Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spod ciemnej gwiazdy

biała czy ecru?

Polecane posty

jaka suknia pasuje do dosc ciemnej karnacji, ciemnych oczu i włosów?

Gość salianka
Postawiłabym na ecru (mam podobny typ urody i nie lubię białego koloru).Wiele też zależy od dodatkó i stroju Pana M.

Ja mam raczej jasną karnację z tendencją do zaczerwienień i fatalnie wyglądam w bieli, pasuje mi tylko ecru. Warto wybrać się do salonu i poprzymierzać suknie, ponieważ tak naprawdę są różne odcieni bieli, kremów etc.

Pani w salonie powiedziala mi ze przy ciemnych włosach powinno się mieć suknie ecru ponieważ przy białej byłby za duży kontrast, i jest to prawdą, ja mam czarne włosy i w białej wyglądałąm fatalnie

no wlasnie ja juz kupiłam ecru ale teraz sie zastanawiam czy nie papełniłam błedu bo zaczeły m sie białe podobac :/

Gość czesććć
moim zdaniem dobrze zrobiłas, białe mają takie dwie wady ze przy pochrurmnej pogodzie czasem wydaja się niebieskie a i zęby sie wydają bardziej zółte

Gość Amore MIoooo
ciemna karnacja- będzie dobrze wyglądać w śnieżniej, diamentowej lub absolutnej bieli ( podkreśli pigmentację skóry, kolor włosów i oczu) bardzo jasne odcienie bieli lepiej wyglądają na opalonej skórze- brak efektu toopielca (gnijąca panna młoda) blada lub piegowata- kolory: rumu, szampana( na zdjęciach wypadają zawsze białe) ecru lub kość słoniowa. pośrednia, cera zaróżowiona- kolory kremowe. Dla osób o żółtawym zabarwieniu skóry odpowiedni jest kolor szampana (nie tworzy efektu kredowej skóry) P.S warto obejrzeć się jeśli istnieje taka mozliwość w rożnym świetle w danej sukni. Makijaże: z mojego doświadczenia na zdjęciach źle wyglądają przejaskrawione fioletowe, różowe i zielone.Dla blondynek wygrywa róż z brązem, a dla brunetek brązy z beżami. Oczywiście dużo zależy od dodatków, podałam ogólnie. Czarna kredka tylko przy dużych i "czarnych oczach" tu zdecydowanie.

Gość zachcialo mi sie slubu
ja jestem mlodzitka i nie wyobrazam sobie isc do slubu w babciowym ecru...