Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anioleczek235

Pierwsze ruchy - kiedy je wyczułyście?

Polecane posty

Gość Anioleczek235

Witam. Zakładam ten temat bo nie mogłam nigdzie znaleźć odpowiedzi kiedy wyczuwa się pierwsze ruchy dziecka? Jak je zinterpretować? To moje pierwsze dzieciątko i bardzo proszę o jakieś podpowiedzi

Gość no to odpowiem
Powiem tak jedna kobietka odczuje w 3 miesiącu, druga w 4. Zawsze byłam bardzo szczupła, pierwszy ruch odczułam właśnie w 4 miesiącu. Nie da rady pomylić tego z niczym innym;) Poczułam pierwszy raz i do tego dokładnie i mocno, bardzo wzruszający dla mnie moment. Czekaj cierpliwie;)

Gość czerwcoweczzkaa
na przelomie 18/19 tyg. cudowne uczucie :):):)

Gość Anioleczek235
Jestem w 22 tc i czuję - zwłaszcza jak wieczorem się położę do łóżka - takie jakby bąbelki. czy to to? nie umiem sobie tego do niczego innego porównać, a muszę dodać że nie należę do tych szczupłych ale też puszysta nie jestem :) do czego Wy je porównałyście?

Gość :P:P:P:P:P
pierwsze ruchy to ja bym taki mrówkami w brzuchu nazwała :) ja w 1 ciazy w 18tc poczułam, a w 2 w okolicach 20tc

Gość no to odpowiem
Tak jakby pękające bąbelki, to coś takiego, takie lekkie puknięcia w brzuszek. Na pewno czujesz swoje maleństwo, Matka z niczym innym tego nie pomyli;)

Gość czerwcoweczzkaa
dokladnie takie babelki, jakby ktos takie banki powietrza wpuszczal hihi teraz jestem w 36 tyg i brzuch normalnie faluje hihi :)

Gość taka jedna mama...
w poprzedniej i obecnej ciazy w 13 tygodniu poczulam babalki i muskanie od srodka:)

Gość Małoszka
A ja się zastanawiam, czy lekarka będzie mogła już zobaczyć coś tam w przybliżeniu w 15016 tc na usg jeśli idzie o pleć?

Gość Anioleczek235
Mi lekarz powiedział w 18 tc że będzie chłopiec i nawet pokazał "to" coś :) także zobaczę czy się teraz powtórzy :) bo we wtorek tj. 24.05 idę na wizytę kontrolną i zobaczę swoje Maleństwo. A czy już w 15? wiadomo, że na początku wszystko wygląda tak samo - chłopca można rozróżnić ponoć w 14 tc, dziewczynkę później.

1 ciąża 17tc 2 ciąża 16tc. Co do płci za pierwszym razem na połówkowym USG teraz w 12t3d na 80% chłop na następnych się potwierdziło

16 tc pierwsze ruchy a raczej puszczanie baniek, jakby delikatne muśniecia, puszczanie bąbelków czy smyranie, potem utwierdziam sie ze to były ruchy bo stały sie bardziej wyczuwalne teraz to juz prawdziwe kopniaki od córeczki dostaje, przekręca sie, wypina, ........cudowne uczucie