Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alutkamamu sia

Pomysł na biznes...warto spróbować?

Polecane posty

Gość alutkamamu sia

Wychowuje dwójke dzieci,starsze 4 lata chodzi już do przedszkola, teraz drugie roczne,ale chce żeby w wieku 3 lat poszło do przedszkola i musze wrocic do pracy-ale problem w tym że pracuje w firmie rodzinnej-mój tata i mój mąż-mechanika samochodowa.Nie kręci mnie to,siedze za biurkiem i sprzedaje,wypisuje faktury itd,tata na mnie liczy-ale nie chce tam wracać, za bliski układ przede wszystkim z mężem.Chce prowadzić własną działalność- sklep z akcesoriami dzieciecymi- u nas jest tylko jeden taki sklep wiec licze że to ma przyszłość, jednak popyt jest, chodzi mi o wózki,wyposażenie pokoi dzieciecych,akcesoria do karmienia,pościel,ubranka,foteliki,krzeselka do karmienia no wszystko wszystko.Myślicie że to sie uda?bede wdzieczna za opinie.

Gość karolindas27
jak dla mnie to kiepski pomysł siostra ma sklep z takim asortymentem,niby mala konkurencja w miescie ale i tak rzeczy sprzedaja sie kiepsko najlepszą sprzedaz maja sklepy internetowe,normalny sklep ma z nimi male szanse

Gość alutkamamu sia
sklep internetowy?watpie...ja wolałabym jeżeli mam kupić wozek czy łóżeczko-widzieć co kupuje,dotknąć,przymierzyć do siebie,co innego tylko akcesoria dla dzieci-typu butelki,smoczki .laktatory itp to sklep internetowy jak najbardziej,ale reszta chyba lepiej schodzi-u nas jest tylko jeden taki sklep-wszyscy tam kupują!a wcale tanio nie mają,wiecznie są tam ludzie.

Gość alutkamamu sia
możliwości? chyba jednak zaczyna sie od zera,musze wziąść kredyt na towar,a wiec jest wielkie ryzyko-ale zaryzykować trzeba

Gość booobel
czy ja wiem,osobiscie popieram zdanie,ze czesciej kupuje się w internecie.do sklepu mozna podejsc,obejrzec wozek,lozeczko a potem kupic w internecie taniej;)

Gość karolindas27
alutkamamu sia napisałam ci tyko jak jest w przypadku mojej siostry:] siostra sklep bedzie zamykac po wakacjach zyski minimalne,koszty ogromne no chyba ze masz lokal za ktory nie bedziesz musiala bulic za wynajem... no bo chyba nie myslisz ze sklep z wozkami, lezaczkami zmiesci sie na powierzchni 30m2:O to sa kolosalne koszty, sam towar to juz jest mega wydatek na poczatek dzialalnosci:O ps. bardzooo duzo mam kupuje w sklepach internetowych i na allegro ogladaja wozki w sklepach na zywo i kupuja taki sam na allegro bo taniej tak samo z lezaczkami, akcesoriami...itd czasami taki sklep jest jak wystawa na ktora idzie sie poogladac cos, zeby potem kupic to samoTANIEJ w necie:O

Nie wiem czy to dobry pomysł, ale jak nie spróbujesz, to sie nie dowiesz czy warto. Czasem warto zaryzykować.

Gość Oczywiście, że to nie ma
przyszłości. Sądzisz że odkryłaś Amerykę? Gdyby było zapotrzebowanie na drugi tego typu sklep to już dawno by powstał. I rację ma ktoś wyżej- ludzie oglądają w sklepach stacjonarnych,a kupują taniej w internetowych

Gość a rozważałaś może wzięcie
dotacji z urzędu pracy na swój biznes. Teraz to kilkanaście tysięcy jest do wzięcia. Jeśli jest tylko 1 sklep u was, to pewnie może ci się udać. Ja osobiście kupiłam wózek przez internet, ale łóżeczko i materac już w normalnym sklepie. Ciuszki też wolałam kupować w normalnym sklepie, bo chciałam dotknąć, żeby wiedzieć czy dobry gatunek, a na wszystkich pisze 100% bawełna a czasem tandeta że szok, tak że ciuszki zawsze w stacjonarnym sklepie

Gość alutkamamu sia
dziękuje za wasze wypowiedzi :) Moze macie racje...dziś kupuje sie nie wychodząc z domu,chyba tak wygodniej. Ten czynsz to katastrofa, w centrum trzeba zaplacic 2,000 jak nie wiecej,ale i tak trzeba miec jakies pomieszczenie na te rzeczy?

Gość a rozważałaś może wzięcie
ja nie oglądałam wózków w sklepie, bo nie było takiego jak chciałam, zerknęłam tylko ogólnie na ceny, czy się opłaca kupić na allegro czy nie. Wanienkę kupiłam też w stacjonarnym sklepie, no i jakieś pojedyńcze drobiazgi (np. kubek niekapek, kolejny smoczek do butelki, szczoteczka do ząbków)), których nie opłaca się zamawiać, bo jak doliczyć koszt przesyłki , lepiej kupić na miejscu

Gość alutkamamu sia
no własnie zawsze trzeba doliczyć koszty transportu,sama juz niewiem,to tylko pomysł zeby miec cos swojego.