Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asubtella

asubtella

Polecane posty

Gość asubtella

czy ktoras z Was brala? jak sie czulyscie? mnie przez pierwsze kilka dni okropnie mdlilo i wymiotowalam, a teraz caly czas plamie i krwawie. Dlugo to moze potrwac?

z początku to normalne, ale jeśli dolegliwości będą się utrzymywać, to powinnaś zgłosić się do lekarza po inne tabletki. ja też tak miałam...

Gość asubtella
tez bralas wlasnie te tabletki?

brałam najpierw Yasminelle, teraz Narayę, ale to to samo. z tego co wiem, to Asubtella należy do tej samej generacji tabletek. poza tym, objawy są podobne przy braniu wszystkich tabletek, nie tylko Asubtelli

Gość asubtella
przy harmonecie tego nie mialam ;)

nie miałaś krwawień, plamień? mój ginekolog mówi, że to normalne przy użyciu pierwszych tabletek (miesiąc, dwa). No ale nie wymądrzam się, każdy organizm jest inny ;-)

Gość asubtella
wlasnie nie ;) nawet nie mialam ani jednego "objawu" brania tabletek ;) teraz zaluje ze nie powiedzialam mu ze znowu chce te same co kiedys...

Gość asubtella
wlasnie ;) "pomecze" sie jeszcze z tymi asubtella. to dopiero pierwsze opakowanie wiec moze sie unormuje ;-) zreszta jestem dopiero 3 miesiace po porodzie wiec podejrzewam ze moj organizm wariuje z hormonami i moze byc tak ze po kazdych innych tabletkach moze byc podobnie...

Gość sfsfsffsf
asubtellę biorę od dziś, (głównie ze względu na bolesne miesiączki- 6 dzień cyklu wg wskazania ginekologa), czytam teraz w ulotce, że powinno się zacząć przyjmowanie tabletek najpóźniej od 5 dnia cyklu (wtedy plus prezerwatywa przez 7 pierwszych dni). więc moje pytanie brzmi czy mimo tego, że biorę tabletki od 6 dnia cyklu, to po tych 7 dniach nadal mam stosować oprócz tego inną metodę antykoncepcyjną, czy po tym tygodniu będę już "bezpieczna"? czy ten jeden dzień zaważy na tym, ze muszę dodatkowo zabezpieczać się aż do rozpoczęcia nowego opakowania?

Gość asubtella
wiesz co nie mam pojecia, a nie chcialabym ci nic sciemniac ;D zadzwon lub idz d0 swojego lekarza i spytaj ;-)

Gość sfsfsffsf
chyba tak właśnie zrobię, chciałam najpierw zapytać na forum, może któras po prostu sie orientuje, dzięki :)

Gość asubtella
tak to ja ;) powiem krotko te tabletki to nie dla mnie! wzielam jedno opakowanie, przez pierwsze 3 dni mulilo mnie i wymiotowalam! ;/ porazka :( oczywiscie 1 tabletke wzielam w 1 dzien okresu no i.. krwawilam/ plamilam prawie 28 dni :( Dzisiaj jestem po 2 tabletce harmonetu i jest ok, oprocz strasznych boli glowy...;(

Gość sfsfsffsf
przeraziłaś mnie tym co mówisz! mam nadzieję, ze nię będzie u mnie takiej tragedii, a u Ciebie będzie wreszcie dobrze :)

Gość asubtella
lekarz powiedzial, ze dla mnie to byla zbyt mala dawka hormonow.. no nie wiem bo harmonet ma jeszcze mniej a jednak mi go przepisal sugerujac sie tym ze kiedys tam ( jakies 3-4 lata temu) bylo po nim dobrze... \ja tez mam nadzieje, ze kilka dni/tyg i moj organizm sie na nowo przyzwyczai do tabletek i bedzie ok ;)

Gość red67
biore asubtelle od 2 tyg., zanim zaczełam brać te tabletki miałąm twarz i ciało bez skazy, teraz mam na twarzy, dekolcie i ramionach pryszcze, tyle że one są ogromne, stosuję rózne maseczki, toniki i kremy antybakteryjne ale nic, cały czas czuje sie jakbym była pełna, czasem mam zawroty głowy, a i dodam ze jestem osobą paląca, od kiedy biore te tabletki jak palę papierosa jest mi niedob rze.

