Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HiroJui

ONA zerwała ze mną mimo ciąży

Polecane posty

Witam. mam dziwną sytuację i trudno znaleźć coś podobnego w internecie bo przeważnie bywa odwrotnie niż u mnie a więc od początku. Byłem w związku z moją dziewczyną było pięknie i kolorowo w sywestra 2010 roku oświadczyłem się z wynikiem pozytywnym :) było jeszcze lepiej niż wcześniej po 2 miesiącach od zaręczyn dowiedzieliśmy się że jest w ciąży "wpadka" ale nie zmieniało to faktu że chcę aby urodziła to dziecko, ona chciała usunąć ciążę itp ale jakoś razem z jej matką wybiliśmy jej to z głowy i potem sama stwierdziła że głupio chciała zrobić, zakupiłem wiele rzeczy które miały być już dla dziecka zaraz po narodzinach bo jednak lepiej wydawać pomału i po koleji niż potem na jeden raz dużą sumę. W zeszłym miesiącu napisała do mnie "bez powodu" że przelała całą miłość na dziecko i nie ma ochoty już być w związku, (dodam że całkowicie nic złego między nami się nie wydarzyło to była decyzja z dnia na dzień) próbowałem pytać dlaczego chciałem umówić się na spotkanie ale ciągle odmawiała (zerwała przez SMS-a) gdy pojechałem do jej domu nie zostałem wpuszczony, ja kocham dziecko które ma przyjść na świat i chcę być ojcem ale ona odebrała mi tę możliwość boję się że będzie blokować mi możliwość spotykania z dzieckiem. Nie wiem jakie mam prawa i czy jestem w stanie na rozprawie dostać możliwość spotykania się z dzieckiem. Więc pytanie czy mogą mi odebrać prawa rodzicielskie? Ile razy w miesiącu sąd przyznaję widywania? Czy nazwisko dziecka ustala sąd czy jest w takiej sytuacji tylko i wyłącznie brane nazwisko matki ? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam

Gość z tego co sie orientuje
matka moze nie podawac ojca do aktu urodzenia i wtedy dziecko ma jej nazwisko i ona jedynie ma prawa rodzicielskie. Musialbys sadownie dochodzic swoich praw na podstawie wynikow dna- do ktorych de facto sa moze zmusic twoja byla, jezeli taka sprawe zalozysz. Jestes w kiepskiej sytuacji dosc. Pytanie jeszcze tylko mam - rozwazalbys powrot do tej dzieczyny?

Gość fajnaświnkazNoxeli
jesteś świnko :*

Gość Agata781
Znam podobną sytuację do twojej.DZiewczyna chodziła z nim kilka lat i gdy okazało się że jest w ciąży to pognała chłopaka w cholerę.Chłopak miły,grzeczny,spokojny,pracowity.po prostu ideał.Kiedy była w zaawansowanej ciąży to przyjeżdżała pod jego dom nocami i urządzała awantury bo nie chciał zrzec się praw rodzicielskich.Kiedy urodziła się córka to stwierdził że dla tylko dla dobra dziecka i z powodu awanturniczego charakteru matki,dobrowolnie zrzekł się praw rodzicielskich.Do tego matka zażądała alimentów(które on płaci)i absolutnego zakazu spotkań z dzieckiem.Zgodził się. czasami dziwne wybory w niektórych sytuacjach są najlepszymi jakie mogły istnieć.Przemyśl to bo może czasami lepiej będzie obserwować swoje dziecko z oddali niż znać je osobiście spotkać się z nim i przy okazji doświadczać złego nastawienia przeciwko sobie przez matkę.Bo nie wesz czy twoja dziewczyna nie nastawi dziecka przeciwko tobie,a wtedy choćbyś zwinął się w supeł to nic nie zmienisz. Życzę Ci wytrwałości i siły która na pewno będzie potrzebna w najbliższym czasie.

Gość hikhikhji
a co myślałeś, że jak ją zapylisz to nie odważy się cie zostawić i zostaniesz jej panem

Gość zeroytuj
a moze to nie twoje dziecko i dlatego zerwala z toba

Gość berrtw
prawa rodzicielskie może odebrać tylko sąd, albo osoba sama może się zrzec tych praw, nie ma możliwości by matka dziecka wykreśliła ojca z życia tego dziecka - ma on pełne prawa autorze, zadaj to pytanie na forum prawnym, koniecznie, tak Cię pokierują dokładnie! Tutaj jak widać ludzie udzielają głupich, niesprawdzonych porad

Mysle podobnie jak ktos kto wpisal sie wczesniej.To jest dziecko prawdopodobnie ze ZDRADY, chlopie jesli chcesz tego dzieciaka to koniecznie po narodzinach badania DNA, potem walcz

HiroJui, No widzisz, trzeba było jej pozwolić na aborcję, teraz ma Cię w dupie. Swoją drogą ja bym się ostro wku.rwiła jakby mój facet na wieść o tym że chce usunąć ciążę, poleciał do mojej matki na skargę "że Aneta chce zrobić zabieg". Ale mnie by nikt nie przekonał do zmian decyzji. Aha i jeszcze jedno. Cipa z Ciebie zwykła.

Gość To smutne, ale
Noxelia nie dość, że wredną masz paszcze to jeszcze z niej bluzgi lecą. Paskudo jak się nie wstydzisz takich zdjęć pokazywać, myślisz, że któryś się załapie na ciebie ? Widać, że jesteś nic warta, bo kiedy nie zajrze na kafe wszędzie cie pełno- nie masz chłopaka pasztecie, ale wyjdź na podwórko, może jednak psa nie nie przestraszysz. Autorze masz prawo wystąpić do sądu o ustalenie ojcostwa i możesz sie z dzieckiem widywać, ale nie panikuj, bo w ciąży podobno hormony szaleją i dlatego Twoja dziewczyna tak sie zachowuje. Poczekaj do narodzin dziecka. Powodzenia.

Gość To smutne, ale
aż czkawki dostałem przez tą noxelie :p

Gość To smutne, ale
a to pewnie ten co z moją kumpelą jest bo ona też wtedy wraca:)

Gość To smutne, ale
ale ona jednak może nie tak ładna , ale figurkę ma cacy🖐️