Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poniedziałkowa N

Witajcie drogie mamy!

Polecane posty

Gość Poniedziałkowa N

Cześć mamusie! Jest poniedziałkowy ranek a ja już wyprawilam męża do pracy, wstawiłam pranie, naczynia do zmywarki, nakarmiłam małego, położyłam go spać, posprzątałam po kolacji, umyłam się troszkę i piję kawusię. Jestem naładowana pozytywnie. A jak u was? Pogadamy?

Gość witaj:)
Ja podobnie...naczynia pomyte,mąż wyprawiony do pracy,mały po śniadaniu.Pranie jeszcze nie wstawione,ale zaraz idę wstawić.od czwartku to mi z 2 wyjdą.Ile ma malutki?

Gość Poniedziałkowa N
Jak można z samego rana takimi epitetami? Co ja ci zrobiłam:(

Gość Ola _b
witam! Ja też wstawiłam pranie, synek wstał przed 8, wypił mleko i teraz się bawi (ma 2 latka i 3 miesiące). Obiad mam z wczorajszego dnia, więc mam trochę czasu. U Nas pogoda dopisuje więc niedługo wybieramy się na spacer. A ile ma Twoje maleństwo?? Pozdrawiam :)

Gość co to znaczy mąż
"wyprawiony" do pracy?

Gość dopiero posprzatalas
po kolacji? Flejtuch! :O

Gość Poniedziałkowa N
Mały ma 6 miesięcy. Jest słodki. To moje pierwsze dziecko. Szczerze mówiąć nie myślałam, że aż tyle pracy przy dziecku. Czasem mam dość, ale dziś jakoś humor dopisał. I robic się chce. Chyba mieszkanie jeszcze ogarnę. :)

Gość Poniedziałkowa N
Mąż wyprawiony - tzn. koszula wyprasowana, sprawdziłam czy nie zapomnial dokumentów, kluczy, glowy:). Faktycznie nie chce mi się czasem sprzątac po kolacji i stoja talerze do rana. Nie uważam się za flejtucha.

Gość Ola _b
a jak wygląda Wasz dzień??

wtam kobitki:) widze ze nie tylko ja rozpoczynam poniedzialek od sprzatania zmywania i prania...hehe niunki tez nakarmione ( pol roczne blizniaki) teraz chwilowa drzemka wiec mamusia ma chwile zeby odsapnac .... nastroje u nas tez wspaniale piekna pogoda trzeba wybrac sie na spacerek:) pozdrawiam wszystkie mamusie i piszcie co u was

Mój ma 3,5.Od rana marudzenie,bo kupiliśmy mu rowerek i już na dwór chce he.Ale zajęłam go inną rzeczą(maluje sobie)

Gość Poniedziałkowa N
Nasz dzień zaczyna się zwykle o 6 rano. Jedzonko i zanawy małego w łóżeczku aż do 8. Ja w tym czasie j.w. A potem to klasycznie: obiad, kolejne pranie ( jak jest ), spacer, jedzenie. I tak w kółko aż M. wróci z pracy. Jestem jeszcze na urlopie ( macierzynski już się skończył, ale wykorzystuję wypoczynkowy). Troche już chce się do pracy. Ale z drugiej strony żal, bo lato i trzeba będzie zostawiać małego. Może skuszę się na wychowawczy...

witaj:) chcialabym zeby moje pociechy same juz rowerkami pocinaly mieszkam na wsi wiec wypuscila bym je na trawke na caly dzien .... ale z dugiej strony ile to pilnowania narzie trzeba bawic i nosic hehe

Gość Poniedziałkowa N
samossia jak dajesz rade przy bliźniakach? Ja mam takiego jednego i czasem ledwo zipię.

poniedzialkowa n chcialam napisac ze ja tez czasami nie zmywam po niedzielnej kolacji hehe ale to nie znaczy ze jestesmy flejtuszkami tylko moze poprostu brak sily co???:)

Gość Poniedziałkowa N
Noooo Ale tu takie epiety to na porzaku dziennym. Normalnie pogadać mozna z nieiweloma osobami. Tak fajnie sie siedziało wczoraj wieczorem jak mały zasnął, że nie chciało mi się sprzatać.

