Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedaczka00

Mam dosyc tej biedy

Polecane posty

Gość biedaczka00
madziara super tylko ze jezyk niemiecki znam w stopniu podstawowym. Przegladalam ogloszenia i wieszkosc to znajomosc jezyka niemieckiego w stopniu komunikatywnym. Niemcy mimo ze kiedys wyrzadzili nam tyle krzywdy sa bardzo dobrze zorganizowanym panstwem. Pracowałam w dwoch niemieckich firmach i naprawde sa dobrze zorganizowani, tylko nasi polscy pracodawcy zanizaja ten poziom.

Gość biedaczka00
Kazda podpowiedz jest dla mnie cenna w tym momencie.. :)

Gość to se siedzcie
ja swoje i ty swoje. wiesz ja jestem tak wychowana, ze nauczono mnie liczyc tylko na siebie i wierzyc tylko w siebie.Tylko dlatego, ze nie mozesz tego sobie wyobrazic, ze ktos moze wyjechac bez pomocy nie oznacza, ze tacy ludzie nie istnieja!Ja swoj wyjazd przygotowywalam przez prawie 3 lata i uczylam sie jezyka rowniez w tym czasie.Znalazlam ogloszenie, pojechalam, obejrzalam, wrocilam do Polski, spakowalam manatki i jestem..Znam takich ludzi i takie rodziny jak ty. Albo przyjada i szybciutko wracaja albo zostaja i po wielu latach nie znaja nadal jezyka i ciagle potrzebuja pomocy innych w tlumaczeniu wszytkiego.Podstawa jest jezyk a jak twoj maz nie ma do tego glowy i ochoty to po co tym myslisz w ogole?

Gość moze nie na temat
ale powiedzcie mi, ci co ciepricie biede: -dlaczego rodzicie dzieci, jesli was na nie nie stac ?? - ja zarabialam tyle co wy, troche wiecej, jak mialam korepetycje, ciezko pracowalam, na jedna lekcje korepetycji potrafilam dojezdzac godzine, a nwet poltorej w jedna strone, sama oplacalam studia 4600 / rok - i jeszcze mialam kase na kino, rozrywki, oraz oszczednosci - o dziecku nawet nie marzylam

Gość to se siedzcie
nawet mieszkania w dzisiejszych czasach przez internet mozesz szukac za granica. jest pelno stron przeciez. dzwonisz umawiasz sie , ogladasz i tyle. zadnych poprzednikow do pracy nie trzeba.

Gość biedaczka00
Bo ja znam jezyk po czesci i zawsze marzyłam o wyjezdzie z tego kraju. Jak sama napisałas sa ludzie ktorzy dalej mieszkaja za granica i nie znaja jezyka. Moj maz ma lekka wade wymowy i mysle ze to go blokuje, moze jakby tam byl ja stralabyms ie byc caly czas w kregu obcokarajowcow wlasnie po to zeby jak najszybciej zalapac jezyk biegle. Moze i on by sie w to wgryzł, motywowałabym go napewno. Zawsze jak sie jest razem to inaczej.

Gość biedaczka00
W chwili gdy decydowalismy sie na dziecko mielsimy dobry status materialny. Gdy urodziłam dziecko zwolniono mnie z pracy. W polsce zaczeto zwolnieia tlumaczyc kryzysem.Mezowi z 2500zł obnizono pensie do 1600 tłumaczac to wlasnie kryzysem. a mieslimy juz kredyt mieszkaniowy itp.

Gość to se siedzcie
jesli znasz na tyle ze mozesz sie dogadac to czemu sama nie szukasz pracy? jest przeciez tyle ogloszen teraz. a w niemczech opieka do starszych ludzi zawsze potrzebna. ci ludzie o ktorych pisalam,ze po latach nie znaja jezyka-no bo nie chca sie uczyc i tyle. zadnemu posrednictwu nic do lapy nie dawaj. pomysl sobie co chcesz i mozesz robic i szukaj do upadlego. oczywiscie przydalby sie ktos kto by mogl z toba jechac nowa prace obejrzec itp. zebys nie jechala sama.

Gość biedaczka00
Boje sie ze ktos mnie bedzie chciał wykorzystac jestem filigranowa, blondyneczka i jestem łatwym kaskiem. Boje sie sama naprawde.

no to moze zaczne od tego ze teraz jest najlepszy okres na szukanie tutaj pracy bo zima to wszystko jakos ucicha i zeby sie zaczepic jest troszke gorzej. wiadomo na poczatek jest to praca albo przy opiece nad starszymi (znasz podstawy jezyka wiec tez nie jest tak zel) albo sprzatanie, maz najszybciej by cos znalazl na budowie tzn rozbiurka jakas albo cos w tym stylu, nie jest to lekka praca ale tez nie tak zle platna. a w jakim wieku masz dziecko??

