Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra nowa

Bardzo nerwowy niemowlak

Polecane posty

Gość kleopatra nowa

Moj 5cio miesieczny syn jest brdzo nerwowy.... Jak jest głodny i widZi butelke to az sie trzesie ze złosci zeby tylko mu ja dac, wogole tak jest ze wszystkim... Jak sie czyms bawi to pochwili zaczyna np. grzechota uderzac o wszystko z taka złoscia ze koniec. Jak go przytulam to szarpie mnie za włosy i uszy, a jak juz chwyci włosy to nie pusci, trzeba mu je z raczek wyciagac. Co moze byc tego powodem? Dodam ze jak czegos mu nie dam np. pilota od tv to jest krzyk. Czy powinnam z nim isc do lekarza?????

Gość mały klaps mu nie zaszkodzi
ja bym przegłodziła to nauczy się cierpliwości bo potem wychowasz rozdartego bachora

Gość kleopatra nowa
Kurcze ale jak amm dziecko przegłodzic no i wlasnie nie chce tez go wychowac na rozpuszczonego jedynaka:( Tylko serio on sie tak denerwuje ze koniec, Albo tez sytacja z przewijaka (łozko turystyczne) Jak go wycierałam po kapieli to tak walił nozkami w rurke na przewijaku ze ma since, a jak podłozyłam mu koc to było zle, jak wyjełam to znow zadowolony walil w to łydkami... Moze to poczatek ADHD?

Gość alaaa ma kotaaaaaaa
eeee mój też taki jest od samego początku :) wszystko go denerwuje dosłownie WSZYSTKO, jest ruchliwy jak nie wiem co ciągle macha rączkami i nóżkami. z butelką to samo... Jedne dzieci są spokojne a drugie...nie każdy niemowlak tylko je i śpi ;) a do ADHD to daleko owszem czasem żartuję że pewnie ADHD ale bądźmy szczerzy każdy ma inny temperament. Ja też za spokojna nie jestem ;)

Gość siostra sknerusa
Czy twwoje dziecko ruchowo jest ;na bieżąco" przyczyną nerwowości może być nieprawidłowe napięcie mięśniowe.

Gość nie wykluczone że
mają ADHD. Nie wiem z czego tu jakaś matka zartuje, to powazna choroba.

Gość smerfetkaaaa
prosze Cię ADHD wykrywa się u bodajże dzieci powyżej 3 roku życia a nie niemowlat. Ja też byłam ruchliwa nogami tak przebierałam że miałam w każdych śpiochach dziury i co ? jestem normalna.

to może i nie adhd, ale fakt faktem, że ciężko takiego malucha musi być ogarnąć.

Gość a ze tak
zapytam, palilas w ciazy?

Gość kleopatra nowa
nie nie paliłam nigdy. A maluch jest pod okiem pediatry cały czas bo ulozony był miednicowo i miał powiekszony prawy róg czołowy, wiec jak by to było napiecie miesniowe napewno zwrocił by na to uwage.