Gość Ola _b
Poniedziałkowa - to jak wrócisz do pracy to z kim zostawisz małego??

Gość a maz nie moze pozmywac?
:O Jak mozna isc spac jak w kuchni brudy zostaja? :O Fuj!

hehe czlowiek jak jest zmuszony do czegos tozawsze sobie poradzi takie moje zdanie...:) a poza tym to kazda mama wiec czym uspokoic swoja pocieche lub czym zabawic to intuicyjne zdaza sie ze czasami placza ale to dzieci i nie da sie ich wychowac bez marudzenia...

ja też na wsi mieszkam.Puściła bym go tylko to szogun mały i jak jedzie,biegnie itp to na nic innego uwagi nie zwraca...i uwierz czasami z chęcią bym wróciła do czasów kiedy tylko leżał hehe.

Gość Nigdy tego nie przerabiałam,
Witam, ja również na nogach od świtu (od 6.00 konkretnie) i też podobnie zaczęłam dzień: prysznic, suszarka, naczynia do zmywarki po wczorajszym obiedzie, ogarnęłam trochę kuchnię, podlałam zioła i kwiaty na tarasie, wstawiłam pranie, zrobiłam kawę, śniadanie dziecku i teraz zabieram się do kończenia pracy naukowej... tylko coś kiepsko mi dziś idzie, bo senna pogoda ...deszcz wisi w powietrzu (od kilku dni z resztą... i jakoś biedny spaść nie może). A u was jak aura? Też tak pochmurno i duszno? Wczoraj przez większość dnia nie dało się u mnie w domu wytrzymać - wentylator chodził non stop (do 22.00 chyba). Zaczęliśmy nawet poważnie rozważać instalacje klimatyzacji w te wakacje, bo w zeszłe było podobnie nie do zniesienia.

Gość Poniedziałkowa N
Ola_b mam babcię na podorędziu:). Chętna do pomocy. Mieszkamy w domu - rodzice na dole my z M. i z małym na górnym piętrze. Dla mnie komfort.

Gość Ola _b
u nas jest rześko, bo w nocy była burza i deszcz trochę ochłodził. skąd jesteście?? ja z wielkopolski.

Gość Ola _b
My mieszkamy w bloku razem z rodzicami Męża, ale tylko w awayjnych sytuajach zostawiam synka z nimi, bo robią wszystko na odwrót niż my z mężem.

Gość Ola _b
Do której godziny pracują Wasi mężowie?? Pomagają Wam przy dzieciach po pracy

Dolnośląskie.U nas z rana taka nie pewna pogoda była,ale to pewnie z tego względu że w nocy się burza była.Teraz cieplutko się robi,trochę wiatr wieje.

"Mazowiecczyzna". Burze nas coś mijają ostatnimi czasy. Przechodzą obok (bo je słychać z oddali), a u nas jak było sucho tak jest nadal ...jest tylko parno, bo powietrze stoi (w permanentnym oczekiwaniu na łaskawe nadejście tej zakichanej burzy).

Gość Poniedziałkowa N
Ja jestem z Podlasia. Rodzice nie próbuja nawet robić po swojemu z małym. Jasno ustaliłam, jak ma byc i muszę przyznać, że respektują. Mąż wraca różnie, bo zarządza duzym zakładem. Raz jest o 16, ale częście około 18 - 19. Często tez wyjeżdża służbowo. Strasznie tego nie lubię. Ale jak juz jest to nie mogę powiedziec, że leń. Zajmuje sie dzieckiem ( trochę :) ), świetnie gotuje.

Dobra wracam do swojej roboty. To miłego kobietki.

Mój w zależności na którą idzie 8-16,9-17.Zdarza się że od 10-18 jak roboty od cholery(Zeby serwis był jak najdłużej otwarty).Jak wraca to ja mam już luzik.Marcel na dworze z tatą a ja teraz zazwyczaj siedzę przy testach na prawko.Ale to od miesiąca