Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość D..

czy w związku mozna mowic o swoich planach i marzeniach...

Polecane posty

Gość D..

powiedzcie mi, po jak długim okresie bycia w związku mozna mieć jakieś oczekiwania od partnera co do wspolnej przyszłosci? po 2 i pol roku bycia z moim chlopakiem zaczelam wspominac ze moze bysmy zaczeli zbierac wspolnie pieniadze bo marzy mi sie slub i wspolne mieszkanie za jakies poltora roku czy dwa lata. W odpowiedzi... on mnie rzucił, bo jak sam powiedzial on jest mlody i chce sie bawic, plany o slubie są tylko moimi planami a on jeszcze ich nie chce. A mamy po 26 lat. A podobno sam myslal o przyszlosci ze mna tylko ze ta przyszlosc jak sie okazalo miala byc blizej nieokreslona. Czy waszym zdaniem zbyt wczesnie zaczelam o tym mowic? Czy w ogole powinnam byla o tym wspominac? Czy czekac grzecznie az moj byly kiedys wydorosleje i wpadnie na to ze moze czas sie ustatkowac?

To zależy od każdego z osobna . Ja np ze swojej strony jak tylko zaczynam z kimś być to w jakiś mniejszy lub większy sposób staram się kreować naszą przyszłość . A ten czas to na pewno nie mało ale musisz o tym rozmawiać z Twoim partnerem bo to podstawa żeby wam się udało tylko nie naciskaj na niego za bardzo . Luzne rozmowy i powinno się udać

Gość travolta
myślę, że w mojej opinii śmiem twierdzić że w tej sytuacji czynniki zewnętrzne są uwarunkowane capiche?

my po 3 miesiącach znajomości :D jesteśmy ze sobą 3 lata ślub w planach i budowa domu ale to jeszcze nie teraz ;)

rety co ja piszę :D po 3 miesiącach bycia razem bo znamy się od podstawówki już ale to inna bajka ;)

Gość hujhujhujhuhu
olej gówniarza , nie cierpię takich typków którym tylko zabawa w głowie

Gość kalkafalka
ja myślę że nie ważne ile ze sobą chodzicie czy miesiąc czy rok, zawsze jest odpowiednia pora żeby mówić o planach i marzeniach, ale też trzeba wiedzieć w jaki sposób. Jeśli piszesz że po dwóch i pół roku powiedziałaś facetowi że marzy ci się ślub czy tam mieszkanie razem a wcześniej nic takiego nie wspominałaś to w sumie nie dziwię się że facet spanikował. Nie bronię go bo taka reakcja to dziecinada i nie wiem czy bym chciała być z takim gościem który by w ten sposób postąpił. Chodzi o to że trzeba jakoś powoli do tego podchodzić, nie wyskakiwać po dwóch i pół roku z tekstem o ślubie, ale zasygnalizować że np. dzieci to dopiero chcesz mieć po ślubie, mieszkać chcesz po ślubie, kredyty chcesz po ślubie.

waszym zdaniem bycie ze soboą ponad 2 lata nie jest wystarczajacym czasem ,zęby zacząć planować wspólną , bardizej sformalizowaną przyszłość ? to kiedy przyjdzie taki czas ? mają po 26 lat i żadnego wspólnego planu . Możemy sobie gadać co chcemy ale czas inaczej bieginei dla kobiet a inaczej dla mężczyzn i to oni sa w lepszej sytuacji . Myśle ,zę chłopak działał w myś zasady " żeby napić sie mleka nie trzeba kupować krowy " bo podejrzewma ,że wiele aspektów waszego życia przypominalo małżeńskie min seks . A po co komu zobowiązanie jak moze w każdej chwili sie wycofać i nie ponosić żadych konsekwencji ?

Gość D..
ja nie wyskoczyłam z propozycją o ślubie jak filip z konopi, prawie od początku naszego związku mówiliśmy o tym że kiedyś się pobierzemy i itd. Chodzi o to że mi po 2 i pół roku po prostu zaczęło na tym coraz bardziej zależeć, dojrzałam do tego by zrobić krok naprzód, przestały wystarczać mi schadzki w akademiku 2 lub 3 razy w tygodniu, natomiast nie chciałam tego już teraz, od razu... myślalam że uzbieramy trochę pieniążków i za rok lub dwa weźmiemy ślub, ale chciałam byśmy mieli jakiś wspólny plan, cel... okazało się że nawet tego nie mogłam chcieć