Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malllla88

do kobiet-tatuaz

Polecane posty

Gość malllla88

czy jak mialyscie robiony tatuaz na plecach to w jakiej pozycji lezalyscie/siedzialyscie? I czy musialyscie sie w polowie rozebrac? :D wiem,smieszne pytanie ale naprawde chce wiedziec. Musialyscie sciagnac stanik i tylko sie czyms z przodu zakrywalyscie jak was tatuowano???

ja nie mam na plecach :D ale pewno polozysz sie na kozetce i rozepniesz stanik. najlepiej kup sobie jakas koszulke bez placow i po sprawie. przynajmniej cie nie bedzie draznic rana.

Gość dsfdffgg
baby z tatuazami sa ohydne i to strasznie

Gość malllla88
dzieki za odp:) musialabym zalozyc taka co calkiem odkrywa plecy :/ bo od polowy w gore robie. potem jakos z optrunkiem do domu dojade i sciagne go ale wlasnie nie wiem jak sie ubrac-czy ciuchy moge mi sie troszke pobrudzic podczas robienia tatuazu?

no moga sie pobrudzic, w koncu to tusz. opatrunku nie sciagaj. powinnas go nosic przynajmniej 5 dni. polecam masc alantan plus i opatrunek z recznikow papierowych. wiem ze mowia o opatrunkach z foli ale ja sobie co malo nie zalatwilam w ten sposob stopy :O

Gość weird
ja mam na plecach. zeby nie rozbierac sie ni nic zalozylam koszulke gdzie polowa plecow jest odkryta. a siedzialam tylem do mistrza na specjlanym krzeselku gdzie mialam oparcie przed soba :D

Gość sdsDASWERWRF
dlaczego laski sie tak szpecicie

Gość weird
i opatrunek zdjelam po 24h potem juz nie robilam innych jedynie smarowalam mascia.

Gość maaaaagggie79
a ja slyszalam ze opatrunek trzeba sciagnac w ciagu 3 godz a potem smarowac czesto ta mascia wlasnie-alantan plus...no i mam tez inny problem teraz bo pare dni po zrobieniu tatuazu jade za granice i spedze w samochodzie ponad 14 godzin...i nie wiem czy zakladac jakis opatrunek wtedy no i w drodze go sciagac zeby czyms posmarowac czy w ogole bez opatrunku jechac?

mi powiedzial koles tak, co trzy godziny smarowac alantanem, grubsza warstwa, na to nalozyc papierowy recznik podwojnie zlozony i przykleic plastrem. cialo oddycha przez papier i rana sie nie poci. potem u innego tatulowalam stope i powiedzial ze najlepsza masc z witamina a i folia spozywcza. opatrunek zmienialam co trzy godziny, noga mi sie pocila, spuchla jak balon. wkoorwilam sie kupilam alantan, nalozylam papierowy recznik i wszystko sie ladnie zagoilo. ja bym zalozyla, mozesz sie gdzies otrzec, jest cieplo wiec moze gdzies przyschnac, zrobia sie strupy.

Gość srata tata
po tatuazu mialem folie i mialem ja zdjac po dojsciu do domu. wtedy oplukac grubo kremem az bedzie warstwa i zadnych opatrunkow wiecej. byc ostroznym zero slonca przemywac tylko letnia woda w czasie prysznica iogolnie chronic td. zagojone w kilka dni zadnej blizienki strupki byly wrecz jak mak takie male ale ja za tattoo dalem 2500pln i szukalem typa kilka miesiecy goscia co sie podejmie a i tak spiprzyl. ale to juz tylko ja wiem.