ja je biore od 3 miesiecy i przytylam jakies 6 kg-bradziej jest to zatrzymana woda ale czuje sie ociezala i puchna mi nogi, okres mi sie wydluzyl i stal sie bardziej bolesny do tego ostatnio doszly sinle bole glowy i wachania nastrojów. Juz bylam poprosic o zmiane ale musze skonczyc to opakowanie. Wczesniej bralam Naraye i bylo super,dosłownie idealnie ale okazalo się że nie wyciszają mi jajników-stad ta asubtella. testowalam juz wiele tabletek i zawsze poważnie cos jest nie tak, plastry tez nie dały rady. Njachetniej założyłabym wkładke ale mam 26 lat i nie rodziłam wiec moja pani ginekolog się na to nie zgadza. teraz bede testowac rigevidon

Gość beli
ja po asubtelli czułam się bardzo dobrze ..nawet dokuczliwy zespół napięcia przedmiesiączkowego osłabł , czas trwania miesiączki się skrócił do 4 dni ...Polecam:)

Gość nigdy w zyciu !!!!!!
te tabletki!!!!!!!!!!! okropienstwo

Gość rokisia
Ja stosuje te tabletki już 2 tygodnie i szczerze mówiąc zastanawiam się nad tym czy je nie odstawić . W dalszym ciągu mam plamienia gdzie one powinny być kilkudniowe ... Poza tym, przytyłam już z jakieś 2 kg i strasznie mi twarz spuchła . Pare dni do tyłu zauważyłam że wyszły mi na biuście syfki .... Przez pierwsze pare dni miałam lekkie zawroty głowy, ale przeszło już mi to . Jestem paląca i za każdym razem jak pale to mnie odrzuca od tych papierosów ... ;|

Gość misz
ja biorę je 4 miesiąc i nie miałam żadnych skutków ubocznych. przeszłam na nie z yazu i jestem bardzo zadowolona bo ponoć to te same hormony a są dużo tańsze. zastanawia mnie tylko czemu aptekarka się zdziwiła jak dałam jej receptę czy to są tabletki dla mnie (mam 21 lat). nie wydaje mi się żeby to wiek ją tak zdziwił, nie wiecie może czy są jakieś zastrzeżenia co do tych tabletek? nie wiem że może tylko dla kobiet po ciąży czy coś takiego?

Witam Kończę 1 opakowanie. Nigdy wcześniej nie brałam anty. Skutki uboczne są, mianowicie: po pierwszej dawce cała noc i dzień miałam potworną migrenę, ale to było tylko przy pierwszej tab., zaczęłam brac zgodnie z ulotka tj. od 1 dnia miesiączki. skutek- nieustanne krwawienie przez kolejne 14 dni!!! potem tylko plamienie. Bardzo bolą mnie piersi, choć wydają się większe i pełniejsze to mimo wszystko bolą jak przed okresem. Porcja hormonów niestety powoduje zmienne nastroje, mimo, że lekarka twierdziła, że się wręcz uspokoję, niestety mam zmienny nastrój. Na wadze nie przybrałam. Co do zatrzymywania- nie zatrzymywania wody. Nie chce mi się tak pić, ale nie biegam tez często siku, więc różnicy nie widać w tym temacie. Czasem miewam nudności, poprostu mnie mdli, ale wymiotów brak. Niestety mam zaparcia i wzdęty brzuch. Poza tym czytałam, że pomaga gdy ktos ma problemy z cerą. Ja takich nie miewałam i zdarzały się pojedyncze pryszcze przed lub w trakcie okresu, teraz mam wysypane czoło, okolice piersi i plecy. Kilka dni temu na samym środku brody wyrósł mi pryszcz- gigant! nigdy czegoś takiego nie miałam. Okropny, bolący, podskórny wrzód, którego nie można nawet wycisnać. nie wiem czy powinnam to łaczyć z asubtella, ale nigdy wcześniej tak nie miałam. Najważniejsze to to, że lek został mi przepisany leczniczo na torbiel jajnika. mam do wzięcia jeszcze jedno opakowanie i jeśli torbiel zniknie, zdecydowanie odstawiam tabletki!

Gość OLuss26
Naraja była ok.Jednak nowy ginekolog powiedział, że działa tylko antykoncepcyjnie, więc przepisał mi Asubtelę i się zaczęło. Przytyłam 4 kg. Biorę drugie opakowanie i czuje jak się rozrastam :/ Nie pomagają herbatki, leki na krążenie, mazidła cynamonowo- imbirowe... Mam ochotę zrobić sobie przerwe na miesiąc i wrócić do Naraji. Tabletki biore z uwagi na okropne napięcie przedmiesiączkowe, po którym wysypywało mi twarz i plecy. Teraz z tym jest ok. Napięcia nie ma, twarz i plecy gładkie. Niech ta woda ze mnie zejdzie, ale cyc pozostanie, bo to mi się akurat podoba ;) Pozdro :)