Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pulpfiction26

CELLULIT! co myślicie?

Polecane posty

Gość pulpfiction26

Jestem szczupłą dziewczyną, jednak na nogach mam trochę cellulitu i jest on delikatnie widoczny. Czy wy chodzicie w krótkich spodenkach i spódnicach mając cellulit? Ja szczerze mówiąc nie przyglądam się ludziom na ulicy i nie wypatruje defektów :) Jednak nie wiem czy mieć to po prostu gdzieś i chodzić w tym, co mi się podoba, czy jednak latem męczyć się dłuższych rzeczach...

Ja akurat nie mam cellulitu, ale gdybym miała to bym chodziła w szortach i miała to gdzieś:) Daj spokój, po co się smażyć w upały w długich spodniach, jak jesteś szczupła to pewnie tego cellulitu prawie nie widać.

ja też mam lekki, choć jestem szczupła. Widać go dopiero, gdy się ścisnę udo, tuż nad pośladkiem. Ale paraduję w ultrakrótkich spodenkach. Większość facetów nie wie co to cellulit i go nie widzą :) Także nie odmawiaj sobie przyjemności i w takie upały zakładaj spodenki:D

Gość pulpfiction26
Dzięki dziewczyny, ulżyło mi :) Właśnie w ten upał jest najgorzej i nie chcę się męczyć, bo inni mają jakieś ale... Mój facet mówi, że mogę chodzić spokojnie, więc od jutra dość długich ciuchów!:)

Ja mam niewielki cellulit (1. stopień, widać dopiero po ściśnięciu), ale w weekend założyłam super krótkie i obcisłe szorty i... no cóż... pewna nie byłam. Na szczęście wątpliwości rozwiał mój chłopak, powiedział, że i tak widać tylko zgrabne, długie nogi, a dalej już nikt nie sięga:) Przekonałam się, ale i tak próbuję walczyć z cellulitem. macie jakieś swoje propozycje?

Racja- większość facetów nie widzi celulitu. Gdyby nie reklamy to pewnie byśmy myśleli że to jakiś grecki filozof :D Ponoć nacieranie lodem daje rewelacyjne efekty. Ale co ja tam wiem, jestem tylko facetem...

mic_alicja_______ to chcesz swoj wyglad opisac czy spytac jak walczyc z tym problemem ktorego ty nie masz (sadzac z tresci ).

Ines - źle mnie zrozumiałaś, ja widzę na swoich udach i pupie cellulit, więc zamierzam się go pozbyć. o wyglądzie pisałam w kontekście dostrzegania cellulitu przez facetów. patrzenie moje, a mojego chłopaka to zupełnie różne sprawy - ja sama dla siebie chcę się czuć komfortowo w krótkich szortach i na plaży. coś polecasz? głównie chodzi mi o konkretny, sprawdzony kosmetyk, bo o ćwiczeniach i diecie już wiem sporo:)

Ja uzywałam 3 miesiące kremu Vichy CelluDestock a miałam stopień mniej więcej 2 a teraz mam 1:) kremu już nie używam ale znów zacznę to pozbędę się do końca ,minusem jest tylko cena bo mi dwa opakowania na miesiąc byly potrzebne a na 3 miesiące wydałam 450zł ale warto bylo:)

Hruska, dzięki! tak się składa, że dostałam ostatnio w aptece chyba z 10 próbek właśnie CelluDeStock, wiem, że to zdecydowanie za mało, żeby zobaczyć rezultaty, ale dziś wieczorem zacznę się maziać:) Myślicie, że kosmetyków z tej "niższej półki", które kosztują po 20-30 zł za krem nie ma co kupować?

ja uzywałam garniera,bielendy,ziaji,itp ale tylko vichy zdziałał cuda jest jeszcze dostępny vichy lipometric i on też jest super:) akurat mi ta firma pasuje a powiem ci ze moja bratowa uzywa elancyl i dla niej niema lepszego kremu na to cholerstwo całkowicie się pozbyła ale tez za dwa opakowania na miesiac płaciła okolo 140zł:/

tego się obawiałam - za piękno trzeba płacić czyli:) będę myśleć i knuć, knuć i myśleć!

Powiem c jeszcze że najlepszym kosmetykiem na celulit jest 2 l niegazowanej wody dziennie i szklanka swiezego soku z grejfruta wycisnietego najlepiej wyciskarką :) bo sokowirówka niszczy witaminy itp:)i masaz zimną woda szczotką szorstą albo rekawicą z naturalnego materiału w romanie są :)to duzo tansze i napewno lepsze bo te kremy wszystkie to sa nałądowane chemią i cellulit pokonają a organizm odbierze to jako wroga i bedzie bardzo podatny na choroby :) w ogole nie powonno sie stosowac kosmetykow duzo a najlepiej wszystkie ekologiczne bo nie szkodzą :)

a właśnie, widziałam wczoraj w rossmanie taką szczotkę do masażu, już kilka razy trafiłam na pozytywne opinie o niej. dzisiaj zakupię i oczywiście wiem, że samo wcieranie choćby i najdroższego kremu nic nie zdziała. z wodą się praktycznie nie rozstaję, zieloną herbatę piję od zawsze, nie chodzę na żadne fitness ani siłownię, ale codziennie przemierzam kilometry rowerem i czasem skaczę na basen. a - i zabrakło mi resztek silnej woli, żeby skończyć 6 weidera ostatnio - ale nawet bez tego efekty ćwiczeń były super!

powiem ci ze mi pomogła tez paltforma wibracyjna mam w domu i w tamto lat dwa miesiące codziennie 40 min stałam i zero celullitu bylo :)potem przestałam i wrocil i ten krem pomogł teraz chyba te dwie siły połącze razem i jazda:)

staje się na nią w różnych pozycjach i trzęsię wszystkim najbardziej udami i pupą:)i tak bardzo ujędrnia że te miejsca robią się twarde i gladkie tylko minus taki że trzeba cały czas po wszystko wraca ale tak chyba ze wszystkim jest:)

Gość malagenia
Dobrze jest przejść się na zabiegi czy masaże. Na przykład w Hotelu Głęboczek możesz sobie zrobić bardzo skuteczny zabieg Espresso Detox, który jest oparty na zielonej kawie. Skóra po nim jest o wiele gładsza, a cellulit mniej widoczny. No i przy okazji można się bardzo odprężyć :)