Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thannatoss

SAMOBÓJCY W RODZINIE

Polecane posty

noxelia nie znałam Cię z tej strony ;) idę spać bo trochę pobalowałam wczoraj za ostro i jak czytam te wypocinki tej pokutnicy to robi mi się tak samo słabo jak dzisiaj rano hehehe dobrej nocki :*

Zaskakująco mały procent więźniów popełniał samobojstwo, każdy to wie. W chwili gdy germański szatan szalal po obozie ludzie nie myśleli o takich glupotach jak samobójstwo :O Ooooch, jaka niedouczona osoba, nawet o obozach nic nie wie... :O

Gość to nie burza
EGSORCYSTY POTRZEBUJESZ POKUTNICO

Gość Artoskaa
nie piszcie z tą dziołchą, niech dyskutuje sama ze sobą. może troche odbiegam od tematu ale kiedyś byłam z chłopakiem który byl jednocześnie najlepszym moim przyjacielem. Miał ciężkie życie i wiele razy mówił że się powiesi ale widocznie ze strachu nie robil tego. Po 2 latach rozstalam się z nim, on znalazł sobie nową dziewczynę, ale powiesil się. Na strychu u siebie w domu. podobno poklocili się 2 dni wcześniej, ale na jego koniec zaważył jego ojciec alkoholik który znęcał się nad nim psychicznie i fizycznie. a rok wczesniej powiesil się jego starszy brat w tym samym miejscu. Normalnie masakra.... Drugi przypadek, moj kolega mial brata który tez sie powiesił niedaleko domu w lasku na drzewie, nie zdążyli go sciągnąc. Jest u mnie w miasteczku za rzeką taka okolica gdzie najwięcej ludzi się powiesilo, mój były wlasnie tam mieszkał, brat kolegi rownież i inni także.

i będę się powoływała na więźniów Oświęcimia bo jakbyś łaskawie się wysiliła to bys wiedziała że samobójstwa w obozach były na porządku dziennym, ludzie nie wytrzymywali presji, wysiadali psychicznie. i proszę przestań pieprzyć bo akurat w tej kwestii wiem co nie co i nie pozwole na rozpowiadanie takich pierdół i wrzucanie wszystkich do jednego worka, prawda jest inna ale ty jestes zbyt glupia by to pojąć

A paszła won, ja z chamką nie dyskutuję. Przyzwyczajona jestem do kulturalnych ludzi, a nie takich wsioków. Wracam na swój topik.

pokutnica skarbie dopowiem Ci troszkę bo bidulko trzeba Cie douczyc ;/ jakbyś nie wiedziała to są takie stare pisma kościelne, kościół specjalnie potępiał samobójców BO BAŁ SIĘ WALI SAMOBÓJSTW WŚRÓD SPOŁECZEŃSTWA wówczas kościół sprawiał wrażenie surowego i groźnego dlatego też samobójców nie chciano chować na cmentarzach tylko traktowano jak wyrzutków. i jakbyś kiedyś odszukała sobie te pisma znalazłabyś też sporo wzmianek o księżach... wiele faktów nie ujawniono z tych pism. ehh wróc do szkoly bo żal.

WIELKA PANI KATOLIK - NIE NO PADNE ZARAZ :D SPIEPRZAJ DO PIERWSZEJ ŁAWKI PRZED OŁTARZ DOŁÓŻ KSIĘDZU NA TACĘ ZEBY MIAL ZA CO NOWY SAMOCHOD KUPIC I TAM OPOWIADAJ TE SWOJE PRAWDY ŻYCIOWE :D

Gość zobaczymy
pokutnica ja tez jestem katolikiem o ile wiem jezus kochał wszystkich ludzi no ale u ciebie to juz jest fanatzm ,ludzie w obozach szli na tzw druty nie słyszałas o tym a jezeli chcesz wiedziec to takich przypadków jak ojciec Kolbe było więcej !!!!!!!!!!!!ludzie w szpitalu którzy mieli być zagazowani woleli zasstrzyk z fenolu czym robica go pielęgniarka narażała sie na smierc a historiaobozowych kochanków żydówki Mali i polaka Edka co razem uciekli i ich złapali ona na oczach całego obozu pod szubiennicą uderzyła gestapowca w twarz i sama sie powiesiła a Edek krzyknąl NIECH ZYJE POLSKA i tez sie sam powiesił to wiem od swoiej cioci wtedy 15-lat dziewczyny sanitariuszki w powstaniu wywiezionej do obozu do obozu!!!!!!!!!!!

Gość wiem ze temat
starszy ale poczytałam sobie dopiero teraz jak to jest z tym samobójstwem bo wypowiedź pokopanej Pokutnicy dała mi troche do myślenia... Cytat z Katechizmu: "2283 Nie powinno się tracić nadziei dotyczącej wiecznego zbawienia osób, które odebrały sobie życie. Bóg, w sobie wiadomy sposób, może dać im możliwość zbawiennego żalu. Kościół modli się za ludzi, którzy odebrali sobie życie." Dawniej faktycznie Kościół uważał, że samobojca skazał się na wieczne potepienie i takim osobom rzeczywiście odmawiano nawet miejsca na cmentarzu. I nie były to historie tak odległe. Opowiadała mi o tym kiedyś moja babcia. Obecnie uznaje się, że samobojca w ostatniej chwili, gdy juz bylo za późno mógł żałować i tym samym ma szansę na zbawienie...

Gość czerwona Malva
Dajcie se spokój Pokutnica jaja se robi, przecież to ten sam projekt co jebnięta Beatka :D

Mój tata się powiesił ale to było powieszenie przez gwałtowne uduszenie znalazłam go z bratem na strychu w nowym domu widok mojego taty powieszonego było okropny.Do dzis nie moge uwiezyc ze mój tata nie zyje

Gość gość
Up

Gość gość
Gdybym znalazła się zupełnie dennej sytuacji, z której nie ma wyjścia, raczej pozabijałabym wszystkich, którzy to spowodowali, a nie zabiłabym siebie. Przynajmniej wyszłabym w ten sposób na prostą, przełamała szarość życia czymś, czego jeszcze nie robiłam. Nie mam w rodzinie nikogo takiego, ale za to mój dziadek jakieś 5-6 pokoleń wstecz zabił swoją żonę.