Gość maaaaagggie79
no ja robie na gornej czesci plecow,dosc spory....ale jak to robilas, przykladalas papierowy recznik na posmarowany mascia tatuaz i przyklejalas tasma? A w nocy jak spalas to bez opatrunku? Ktos mi jeszcze polecil tribiotic zamiast jakichkolwiek innych masci, ktos z was probowal?

no widzisz, a mi sie zrupki w ogole nie zrobily, ani na jednym ani na drugim. powiedzial mi ze moge obmywac po prysznicem ale sie nie kapac. do wanny dopiero po tygodniu... i po tygodniu jak w lazlam do wanny to odkleil mi sie naskorek zabarwiony i odplynal w sina dal. i nie musialam miec zadnych poprawek :)

Gość maaaaagggie79
2500 zl? To chyba na cale plecy musial byc ten tatuaz??? no wlasnie z drugiej strony skora musi oddychac a jak zakleje tasma i bede jeszcze siedziec kilkanascie godzin w samochodzie gdzie bedzie goraco i duszno to raczej w gojeniu nie pomoze co? nie wiem,moze sie poradze tego tatuatora bo nie chce sobie spieprzyc tatuazu..

ja mam dwa i normalnie bez opatrunków się obeszło i wg jedynie co to uważałam podczas kąpieli żeby je przypadkiem nie wymyć płynem tylko czysta woda zagoiło się ładnie i jest oki bez poprawki bez niczego

ja probowala oprocz alantanu tylko masc z witamina a i byla do doopy. wiec jak dla mnie alantan. ja robilam tak. bralam rysznic, potem lekko osuszalam, nakladalam warstwe alantanu, dosc gruba na caly tatuaz plus pol cm od brzegow. bralam dwa listki recznika kuchennego papierowego. sladalam na pol, przykladalam dosc scisle do rany i brzegi przklejalam plastrem do reki. za 3 godziny, zdjecie recznika, nalozenie kremu, nowy recznik i tak w kolko. na noc zakladalam grubiej kremu ale i tak budzilam siew nocy bo jak wpil krem to pieklo wiec nakladalam znowu. pewno nie co 3 godziny ale dosc regularnie. nie dopuszczalam zeby byl suchy, do momentu jak nie zauwazylam ze przy smarowaniu schodzi naskorek, wtedy juz zdjelam opatrunek i tylko smarowalam.

maaagieee. tatuaz oddycha pod papierowym recznikiem. nie musisz dokladnie obklejac go do okola tylko przymocowac zeby nie odpadl :)

Gość srata tata
strupki sa bo to sa podskorne klucia i musza byc jak po malutkim nakluciu o takich mowie. staraj sie nie chodzic w gornym ubraniu aby ta skora oddychala i wtedy bez opatrunku ale krem laduj do oporu tylko delikatnie. ta no zero kapieli masz to miejsce chronic przed wszytkim a zmyc krem musisz dla higieny raz dziennie delikatrnie reka. tatuaz byl drogi bo duzo cieni czarno -bialy dobre studio dobre tusze jak na niego patrze to ciagle czarniutki nic nie blaknie. wiadomo ze zasuwal ale i tak mu zeszlo pamietam juz tylko ze na trzy podejscia okolo 5h 8h i jakas resztka z 3h . tatuaz na barku z ramieniem

Gość srata tata
i do konca zycia na solarce zaslaniaj- taki zonk niestety jak nie chcesz za 30 lat miec niebiesko szarego:)

Gość dresik ze stolycy
ja najbardziej lubiem jak maniura ma na pleckach tekst ze tyko bug jom moze sondzic...only god ken dzadz mi. tylko to musi byc po chinsku. Gites

"strupki sa bo to sa podskorne klucia i musza byc jak po malutkim nakluciu o takich mowie" strup powstaje wtedy kiedy na powierzchni skory zasycha krew. jesli jej nie ma, a skora jest nawilzona i tlusta strupki sie nie robia.

Gość Daga22
Dresik❤️ ja mam taki tatoo wzdluz krengosupa od dolkow biodrowych do lopatek i oplata go chinski smok:);)

Gość Andżelka sweet
A ja mam na plecach gwaizdeczki i nuty na pieciolinii-to są nuty pierwszych taktów melodii pt a ja bede twym Aniolem:):classic_cool:

Gość maaaaagggie79
coralick- dzieki :) jakos dam rade, najwazniejsze ze w koncu zrobie sobie tatuaz i zeby sie ladnie zagoil. I ze wytrzymam caly ten bol oczywiscie :)

Gość srata tata
corallick dobrze pisze. ale nie nakladaj recznika gdy jestes bez koszulki np w domu przez weekend- jak sie zalapiesz:) z masciami nie ma co eksperymentowac tylko poczciwy bepanthen tylko juz nie pamietam masc czy krem bo to roznica.