Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adam22

Co pociąga kobiety, jak je zainteresować sobą?

Polecane posty

Gość Adam22

Cześć, W sumie sam nie wiem jak zacząć - ale zaryzykuję. Mam do Was Drogie Panie pytania i prośbę o radę. Moja obecna sytuacja życiowa jest taka: mam 22 lata, studiuję robiąc nawet dwa lata w rok na prestiżowej jak na warunki polskie uczelni. Znam kilka języków obcych i generalnie uznaje się mnie za inteligentnego. Również pracuję - co prawda kokosów nie ma:) Prowadzę dosyć rozwinięte życie towarzyskie (biorąc pod uwagę ograniczy czas na imprezowanie). Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny - nie jestem Apollinem - ale większość moich koleżanek uznaje mnie za przystojnego (brunet, wysoki i wysportowany - regularnie trenuję). W stosunku do kobiet staram się być szarmancki. Powiecie, że mam kompleksy lub jestem wybujałym bufonem lecz szybko mogę zaprzeczyć. Jedna z moich przyjaciółek powiedziała mi kiedyś, że marzy o kimś takim jak ja przy czym jak chciałem rozwinąć naszą znajomość - powiedziała, że na mnie nie zasługuje (oczywiście nie uwierzyłem jej w to, ale skoro ona nie chciała ze mną wiązać przyszłości to musiałem uszanować jej zdanie). Takie sytuacje się powtarzały kilkukrotnie - może nie dokładnie wg tego schematu, ale zawsze finał był ten sam. Stąd pytam: o jakim mężczyźnie marzą (jeśli w ogóle) kobiety? Jak je sobą zainteresować (bo może w moim przypadku to kwestia złej promocji:). A może kwestia tego, że większość kobiet, z którymi mam do czynienia uważa, że podobno je rozumiem? Mogłybyście mi powiedzieć co robię źle? (chodzi rzecz jasna o luźne sugestie).

Gość AtenaSSS
masz wysokie ego

Gość Adam22
Wysokie ego to jedynie świadomość własnej wartości - mimo wszystko nie jestem bufonem, ale i tak dziękuję za odpowiedź. Czy to jest gigantyczna wada dla kobiet?

Gość MAAABEEE
Najlepiej nic nie rob, nie rozmieniaj sie na drobne. pilnuj swoich interesów,studiow, pozycji.Znajdzie sie taka , której bedzie z toba po drodze. Nie warto sie dostosowywać, dopasowywać. Zawsze coś pasuje albo nie.

Gość wujek_okropna_rada
kobiety to takie głupie stworzenia, ze zamiast kogos porzadnego jak ty wybiora chama w dresie i łysa pała, po to zeby czuły sie przy nim bezpiecznie, chuj ze przy okazji ten bedzie je wyklinał, nie szanował, moze i podnosił na nie ręce itp, chodzi o to zeby był mega męski jak ci laska mowi ze nie zasługuje na ciebie, to znaczy ze szuka własnie kogos takiego jak wyzej napisałem....kogos jak ty bedzie szukała blizej 30tki, kiedy bedzie miała dosc takiego chama i postanowi z kims porzadnym załozyc rodzine...ale ty wtedy jesli bedziesz sam, mozesz powiedziec takiej zeby cmokneła cie w trąbe... porządni faceci maja przewalone jesli chodzi o szukanie kogos do pary...mało jest dziewczyn ktore normalnie myslą....moze duzo ładnych dziewczyn przez to sie traci, ale chyba nie chciałbys byc z dziewczyna ktora ma tak denny tok rozumowania jesli kilka dziewczyn mowiło ci ze je swietnie rozumiesz, to znaczy ze uwazaja cie za swietny materiał na przyjaciela, nie partnera...pamietaj facet ma bic kobiete po łbie, i ją przezywac - tylko taki facet jest męski...nie jakas pipka co ją rozumie

