Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poniedziałkowa N

Witajcie drogie mamy!

Polecane posty

Gość Podziałkowa N
Uff...nareszcie można odsapnąc. Widzę, ze niestety trochę chamstwa jednak się tu dostało. No cóż, nie zwracajmy uwagi. Ola - dawaj ten przepis, co się pytasz. Zrobimy i ocenimy. Imbir - moje wolne przesunęło się na dziś. Ale i tak było super. Połaziłam po sklepach, co nie co zakupiłam, wypiłam kawę. I do domu zjechałam akurat na kapiel małego. Do jutra!

Gość Ola _b
Jak wam minął dzień??

Gość Ola _b
A już myślałam że się nikt dzisiaj nie odezwie. :)

Gość Ola _b
przepis na koktajl: 1 mrożony banan 3 - 4 połówek brzoskwini w puszce trochę soku pomarańczowego z kartonu Wszystko razem zmiksowac. Pyszne! Ja wypróbuję z truskawkami to napiszę czy tak samo dobre.

Gość Podziałkowa N
Hej Ola! U mnie świetnie minął ten dzionek. Może ze względu na "wolne". A wcześniej, zanim wyszłam to klasycznie: posprzatałm trochę, bo ostatnio nie wiem skąd, ale w domu mam tak dużo kurzu i "kotów", że muszę zmywać podłogi każdego dnia. Teraz zajadam się truskawkami ( u nas po 6,50 kg, a u was?).

Gość Podziałkowa N
mrożony banan? Mam go włożyć do zamrażarki? W skórce? I jak długo się zamraża?

Gość Ola _b
nie w skórce tylko obrany i pokrojony na plastry. jak długo - tak zeby dobrze był zmrożony (najlepiej na noc). U Nas truskawki 8-10 zł / kg. :/

Gość Podziałkowa N
Dzięki za wyjasnienie. Może i głupie pytanie było. Ale kto pyta nie bładzi. Wypróbuję napewno. Idę spać. Miłej nocki. Pa.

Gość Ola _b
dobranoc

Gość imir
Dzisiaj chyba ja będe pierwsza na posterunku. Dla mnie to prawie noc :) ale idę z mała do lekarza. U nas truskawki po 9 zł - myślicie że to już nasze krajowe? ze szklarni? Ciekawe czy cena spadnie bo ceny owoców i warzyw sa niestety zatrważające ostatnio kupowałam zwykłe jabłka po 6 zł.

Gość Ola _b
Witam! druga jestem :) To są krajowe truskawki. Napewno ceny pójdą w dół, trzeba tylko kilka dni jeszcze poczekac.

Gość Ola _b
A co się z maleństwem dzieją że idziesz do lekarza??

Gość imir
Ach ma problemy ze skórą dopiero co miała ładną buźke i znów ma czerwone plaki i poprzednie maści nie pomagają. Pewnie gdyby nie to, że zawsze wysypuje ją na twarzy to bym tak nie panikowała. Skoro już tak wcześnie wstałam to pójde do warzywniaka nakupować jakiejś zdrowej zieleniny, może szpinak dziś na obiad zdrobie kto wie. A wy jakie macie plany?

Gość Ola _b
ja też od rana pójdę na zakupy, poźniej z synkiem na spacer, obiad, po południu albo będę się uczyc, albo pojadę na zakupy. A czym karmisz - piersią czy butelką?? Jaką macie pogodę??

Gość imir
Już jest 21 stopni! Znów pogoda mnie dobije. Sama mam problemy ze skorą po wyjściu na słońce mimo filtrów 30. A małą karmie i piersią i mm, ale raczej pilnuje diety po ostatnich ekscesach gdy miała cała twarz obsypaną, więc wole sprawdzić czy to nadal azs czy cos innego. Nie wiem czy jestem przewrażliwiona (zawsze sobie obiecywałam, że jak będę mamą to nie taka nadopiekuńczą) ale pracowałam w poradi alergologicznej i dermatologicznej i czasem niegroźne placki po kilku dniach obsypywałay cała skóre albo okazywały się jakimś paskudztwem. I teraz sama się schizuje :)

Gość Ola _b
na pewno będzie dobrze. U nas jest 18 stopni, ale pochmurno. Mam nadzieję, że wyjdzie jeszcze słońce.

Gość Poniedziałkowa N
Siemka! Trzecia! U nas śliczne słoneczko. Ciepło będzie. My dziś w planach mamy wizytę na działce na wsi. Mama poprosiła abym ją zawiozła, więc mały przy okazji łyknie trochę świeżego powietrza. Imbir - jesli u malutkiej okaże się azs, to spytaj o maść cholesterolową. Ja taką stosuję u synka, bo w kółko cos ma na ciele. działa rewelacyjnie. Co do truskawek to napewno krajowe, bo ja kupiłam u gościa z samochodu. Stał pod sklepem i sprzedawał.

