Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaannnnkkka...a

opel zafira ----- help

Polecane posty

Gość aaaannnnkkka...a

Zastanawiam się na kupnem opla zafiry z 2004 roku silnik 2,2 disel. Czy taki silnik może dużo palić? Może mi coś doradzicie na temat tego auta???

Gość jorge arce
ten silnik jest akurat nieudany, awaryjny, dość słaby jak na tę pojemność i sporo pali. Wogóle ciężko polecać opla w dieslu. Chyba, że silnik cdti konstrukcji fiata.

Gość aaaannnnkkka...a
właśnie dziś słyszałam podobną opinię niestety.... nie znam się na samochodach i chciałabym aby ktoś mi coś doradził a volsvagen polo z 2006 roku, 1.4 disel??

Gość jorge arce
a masz jakieś konkretne zalożenia co do auta? Diesel/benzyna, wielkość, typ nadwozia, moc silnika, spalanie, marka a może kolor??? Ciężko bez tych danych coś poradzić. Ten drugi model nijak się ma do pierwszego, to wogóle inne wozy o innym przeznaczeniu.

Gość aaaannnnkkka...a
Wiem, że nijak, ale akurat oglądałam wczoraj tego typu 2 auta, bardzo zadbane itp. Najlepiej utrzymane i te dwa modele wpadły mi w oko. Ciężko jest coś kupić, teoretycznie większość aut to typowy złom. Chciałabym diesla. Miałam dziś jechać jeszcze raz obejrzeć zafirę ale właśnie pewna osoba odradziła mi ten zakup, że to zły wybór. Polo jest dużo mniejsze, niby mniej pali i jest mało awaryjne - chyba. Cena tych 2 aut jest jednakowa.

Gość aaanikkkaaaaaaa
:-)

Mamy zafire 2.0 diesel z 2001 roku. Pali ok 7-8 l/100 więc całkiem ok. Wszystko zależy do czego potrzebujesz samochód. Bo polo na auto rodzinne lub firmowe nie nadaje się a zafira tak. Duży bagażnik, wysoko wygodnie się siedzi.

Gość aaanikkkaaaaaaa
Najlepiej byłoby kupić te dwa auta, tylko funduszy brak. Ciąglę myślę co zrobić ,aby był to dobry zakup.