Gość Adam22
Tak, podobnie to widzę: nie warto nawet nie udawać że się je rozumie (opcja przyjacielska). Faktycznie masz rację: porządni faceci mają w życiu gorzej. Dobrze odczytujesz to, że nie szukam jakiegoś pustaka. Nie mam zamiaru się też zmieniać. Bo co udawać? Najgorsze jest - wg mnie - w tym wszystkim to, że ja naprawdę nie szukam/będę szukać księżniczki z bajki: cichej, spokojnej, opiekującej się domem;) kwestie dziewictwa (wielu facetów ma na tym punkcie jakiś kompleks i nie będzie tolerować dziewczyny jak to jest czasami określane za przeproszeniem z 2nd handu:) też nie są dla mnie istotne. Czyli stąd smutna aczkolwiek prawdziwa konkluzja: porządny facet, który nie stawia nawet przed swoją potencjalną partnerką wygórowanych wymagań nigdy nie znajdzie dziewczyny. Przed trzydziestką - po tym jak już się wyszalały: mnie taki układ nie interesuje. Dziękuję za odpowiedź.

Gość wujek_okropna_rada
stary, to samo przechodze i mi ręce już opadaja... tez staram sie byc miły i szarmancki: przepuszczac je pierwsze w drzwiach, nie przeklinac w ich towarzystwie, jakimś lekkim zarcikiem rzucić, być pomocnym itp... nie warto, obecnce pokolenie samic, jakos nie dostrzega takich rzeczy...co innego uznaja za wartosciowe - wulgarnosc, pewnosc siebie, imprezowy tryb zycia - taki ma byc chłop, tylko pozniej przychodza na takie forum jak to i sie żalą, ze chłopak puscił wiązanke na nia w towarzystwie, uderzył ją po twarzy, nie szanuje ją... moze ksiezniczki nie szukasz, ale pewnie wymagasz od laski zeby przynajmniej ładnie wygladała, a prawda jest taka, że: NIE MA ŁADNYCH I NORMALNIE MYŚLĄCYCH DZIEWCZYN zasada jest taka ze im ładniejsza tym bardziej ma nasrane we łbie... co do dziewicta, to póki ja jestem "czysty" to tego samego oczekuje od drugiej osoby

Gość Adam22
Ja tam mimo wszystko chcę wierzyć, że są jakieś ładne i wartościowe wzajemnie. Faktycznie kwestia dziewictwa jest jakoś umniejszana. Jak ktoś zarzuci lasce, że jest to dla mężczyzn jakoś istotne to od razu się oburzają, że to nie XIX wiek. Ja się na to nie oburzam - bo każdy może tam jakoś pobłądzić i jeśli dziewczyna rzeczywiście kochała się z jakimś tam swoim poprzednim to nie stanowi to dla mnie gigantycznego problemu. Choć tu podkreślam (jeśli jednak czyta to jakaś kobieta), że dla facetów zawsze "cenniejsza" będzie dziewica. Wujku_Okropna_Rado spójrz prawdzie w oczy, że po 20stce dziewice są już na wymarciu i jeśli się załóżmy zakochasz to zejdzie to na dalszy plan. Też bronię się przed uogólnianiem lecz takie zachowania dziewczyn i ich preferencje, o których pisałeś wyżej normalnych mężczyzn bolą. Czekam jak tylko jakaś Pani mi odpowie:) Pozdrawiam

hm z czytałam tylko pierwszą twoją wypowiedź i muszę ci powiedzieć że ja marzę o takim facecie jak ty i nawet jednego takiego znam no identyczny na prawdę... nie rozumiem lasek że nie chcą brać się za takich chłopaków, ja osobiście bym skorzystała ;) a ten którego mi tak przypominasz po opisie to brat rodzony mojego faceta więc wyobraź sobie mój ból na niedzielnym obiedzie u "teściów" hehe.. chciałam ja go poderwać jak jeszcze nie spotykałam się z jego bratem ale koleś centralnie mnie olewał i może to właśnie jest twój problem że te dziewczyny które chcą ciebie ty olewasz

Gość frajh
jakie znasz jezyki obce?