Gość Poniedziałkowa N
Dostałyście coś od swoich pociech na Dzień Matki? Mąż przynióśł mi róże i bombonierkę i powiedział, że to od syna. A bombonierka była mała, bo syn o taką prosił, bo dużej nie da rady podnieść. Uśmiałam się.

Gość imir
Poniedziałkowa N dziękuje za zainteresowanie, stosuje maść cholesterolową z wit. przy pierwszych chrostkach wszystko ładnie poznikało, a teraz trzyma się i trzyma. Ma poprostu problematyczną i wymagającą skórke. Stosuje też kremik z allerco, a ty stosujesz coś jeszcze? Ja dostałam piękną różyczke aż się popłakałam bo mimo, że taka mała to machała tym kwiatkiem we wszystkie strony z uśmiechem na twarzy. Fajnie, że tatusiowie pamiętali i zaopatrzyli nasze pociechy :).

Gość Poniedzialkowa N
Imbirku ja stosuję ową maść cholesterolową, ale czystą, niczym nie wzbogacaną. Wyczytałam gdzieś, że dzieciaki bardzo często uczulają się na to wzbogacenie. Mi pani doktor przepisała tą maść z wit. A, ale ja uparta kupiłam czystą. Poza tym mam maść Locoid lipocream - ale to sterydowa maść, więc stosuję ostrzożnie. Fakt, że dobra. Mam też Linomag, ale to już lżejsza, ziołowa maść. Pomaga na niewielkie zmiany. Niektóre mamy stosują Linomag jako maść na pupę, przeciw odparzeniom. Dziołchy co dziś na obiad serwujecie? U nas botwinka ( mama ugotowała ) a ja przygotuję kebaki z mięsa mielonego, nadzieję na patyczki do szaszłyków i upiekę w piekarniku.

Gość Ola _b
Ja od synka dostałam Ptasie mleczko i od razu było "Mama daj!" :) Oprócz tego cały dzień mówił mi "Kocham Cię Mamusiu!". Dzisiaj na obiad mam jajecznicę z ziemniakami i maślankę oraz ogórek kiszony. Synek właśnie zjadł zupę buraczkową (od wczoraj).

Gość Imir
We wt. ide na szczepienie jak nie zejdzie to spytam się o tą ziołową maść. Ja na obiad robie wspomniany szpinak juz od tyg. miałam chęć na zupke ze szpinakiem. Jak wstaje się o 6 to dzień się nagle taki długi wydaje :) i tyle idzie zrobić. Nawet ku mojej radości pogoda się psuje może popada.

Gość Ola _b
U nas cały czs pochmurno, ale ciepło. byleby nie padało, bo chcę jechac na zakupy.

dziewczyny - przerabiałyscie juz walke z plesniawkami????? aften ??? czy coś innego pomaga???

Gość Ola _b
Mój synek nie miał nigdy pleśniawek, a tylko na początku miał nalot po mleku.

Gość Ola _b
jak Wam mija dzień?? Ja już mam dosyc. Synek nie poszedł spac w południe i później był bardzo marudny, na dodatek pogoda do kitu. Teraz się tak zachmurzyło jakby miało padac albo miałaby byc burza. Chciałam wybrac się sama na zakupy, ale później pojechałam z synkiem. był grzeczny, ale to nie to samo co samemu zakupy, niestety nie odpoczęłam i nie mam już na nic siły. Pocieszam się tylko tym, że jak jutro będzie ładnie to idziemy na imprezę z okazji Dnia Dziecka.

Gość imir
U mnie leje i jest szaro. Maała większość dnia była bardzo pogodna teraz już troszke zmęczona więc kąpiel mleczko i pójdzie spać. Moja mała też ma nalot po mleku, zapobiegawczo położna powiedziała żeby cokilka dni aftin i przemywać język mokrym gazikiem. Ja myję buźke rumiankiem i też tym rumiankiem przemywam języczek.

Gość Ola _b
Mój synek zasnął o 19:30 i mogłam w końcu trochę odpocząc i pouczyc się.

Gość Ola _b
Jakie macie plany na weekend?

Gość Ola _b
Witam w sobotni ranek! Gdzie się podziały wszystkie Mamusie?? Jaką macie pogodę?? U nas trochę pochmurno, ale zapowiadali słońce. zobaczymy.