Gość no to se siedcie
hej biedaczko a czego ty sie boisz? czys ty oszalala? no to jest roznica miedzy nami bo ja sie niczego i nikogo nie boje i mam niewyparzony ryj. co ty myslisz, ze ktos cie na ulicy porwie w de. i do burdelu wsadzi? nie zartuj :-) mowie szukaj porzadnej pracy. Ja tez w de. jestem. Szukaj opieki nad staruszkami bo to zawod przyszlosciowy..niemcy sie starzeja i dzieci nie rodza :-) a potem zalapiesz sie na jakies kursy albo co..nie ma sie czego bac, nie ma najbardziej biurokratycznego kraju jak de. ale i chyba zadnego tak porzadnego...mieszkanie znajdziesz bez problemu...najpierw robota musi byc.

no to se siedzcie _ Juz przestan sie chwalic jaka ty jestes fantastyczna. Jak masz jakas konkretna rade to ja podaj. A jak nie to zaloz nowy topic np. 'ja, ja, ja' A tak poza tym skoro sobie tak swietnie radzisz to tym bardziej powinnas umiec doradzic konkretnie. Moze znasz jakies sprawdzone agencje. Wiesz co trzeba zalatwic. Jak sie przygotowac

Gość no to se siedcie
umiecie czytac ?pisalam ze bez posrednictwa szukalam pracy !! ogloszenie w internecie znalazlam, zadzwonilam i pojechalam!tak samo z mieszkaniem !!! JESTESCIE TEPI JAK NIE WIEM CO!!! mam sie powtarzac? jak nie znacie na tyle jezyka niem. zeby samodzielnie wyszukac ogloszen w internecie to przykro mi siedzcie na doopach ludzie w pl i dajcie mi spokoj! opisalam konkretniej ak ja to zrobilam a wy szukjacie dalej sposobow jak sie zaczepic jak pijawki. Chwale sie bo mam czym, co zal doope sciska? SZUKAJCIE OGLOSZEN NA STRONACH ZAGRANICZNYCH A NIE U POSREDNIKACH Z PL!ALE TRZEBA ZNAC JEZYK TO WTEDY ZADNEGO POSREDNICTWA NIE POTRZEBA TEPAKI GLUPIE!

Gość no to se siedcie
rak samo od cholery jest ston z mieszkaniami i nawet ze zdjeciami. tylko trzeba szukac w jezyku niemieckim i na niemieckich stronach. co moze wam nawet tlumoki leniwe linki mam podac?????

Gość no to se siedcie
tak* strony internetowe z mieszkaniami* wejdz w google.de i szukaj a jesli tego nawet nie umiesz zrobic samodzielnie to lepiej siedz w pl.

Gdybys ty umiala czytac, to bys zauwazyla, ze ja tez wyjechalam sama isama znalazlam i znalam jezyk, wiec nie jestes jakims wyjatkiem. Nawt podalam jej agencje przez ktora jechalam Roznica miedzy nami jest taka, ze ja nie mam pierdolca na punkcie wlasnej osoby i pytalam w imieniu autorki posta. Taka jestes madra a jedyne co mozesz poradzic to 'poszukaj w internecie'

Gość no to se siedcie
dobrze ze mam pierdolca na punkcie wlasnej osoby. dlatego zadnej agencji nie musialam kasy wciskac w doope :-) i tlumacza tu nie potrzebuje :-9 i moge polecic tylko to co ja sprawdzilam.Szukac w internecie i znalezc :-) zegnam tlumoki :-) byscie chceli miec wszystko bez wlasnego wysilku i najlepiej za darmo.

jakbys tlumoku doczytala to bys wiedziala, ze ja zadnej agencji nie placilam, bo byla to prawdziwa agencja a takiej placi pracodawca a nie pracownik. Poza tym mialam rozmowe po angielsku. Dobrze, ze w koncu zegnasz, bo nic do tego watku nie wnioslas

Gość no to se siedcie
bo szkoda czasu i energii na takie cwoki :-O dobrze ze ty podalas konstruktywne rady :-O bez wiary, bez celu, bez jezyka i jesczze z cykorem nie ma sensu wyjezdzac za granice.Jka juz czytam ze autorka sie obawia, ze ktos ja do burdelu porwie to mnie smiech ogarnia :-) trzeba miec nasrane we lbie zeby z takimi myslami kombinowac wyjazd za granice. zeeeeeeeeeeeeegnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.

Gość Masz racje -se siedzcie
Ja już tego czytać nie mogę

Gość biedaczka00
Rozmawialam z moim meżem . Maly ma 2 lata teraz (to dla osoby ktora gdzies tam w topiku pytala o jego wiek)ma miec zabieg operacyjny, jak tylko zrobia mu ten zabieg i dojdzie do siebie ruszamy za granice. :)

Gość Poradzicie sobie
:)

ja pytalam o wiek gdyz w niemczech jest rowniez mozliwa pomoc finansowa na dziecko. jest to ok 150euro mniesiecznie do 18stego roku zycia. a gdzie sie zdeydowaliscie wyjechac?

Jeśli lubisz, gdy do kieszeni wpadają niespodziewane pieniądze ... Jest taki szybki program w oparciu o bardzo znaną i zasobną instytucję finansową pozwalający otrzymać 100,- zł za drobną fatygę zajmującą godzinę i zarobić kilkaset a nawet kilka tysięcy zł do końca czerwca 2011

Sluchaj a skoro znasz angielski to moze moglabys dawac lekcje? Mozna zarobic ok. 50zl za godzine, albo wiecej jesli znasz angielski np. biznesowy. Albo zamiast korepetycji dawaj "konwersacje", pracuje sie wtedy z osobami ktore juz znaja angielski ale chca go troche podszlifowac. Jesli interesujesz sie obrobka zdjec i wideo to wejdz na www.elance.com, to strona dla "wolnych strzelcow" i oglos sie jako retuszer/obrabiacz wideo, moze akurat cos Ci wpadnie. Powodzenia :)