Gość Adam22
Nigdy nie olewałem lasek. Może to jest prawdziwy problem;) Nie przejmuję się też tym, że jestem ciągle samotny do tego stopnia by rozpaczać. Ciekawiły mnie jednak wypowiedzi na forum (a właściwie ciekawią mnie nadal). Bo kiedyś, jakoś, może się z kimś zwiążę. Nie mam brata więc nie trafiłaś. Jakie języki obce to oczywiście: nasz narodowy angielski oraz niemiecki, włoski, francuski, hiszpański. Trochę gorzej: portugalski, turecki, rumuński. Daję sobie radę też z ruskim i językami podobnymi do niego oraz uczę się ostatnio arabskiego. Mam taki talent - może powinienem poszukać za granicą? Dziękuję za odpowiedź i cieszę się, że są jeszcze kobiety szukające myślących (i jednocześnie jakoś tam wyglądających) mężczyzn a nie fanów golfa dwójki;)

Gość pqpqpqpqpqpqpq555
a skad jestes? masz gg?

Gość gfdgdrhgytr
Przychodzą mi do głowy dwie kwestie. Pierwsza to to że może jesteś za bardzo akuratny, za bardzo grzeczny, zrobiłeś kiedyś coś głupiego lub szalonego, coś wbrew zasadom ? chodzisz w ogóle na jakieś imprezy ? Koncerty ? Czy tylko stawiasz na rozwój osobisty ? Druga sprawa : Może po prostu nie jesteś zmysłowy, uwodzicielski, nie masz tego czegoś w spojrzeniu, w geście. Może nie umiesz podrywać ?

Gość Myku
-Bądź pewny siebie, ale nie zakochany w sobie. -Nie biegaj zdyszany za dziewczyną; raz ją zagaduj, potem nie zwracaj uwagi (będzie się zastanawiała, co się stało, czyli -> będzie o Tobie myślała) -Często się uśmiechaj, ale bez przesady. Poważna mina też jest sexy. -Przepuszczaj ją w drzwiach, itp. -Nie angażuj się zbyt szybko (mnie np. przeraża jak faceci, mimo stereotypów, angażują się zazwyczaj po pierwszym pocałunku). powodzenia ;)

Gość Adam22
Mam wiele durnych pomysłów. Na imprezy chodzę wtedy, gdy mam czas - a mam go mało (średnio dwie-trzy imprezy w miesiącu: to raczej ascetycznie:) ) Może z tym podrywaniem coś nie tak. Tak, Adam. Skąd: to skomplikowane. gg: nie używam:) Oui, ca va. Merci, et toi? ca va?;)

Gość Adam22
Jakieś nadmierne angażowanie też nie jest w moim stylu:)

Formidable! Merci ;) aber ich warte auch fur turkische Version :)

Gość pqpqpqpqpqpqpq555
Chcialabym cie poznac, wydaje mi sie, ze jestes fajnym, wartosciowym facetem, jakiego ciezko znalezc..

Gość pqpqpqpqpqpqpq555
ginger21 ich warte AUF

Gość olalaaaa
mam 16 lat więc trochę cięzko mi odpowiedzieć na pytanie jakich facetów lubią/szukają dorosłe kobiety, ale zawsze jak zastanawiam się z jakim chłopakiem chciałabym być za pare lat to odpowiedz zwykle jest mniej więcej taka : Co do charakteru itd : Miły, sympatyczny,często uśmiechający sie ;) inteligentny, zaradny, pewny siebie, śmiały spontaniczny, wyluzowany(kiedy trzeba to poważny ), z dystansem do samego siebie, nie leniwy(od czasu do czasu może być małym leniem ;) o każdemu sie czasami czegoś nie chce) opiekuńczy i lubiący aby opiekować się także nim żeby nie przeklinał co 5 słów...ale ogólnie przeklinanie mi jakoś bardzo nie przeszkadza ( po prostu z umiarem) wierny i żeby nie przesadzał z zazdrością (to pewnie też zależy jak zachowuje się dziewczyna no ale w moim przypadku zakładam że nie będę stwarzać chłopakowi powodów do zazdrości bo sama nie chciałabym aby robił tak mi ) może być trochę zwariowany ;) (kolejność wymienionych cech nie ma znaczenia) z wyglądu : nie ważne czy brunet czy blondyn nie ważne czy ciemna karnacja czy jasna nie za chudy, nie za gruby. Najlepiej jakby był wysportowany bo uwielbiam patrzeć na takie ciało i sie przytulać ale jak nie jest wysportowany to chociaż nie przy kości. wyższy ode mnie ( mam 162 i najlepiej żeby miał min. 170 a powyżej 170 to już nie waże ile ;P) zadbany, schludny, ładnie pachnący fajnie jeśli ma swój orginalny styl, a jeśli nie to chociaż niech będzie ubrany do koloru i fasonu ;P myśle że mogłabym jeszcze wiele wypisać z charakteru i wyglądu ale PO PROSTU MUSI MIEĆ TO COŚ CO BĘDZIE MNIE W NIM POCIĄGAŁO, NIE MUSI BYĆ OD RAZU JAKIMŚ MODELEM I IDEAŁEM.

