Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co terazzz

byłam w kościele.

Polecane posty

Gość nie wiem co terazzz

hej mam pytanie, byłam dziś w kosciele, ale przyszłam za późno, bo nie wiedziałam, że jest jakaś zmiana i że jest wczesniej.przyszłam tak w połowie kazania.. i moje pytanie brzmi, czy to się liczy (nie spóźniłam się specjalnie a nieświadomie), czy powinnam iść jescze raz? jakoś dręczą mnie wyrzuty sumienia, bo msza św. jest dla mnie dość ważna.

Gość nie wiem co terazzz
mo mi ktos pomoc?

Gość nie wiem co terazzz
nie, pytam poważnie. powinnam pójść jeszcze raz? czuje taką potrzebę chyba:(

to idź... jak czujesz potrzebe to możesz chodzic i po 5 razy dziennie. Przeciwskazań tu tuaj nie ma zadnych : P

Gość nie wiem co terazzz
tk sobie wymyśliłam, ze pójdę, ale na kazaniu wyjdę. i będzie, ze byłam na całej mszy:)

Ogólnie spóźnienie na mszę jest grzechem, ale tylko wtedy, gdy człowiek wie, że się spóźni i idzie specjalnie później. Jeśli nie wiedziałaś, że msza jest przestawiona to nie masz grzechu - nie Twoja wina. Możesz spać spokojnie. Dla spokoju własnego sumienia możesz jednak powiedzieć o tym księdzu, jeśli by Cię to dręczyło.

Gość Anna - Zocha
Za karę powinnaś być na wszystkich mszach do końca dnia i sama się spoliczkować. Odmówię za ciebie różaniec, żeby cię Pan Bóg skarał.