Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 38 tydz....

do mam ktore porod maja za sobą

Polecane posty

Gość 38 tydz....

witam nie chodzi o przebgieg porodu tylko o takie moje spostrzezenie.. no wiec jak zawsze budziłam sie strasznie głodna to dzisiaj nagle nie mam apetytu i nie czuje takiego głodu jak zwykle... na dodatek chyba hormony mi szaleja bo wczoraj przed pojsciem spac płakałam jak głupia po pierwsze przez to ze nie moglam sie w zaden sposob ułozyc z kazdej str mnie cos uwierało, no i dzis mam jakies napuchniete usta, jakas podwyzszona temp ciala..., to ze chce mi sie wymiotowac to juz od paru dni mam... jak to u was było przed porodem? czy to jakies znaki ze porod sie zbliza? to poczatek 38tyg wiec ma prawo :)

Gość u mnie nie było
żadnych oznak porodu, a urodziłam właśnie w 38 tygodniu, więc myślałam, że jeszcze mam trochę czasu...:D

Gość 38 tydz....
to dopiero niespodzianka :) mi juz lekarz powiedzial ze napewno urodze wczesniej niz w 40tyg i tak szukam tych oznak czy to juz ;p najbardziej ten brak głodu mnie zaskoczył, bo juz od wielu miesiecy budze sie z takim apetytem i pustym żołądkiem ze to był dla mnie szok jak dzisiaj sie przebudziłam i nie pomyslalam o jedzeniu...

Gość u mnie nie było
Zapomniałam! U mnie ok. tygodnia przed porodem pojawiły się skurcze przepowiadające - brzuch twardniał kilka razy dziennie i za chwilę wszystko wracało do normy

Gość 38 tydz....
ja jakis tydz temu tez tak miałam teraz juz przechodzi.. oj tylko przedwczorajszej nocy miałam mocne te skurcze i kucie w dole i w zebrach ze ruszyc sie nie moglam ;/

Gość 38 tydz....
i wczoraj mały tak mocno sie ruszał jak nigdy dzis juz troche mniej ale tez rozrabia

Gość truskawkowa kropka
do autorki,...litosci,co za niespodzianka?urodzic w 38 tygodniu to dla ciebie niespodzianka??

u mnie to było napinanie sie brzuszka nieregularnie przez kilka dni w dniu porodu najpierw lekka biegunka- organizm sie przygotowuje przez oczyszczenie i przy biegunce zaczynały się regularne skurcze coraz silniejsze

Gość 38 tydz....
bo najczesciej jestesmy nastawione na ten 40tydz... mi gdyby nie powiedziano ze dziecko ma juz tak nisko glowke i w kazdej chwili moge rodzic to tez bym bardziej oczekiwala porodu blizej terminu... wiadomo ze od 37tyg jest sie w terminie ale co z tego jak kazda z nas odlicza dni do daty podanej przez prowadzaca

Gość ewelina__82___
autorko, wez ty sie ogarnij bo pieprzysz trzy po trzy

ja urodziłam w 37 tyg zaskoczona byłam torba nie spakowana bo oczywiście mam jeszcze czas.... dziecko jest wcześniakiem

Gość tup tup tup...
aga, dziecko urodzone w 37 tygodniu jest uznawane za donoszone...mialo cechy wczesniacze, ze piszesz o wczesniaku??

Gość kasiavan____
ja też przez cały dzień nie jadłam przed porodem (nie wiedziałam ze na drugi dzień urodzę) i tak sobie chodziłam po domu a byla to sobota i strasznie mi sie spac chcialo takze praktycznie caly dzien przespalam pamietam ze o 18 sie obudzilam i chcialo mi sie strasznie big maca z mc donalds i salatki z kurczaka (przez cala ciaze nie jadlam oczywiscie takich fast foodow) i maz jak wracal z pracy o 22 to mi wlasnie kupil takiego big maca i nad ranem w niedziele odeszly mi wody i urodzilam w ciagu 4 godzin ale juz jak sie polozylam spac to przeczowalam ze to juz bardzo blisko.

