pytammm

w wyroku sądowym mam napisane ze ex mąz ma mi placic alimanty do ręki -czy musi on się do tego dostosowac ?czy mogę wymoc ten warunek ktory jest w wyroku???

Gość pytammm
hallo!!! plis czy ktos wie???

Gość Ja na pomarańczowo
Ja bym się nie zgodziła na coś takiego na jego miejscu. W ten sposób nie ma żadnego dowodu, że Ci te alimenty zapłacił.

mozesz prosić o pieniądze do ręki ale dobrze by było zeby ex maż mial potwierdzenia że dał ci pieniądze,wiadomo ze jak przelew na konto czy przez poczte to jest potwierdzenie.Tez nie zawsze ta druga moze wygospodarować czas aby Tobie te pieniądze przekazac osobiście i no i brak potwierdzeni=sie brak wplaty

Gość pytammm
inaczej-ex maz wpaca mi alimenty na konto gdzie mamy razem niesplacony kredyt,pieniądze od razu po przelaniu zabiera bank na poczek zaleglych rat. tym sposobem nie widzę ani grosza z tych pieniędzy -co w takiej sytuacji zrobic???? podawalam ex męxowi inne konto na ktorym nie ma obciazenia by tam wplacal ,on zlosliwie to zignorował i tak nadal pieniedzy nie widze

Gość pytammm
halloo baardzo prosze o pomoc:(:(:( czy ktos wie???jjak rozwiazac sprawe??

Gość niewygodna lalka
Podaj go do komornika, że spłaca swoje kredyty, zamiast wpłacać na Twoje konto. Przedtem go uprzedź, że tak zrobisz i że komornik wejdzie mu na wypłatę.

Gość yryw
Ja też bym dała do komornika,nawet jesli wpłaca regularnie to możesz go podać do komornika.Powiedz ze tych pieniędzy nie widzisz bo bank zabiera na kredyt. Jak mu raz siądzie na pensję,wstydu w pracy narobi i jeszcze 15% zwinie dla siebie to od razu bedzie Cie prosił żebys wycofała:)

Gość wwerkszperka
w zyciu bym sie nie zgodzila na miejscu faceta placic alimenty do reki ! Nie ma wtedy dowodu, ze byla odebrala kase!

Gość pytammm
dobrze ale do ręki jest napisane w wyroku, a on moze poslac np poczta przekazem pocztowym!!!! do komornika nie mogę go dac bo mieszka za granicą i nie dosyc ze nie splaca kredytu to splaca go jeszcze alimentami dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie wiem jak z tego wybrnąc

Gość pytammm
proszę o pomoc

Gość pytammm
hallo:(

Gość udaj sie do banku
z wyrokiem alimentacyjnym,bank nie moze zabierac pieniazkow dzieci no chyba ze twoj ex w tytule przelewu nie pisze ze sa to alimenty dziecka,albo lepiej zaloz konto junior dla dziecka i niech tam przelewa pieniazki

Gość pytammm
dobrze ale jak go zmusic zeby placil na inne konto??? bo ja juz mu podawalam inny numer konta ale on to robi zlosliwie,czy sad uzna mu te alimenty???czy będę mogla się o nie sądzic???dodam je wplaca je na konto nie on immiennie ale jego narzeczona i nie ma nawet za jaki miesiac oznaczenia po prostu pisze np "alimenty zaległe"

Gość pytammm
up.... może ktos mial podobnie lub cos wie na ten temat???