Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klasklas

Gotowanie-proszę doradzić!

Polecane posty

Gość klasklas

Robię kurczaka w sosie prowansalskim, w przepisie pisze, że dodajemy 200ml śmietanki 18%, ja kupiłam śmietane 18%. Mogę ją dodać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maturks4
Zastanów się:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klasklas
a wyjdzie tragedia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klasklas
leje żabami ale chyba będę zmuszona:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klasklas
Karpacz-standard, leje od kilku dni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klasklas
A ja wróciłam ze sklepu i co? Wróciłam znów z śmietaną 18% homogenizowaną, śmietanki są tylko 30% a byłam w trzech sklepach hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mcmcviermvitr
żeby sie nie zważylo to rozmieszaj smietane z sosem ale nie całosć tylko troszke tego sosu do szklanki do tego śmietana i trzepatrzka roztrzep a potem to wlej do calosci lekko rostrzepujac trzepaczka i bedzie git.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mcmcviermvitr
a i nie zagotuj tego !!!! bo wtedy sie zważy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klasklas
nie było, szukałam bo też taką często mam w domu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klasklas
z jakim sosem rozmieszać śmietane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lepiej bylo kupic 30% zwyklej smietany nie gotuj, dodaj ja do sosu na koncu bo sie zwazy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mcmcviermvitr
jak pieklaś tego kurczaka to powstała napewno woda taki sos sie wydzielił i z tym trzeba rozmieszac śmietane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marlenka_słubice
Z tego co ja pamietam to sos prowansalski sie robi ze smietany ale nie wnikam nie znam sie na gotowaniu:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klasklas
Nie nie, ja nie piekę kurczaka! To ten przepis: Składniki: 500 g piersi z kurczaka 200 ml śmietanki UHT 18% 3 łyżki oleju 1 opakowanie mieszanki przypraw Kamis Kurczak w sosie prowansalskim Przygotowanie: Mięso pokrój na małe kawałki i podsmażaj na gorącym oleju przez 5 min. Do śmietanki dodaj 100 ml wody oraz mieszankę przypraw Kurczak w sosie prowansalskim Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj do mięsa. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 10 min. od czasu do czasu mieszając. Sos można urozmaicić dodając oliwki lub suszone pomidory. Danie podawaj z ryżem lub ziemniakami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no wiec do 100 ml wody dodaj ta przyprawe, zagotuj a potem na koniec dodaj smietane. odrobine tego sosu cieplego wlej do smietany i potem to dodaj w calosci tylko juz nie gotuj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klasklas
dzięki coralick:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mcmcviermvitr
no i oto własnie mi chodzilo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×