Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammamaconniewieee

GLUTEN- czy moze mi ktos wyjasnic.....??!!!

Polecane posty

Gość mammamaconniewieee

jestem po raz pierwszy mama wszystkiego sie dopiero uczę.... czy ktoras z Was moglaby mi dokladnie wyjasnic o co chodzi z tym glutenem, (oczywiscie cos tam czytalam na ten temat) ale chcialabym wiedziec jak jest w praktyce-jak i kiedy powinnam go wprowadzac przez jaki czas i w jakich ilosciach??? corka urodzila sie 7 grudnia wiec kiedy powinnam zaczac podawac???i najlepiej co kaszke manne czy jak??

Gość mammamaconniewieee
modyfikowanym

to ja tak dawałam już na przełomie 4-5miesiąca po płaskiej łyżeczce kaszki manny wieloowocowej z bobovity do każdego słoiczka raz dziennie a teraz ma prawie rok i je już wszystko chleb,makarony itp nic mu nie jest

Gość mammamaconniewieee
a przez ile mam jej tak dawac???? prze jakis okreslony czas czy jak??? a potem sie zwieksza ilosc np. tej kaszki??

ja dawała po tej łyżeczce tak z półtora miesiąca potem zaczełam dawac po kawałku chlebka i potem już nie dawałam tej kaszki do zupek tylko normalnie do mleka na noc i na dzień dwie plaskie łyżki

Gość mammamaconniewieee
a moge do takiej zupki jarzynowej ze sloiczka dodac ta lyzeczke kaszki??? mozna do deserku lub mleka modyfikowanego?

Gość możesz dodać do czego chcesz
.

Oczywiscie ze mozesz :)Nie przejmuj sie tak tym glutenem.Jak jeden dzien nie dasz,to nic sie nie stanie.Chodzi o to zeby obserwowac dziecko czy po podaniu np kaszki manny nie bedzie reakcji alergicznych.

Gość panco wie
O co Ci chodzi z tym glutenem? - czy dziecko nie toleruje glutenu i jest to potwierdzone badaniami?. Bo to wtedy są inne zasady żywienia. A jeżeli wszystko jest o key karm dziecko tak, jak miliony innych matek. W swoim czasie dodawaj do jedzonka takie składniki, jakie są zalecane i jak każda matka obserwuj, jak dziecko na to reaguje.