Gość LunaLunaLuna
ja mialam torbe i wszystko naszykowane juz w 30 tygodniu :) mialam ciaze zagrozona,mialam zalozony pessar a urodzilam wlasnie w 38 tygodniu:)

Gość 38 tydz....
nie wiem o co chodzi z tym ze pi*** bez sensu ;/ no moim zdaniem nastawiamy sie na tą date która mamy podaną przez lekarza, ale i tak od tego 36-37tyg doszukujemy sie jakichs oznak zblizajacego sie porodu, a jak napisała ----"u mnie nie było" --- ze zadnych konkretniejszych objawów nie miałą to mimo wszystko ja bym była zdziwiona ze to juz ;p no wiec o to mi dokładnie chodziło z tą "niespodzianką".. u nas juz torby popakowane i tak siebie obserwuje czy cos sie dzieje przepowiadajacego czy nie :) no i sporo rzeczy juz wczesniej zauwazyłam jak kawałki tego czopu, mocniejsze kucia, no a dzis jeszcze ten brak głodu ktory mnie totalnie zaskoczył ;p chcialabym zeby dzieciaczek jeszcze troszke poczekal bo dopiero kolo wtorku mam odebrac reszte wynikow do porodu

Ja pamiętam że miałam zagrożoną ciąże a i tak dotrwałam do 40 tyg. dzień po terminie miałam wizyte u gina na 11 ,a tam szok od kilku dni nachodziło mi rozwarcie, jak mnie badał było już 3 cm a żadnych skurczy nic dosłownie ,no więc nic po torbe i do szpitala bo kazał jechać. Ale zajechałam koło 18 bo stwerdziłam że poczekam za tym moim. W szpitalu przyjęli mnie o 20.30 miałam badanie wód płodowych no i cóż naruszył je i odeszły mi chwile po wyjściu z zabiegowego :). A jadłam wszystko nawet w momencie odejścia wód płodowych piłam na szybko sok pomarańczowy bo pózniej nie mogłabym :D i po 2.5 godz syn był ze mną

Gość 38 tydz....
czyli nie ma reguły ze wszystkie raptem przestają byc głodne na jakis czas przed porodem :)

Gość gryczka
Ja 2-3 dni przed porodem miałam lekką biegunkę i dziwny wewnętrzny niepokój. Parę skurczy przepowiadających, ale to wszystko - nie odszedł mi czop na przykład. Kiedy się zaczęło (w 38tc+5d) i już wiedziałam że to TO, niepokój - o dziwo - minął:-)

Gość królowa świata
ewelina__82___ na nic innego cię nie stać?

Gość IhaveSenn
ewelina jest dziś w złym humorze najwidoczniej :) Ja tez czekam na poród, jestem w 39tc :) i jeszcze nic u mnie się nie zapowiada na rodzenie.

Gość będziesz nieźle rozepchana
szerokie biodra, celulit, obwisłe cycki, ogólnie kobieta po porodzie to nie kobieta a rozepchana baba :o

Gość tez ciekawa987
będziesz nieźle rozepchana------------to idz i powiedz swojej mamie ze nie jes w twoich oczach kobietą tylko rozepchana krową! ciekawe jakby sie poczuła... zero szacunku czlowieku masz, wspolczuje twojej mamie bo tyle przeszla dla swojego dziecka a tu cham sie wychowal ktory niczego nie docenia

Gość IhaveSenn
"będziesz nieźle rozepchana szerokie biodra, celulit, obwisłe cycki, ogólnie kobieta po porodzie to nie kobieta a rozepchana baba". Każdy sądzi po sobie :D Ja mało przytyłam w ciąży, więc gruba nie będę, biodra jakie były takie są, przecież to ciąża, a nie obżeranie się, że miałabym wyglądać jak fanka MC Donalda. Cycki pięknie mi urosły i widząc po moich koleżankach które też miały takie szczęście, a mają już większe dzieciaczki, to piękny i duży biuścik im pozostał, także ja się cieszę, a Ty sobie żyj w swoim chorym świecie. I co to znaczy rozepchana :D hahaha, nawet gdybym miała być tam luźniejsza, to się bardzo cieszę, bo mój mężuś ma się czym pochwalić :D a więc nie musiałby po porodzie być taki delikatny jak dotąd :P