Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

0x0x

ból stóp, kolan i innych stawów po porodzie

Polecane posty

hejka mialam cesarke w lutym, od jakichs 2 miesiecy borykam sie z bolem stop i sciegien, jakbym w ogole nie chodzila. wystarczy, ze posiedze kilka minut i chce wstac, to stopy mnie bardzo bola i sciegno mam jakby zasiedziane. to samo w nocy jak wstaje do malego. w ostatnim czasie padlo mi na kolana i na nadgarstki do lokcia. rozumiem, ze kregoslup moze pasc, ale ze stawy po kolei? dodam, ze karmie piersia miala ktoras mama tak?

hej ja mam tak smao ale mnie to dopadło po 7-8mcach po porodach obydwu tak samo, mnie dodatkowo wychodzą since na nogach i bola nogi tak szczypia, poprzednim razem mialam stwierdzona zakzrepice zyl glebokich, teraz nie bylam jeszcze u lekarza ale to tak smao wyglada, nikt mi nigdy nie powiedzial dlaczego mnie to zlapalo

i jak wygladalo twoje leczenie? i kiedy przeszlo? czuje taki dziwny bol, ktory idzie plytko pod skora wzdluz piszczeli z przodu, ktory leci od stop do prawie kolan i od nadgarstkow podobnie. zaczynam sie coraz bardziej martwic

Gość LunaLunaLuna
Miałam podobnie,najpierw tłumaczylam to wieksza waga po ciazy i obciazeniem stawow,ale potem schudłam do wagi sprzed ciazy i bolało dalej...lekarz ogolny polecił mi preparaty z glukozamina i przeszło jak ręką odjął:)

Gość kaszalotek
Mnie bolaly nadgarstki i nie mialam sily w nich. Za kazdym razem jak cos bralam do reki, nawet kubek z herbata myslalam, ze mi sie nadgarstek skreci. A przeszlo samo.

Gość carpee_08
ja ze swojej strony mogę polecić balsam kręgowy do smarowania na bolące stawy.

Gość uginajace kolana
a moze to od znieczulenia. Ja mialam ZZO i po porodzie przez jakies 8 miesiecy uginaly mi sie kolana jak szlam. A jak robilam dluzsze spacery to juz wogole (w sensie ze od zmeczenia). Moze sie to wydac smieszne, ale mnie nie bylo do smiechu jak np. schodzilam z dzieckiem po schodac a tu nagle jedno kolanko mi sie samo uginalo. na szczescie nic sie nie stalo, ale juz wiem ze nigdy wiecej nie dam sie wrobic w ZZO.

Gość gośćRodzącyWKrakowie
to nie od znieczulenia, ja tez od 9 miesiaca ciazy zaczelam miec problem ze stawiami, w ciazy przytylam 20km samo dziecko wazylo prawie 5kg teraz schudlam spowrotem a jestem 4 miesiace po porodzie i jest coraz gorzej i boli coraz bardziej, rtg wykazalo zwezenie szpar w kolanach a stopy i dlonie tez bardzo bola, biore leki jakies do picia z glukozamina- drogie, tabletki, maści i nic nie pomaga jest coraz gorzej, nie potrafie juz sama wstac ani kucnac tak boli, dodam ze bardzo duzo nosze dziecko a wazy 7kg obecnie. Coraz gorzej poprostu, jeszcze udam sie na rechabilitacje bo nie wytrzymuje bolu.