olalaaaa Ja chyba nie potrafił bym tak dokładnie opisać jaka jest moja wymarzona dziewczyna :) ale w większości tego co napisałaś to jakbym czytał o sobie ( nie wszystko ale z 80% ) ale to też fajne że po jednym poście widać ze jesteś fajną sympatyczną osobą :)

Gość pqpqpqpqpqpqpq555
a gdzie autor tematu?

Gość olalaaaa
a co do podrywania i poznawania się to lubię gdy chłopak jest wyluzowany, miły uśmiechnięty, trochę spokojny ale też powie cos śmiesznego. lubię jak coś opowiada, drobne komplementy mile widziane ;) bo to chyba każda dziewczna lubi ; ) Nie lubie gdy chłopak zbytnio nalega gdy np. powiem że naprawde nie mam czasu się umówić teraz itd. nie lubię gdy się za bardzo popisuj, ale oczywiście jeśli robi coś bardzo dobrze to może się trochę pochwalić. Niech mówi czego chce/oczekuje itd. Niech się nie wstydzi jeśli chce powiedzieć/zrobić coś dziwnego ;d jestem tolerancyjna itd ;P nie nawidze jak chłopak super zachowuje się gdy jestesmy sami a w otoczeniu innych ludzi zachowuje się inaczej

Gość olalaaaa
TSO - to miło jak widać, że jestem sympatyczna ;). Może nie skromnie, ale uważam, że jestem sympatyczna, więc cieszy mnie jak inni to widzą ;) Wypisałam cechy, które przyszły mi na myśl i które chciałabym, aby mój chłopak miał, ale to nie znaczy, że nie spodoba mi się jakiś inny itd. Takiego wymarzonego ideału to w sumie nie mam, albo mam ale pare wersji ;P

Gość olalaaaa
A tak jeszcze dodam( bo czytałam wpisy że kobiety teraz są brzydkie i głupie ;P) że nie lubię wiekszości kobiet :P znaczy chodzi mi o to że dziwie się że tak dużo jest beznadziejnych zwłaszcza z charakteru, ciągle im coś nie pasuje, albo są szmatami.. mam nadzieje że nikt nigdy o mnie tak nie pomyślał ;P kiedyś tak tego nie zauważała, ale teraz coraz częściej widze że są fałszywe . Współczuje w sumie panom

olalaaaa Widać że jesteś sympatyczna i to od razu :) Biję od Ciebie taką pozytywną energią co jest cudowne i chyba musiałbym być ślepy żeby tego nie zauważyć :D A co do drugiej części Twojej wypowiedzi to też zdaję sobie sprawę że ideału takiego typowego to nie znajdę i to normalne ale powiem jeszcze raz wydajesz się bardzo sympatyczna i jestem pewien , że masz wiele wartościowych cech :)

Gość olalaaaa
Miło mi to czytać. Ogólnie mam dość niską samoocenę, ale cieszy mnie, że jestem postrzegana za osobę z dobrą energią ;) itd