Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robic jutro??

Uderzenie głową o beton

Polecane posty

Gość co robic jutro??

Pisze tutaj bo moze znajdzie podpowiedź. Moja starsza córka dzisiaj zepchenła z trzepaka młodszą.Poleciała głową prosto na beton, ma w okolicach skroni głebokie zdarcie skóry,zasinienie duze az pod czoło i koło oka i wielkiego guza nad skronią. Niby nic jej nie jest, mówi że ją te miejsce boli gdzie się poobijała, i głowa ją boli , noi zastanawiam się czy isc jutro do lekarza z tym, bo może to być zwykłe potłuczenie ale także mogło cos się w środku uszkodzic. Też pamietam że bardzo często nosiłam guzy na głowie czy czole, nic mi nie było, wiec nie wiem czy jechac do pediatry na wszelki wypadek czy jest to nie konieczne. Dziecko normalnie widzi, nie ma zaburzen widzenia ani zaburzen równowagi, mówi tez normalnie. Co byście zrobili??Bo mąż mówi zeby z każdym guzem dziecka kiedy sobie nabije nie latac jak "wariatka" , no więc...?To tak groźnie wyglądało i obrażenia dosyć paskudne, ale Nadia normalnie funkcjonuje Własnie sie zastanawiam czy warto bo bym musiala poinformowac juz na wieczor szefową że bym sie spoźniła do pracy i nie wiem. Normalnie sie teraz zachpowuje, biega, smieje się, skacze, wygłupia. Pozornie wszystko ok

Gość no to siup..
jezeli nie bedzie wymiotowala to nic jej nie jest:-)

Gość Zaczaruj mnie!_
Ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza. Córce nie zaszkodzi a ewentualnie może pomóc..

Gość Zaczaruj mnie!_
Nie trzeba wymiotować. Przy wstrząsie mózgu nie zawsze występują wymioty.

Gość 98097976r65
Ja bym poszła, zrobiła prześwietlenie.

Gość co robic jutro??
Dodam ze chodzi do zerówki, moze dac jej zwolnienie z zajęc retmiki aby nie skakała? teraz tez w domu ciagle ja uspakajam aby nie biegała ani nie skakała tylko spokojnie sie poruszała

Gość Zaczaruj mnie!_
Idź do lekarza. Zbada małą i oceni sytuację.

Gość jak nic nie jest to
daj spokój, ja tez mialam pełno guzów, siniakow i nikt ze mną po lekarzach nie jeźził

Jeżeli boli ją tylko okolica siniaków, to jeszcze jest ok... ale gdyby skarzyła się na ból głowy, nawet w innej części, miałaby zawroty głowy, wymioty, to idź z nią do lekarza.. ale myślę, że to nic takiego..

Gość Zaczaruj mnie!_
Nie sądzisz,że skoro Autorka pisze o tym na forum,. prosi żeby jej doradzić ,to znaczy,że sama jest zaniepokojona tym czy aby na pewno wszystko jest ok?? Jeśli pójdzie i nawet lekarz powie,ze wszystko jest ok to przynajmniej będzie spokojna. A gdyby tak nie poszła i zbagatelizowała to bo ktoś powiedział "daj spokój" a okazałby się,że jednak jest coś na rzeczy to będzie "pluła sob8ie w twarz". Jednak uderzenie w głowę jest poważną sprawą.

Gość 5hahaaa
jak nic jej sie nie dzieje to nie musisz jechac do lekarza