Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulka26........26

Bolesne obgryzanie PAZNOKCI !!!

Polecane posty

Mam dobrą znajomą.I powiem wam że jak zobaczyłam jej paznokcie przeraziłam się.Wiem że dużo ludzi tak robi.Ale ona poprostu dosyc że je obgryza no normalnie je zjada do krwi.Płytek prawie nie ma bo co jej odrosną to ona znów je na zęby bierze.Troszkę ją pilnuje ale to nic nie daje :( Powiedziałam jej aby poszła do lekarza ale ona się wstydzi .Co radzicie w takiej sytuacji.Proszę was chce jej pomóc ale nie wiem jak:(

Gość lejla28
niech założy tipsy

Gość DANGREE
heh..miałam kiedys to samoo..dziewczyna która jest kosmetyczka,kupiła mi lakier do paznokci "gorzki paluszek"...efekty widoczne ! tylko musi to stosowac a nie zniechecac sie smakiem..ja już dwa lata nie obdryzam:) i pomogło:0 wiec jesli ona da rade sobie malowac tym pazokcie to oduczy sie obgryzania:)

nicao miala dwa razy pościągała a raczej podrywała je sama bo nie mogła ich skubać!!!! całe płytki a raczej ich brak ma pofalowane wżynają się w skóre i krwawią do jakiego lekarza z tym problemem.Poprosiła nas byśmy jej troszę pilnowali ,bo ona nie potrafi sobie pomóc

DANGREE Własnie odnośnie lakieru było to samo niewiem jak można to załatwić przecież to gorszy nałóg u niej niż u mnie z paleniem papierosów.Jak nie obcążki to ona normalnie potrafi paznokcia dosłownie wyrwać

mysle ze wiekszosc ludzi ma to na tle nerwowym...tak bynajmniej ja to widze...ale czy jest jakis sposob na to?? nie wiem ..wiem ze moja corka zawsze dbala o swoje pazurki, przed egzaminami ...zjadla swoje paznokcie!! bylam w szoku, porozmawialysmy , bardzo spokojnie o tym co sie dzieje i dlaczego, i dziewczyna przestala obgryzac!....ale czekaja ja nastepne egzaminy...tylko ze ja! juz trzymam reke na pulsie!!

Gość szrąki
Po pierwsze, to jej niczego nie perswaduj ani nie zmuszaj, to irytuje. Jak mi tak ktos robi, to mam ochote mu przylozyc. Jak chce przestac (bo i tak niestety wraca), to sobie po prostu maluje paznokcie, bo zwyklego lakieru do paznokci brzydze sie bardziej, niz tego gorzkiego (widac wyraznie, ze chemia, do tego maluje duzo warstw... no i okropne to jest, i wkurza jak odprysnie).

ale ona właśnie chce bym zwracała jej uwagę na to aby tego nie robiła.Bo ona wtedy na to reaguje.Staram się ale co z tego.

Gość vbdfbsdb
pomysł z tipsami jest dobry

Gość szrąki
A, no chyba że tak. Można spróbować zająć się czymś w zamian - byleby nie palenie albo coś w tym rodzaju, bo to jak z deszczu pod rynnę.