Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malojuzczasuuuu

nauki przedmałżeńskie

Polecane posty

Gość malojuzczasuuuu

termon slubu mamy na koniec lipca, jak i gdzie zatalwic te nauki?chodzi mi o okolice warszawy, pruszkowa dodam ze nie mam czasu chodzic poniewaz

Gość suri mao
Chyba ksiadz u którego bierzecie slub powie wam gdzie pójsć...

Gość ttttttttrantula
na naukach ksiądz uczy jak sie ruchać

Gość malojuzczasuuuu
wlasnie skieerowal nas do jakiejs nawiedzonej kobiety ale ja myslałam ze uda sie to jakos załatwic odpłatnie zeby nie chodzic juz na te nauki

Gość filomanka81
Jak nie masz czasu chodzić na normalne-4 tygodniowe. To wybierzcie weekendowe. Ja ostatnio na takich byłam i odbywały się w piątek od 16 i w sobotę. Zależy od parafii, ale są też takie na sobotę i niedzielę. Sprawdź tu, albo w innych linkach. http://www.poradnikprzedslubny.pl/nauki-przedmaeskie Niestety nauki są obowiązkowe jeśli chcesz kościelny.

ja miałam nauki na religi w lo ale ksiądz tylko gadał nie o miłości tylko o seksie

Gość filomanka81
I moje weekendowe nauki kosztowały 70 zł od osoby. Normalnie znajomi płacili 35 od os. Więc i tak płacisz....

Gość filomanka81
No tak a potem poradnia życia małżeńskiego :/ Ja trafiłam na nawiedzonego kolesia. 3 spotkania co tydzień. A kolejki, że hej.

Gość malojuzczasuuuu
weszlam na linka ale tam sa terminy na 2010 rok.... kurde

Gość filomanka81
Wpisz w google nauki przedmałżeńskie warszawa Ja jestem z innego miasta i wybrałam pierwszy link. Sama mam ślub w czerwcu a nauki robiłam początkiem maja i w czwartek mam ostatnią rozmowe w poradni.

Gość filomanka81
Na nauki normalne 4 tygodniowe przychodzi się 30 min przed kursem. Na weekendowe były zapisy w necie. Parę dni przed kursem. Bo ograniczona liczba osób jest wtedy. Robiłam u dominikanów. Znajdź jakąś parafie niedaleko miejsca zamieszkania i tam w dział małżeństwo lub nauki.

Generalnie, wszyscy którzy prowadza takie nauki sa "nawiedzeni". 4 tygodniowe nauki? Ale to chyba dla tych co nie mieli kursu w szkole średniej..My mieliśmy mieć 3 spotkania, udalo się zrobic 2 .Trezba byc asertywnym, nie miałm ochoty słuchac nic o np. naturalnych metodach poczęcia... Dostalm nawet termometr owulacyjny i moałm prowadzic wykresy - powiedzaiłam, nie nie bede tego nigdy robic, nie jest mi to do niczego potrzebne. Gdy kobieya sie upierała to mialm jej powiedziec, że nie umiem odróznic spermy od sluzu :)

:) :) :) Miało być"naturalnych metodach antykoncepcyjnych" :)

Gość malojuzczasuuuu
glupie to jakies ja mieszkam poza warszawa i u nas w kosciele nie ma takich nauk i teraz bede musiala na wawy jezdzic ... masakra

Gość z szaconkem, bo się może skońc
z punktu widzenia katolickiego najlepsze nauki to w jaki sposób oszukiwać męża, albo żonę, żeby się nie domyślili, że są robieni w trąbę, a potem jak durnemu mężowi wmówić, że czarny kolor skóry jego dziecka, to efekt dzedziczenia po przodka z Afryki.

Gość papapappaprararpapap
a ja chcialabym zapytac czy bez odbytych nauk ksiadz nie da nam slubu???