Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotylion123

Ciąża a zastrzyki

Polecane posty

Gość kotylion123

Witam wszystkich na forum. Mam problem i jeżeli ktoś znalazł się w podobnej sytuacji to proszę o wpisy. Bardzo się martwię bo możliwe że mogę być w ciąży, niestety jest jednak za wcześnie na sprawdzenie ciąży testem. Dzisiaj byłam u lekarza i dostałam zastrzyki Zinacef. Jeśli okazałoby się że jestem jednak w ciąży to czy te zastrzyki w jakiś sposób mogłyby zaszkodzić dziecku? Błagam proszę Was o poradę, nie wybaczę sobie nigdy gdyby z mojej winy doszło do uszkodzenia maluszka.

Gość ZAKOPOWERanka
no to chyba trzeba było lekarza spytać. skąd my mamy wiedzieć?:o

Gość kotylion123
Jeśli nie wiesz to nie dopisuj prosta sprawa, ja proszę o poradę! Być może forum odwiedzają lekarze...

ten lek, z tego co sprawdziłam w encyklopedii leków oddziałuje na płód; ja nie brałabym w Twojej sytuacji. Wogóle najlepiej wstrzymaj się z lekami do czasu, aż upewnisz się, czy jesteś w ciąży. Jeżeli okaże się, że to ciąża, to najlepiej wogóle nic nie przyjmować, ewentualnie wybrane leki, "bezpieczne" dla dziecka.

Gość a który dzień cyklu masz ?
i w którym dc miałaś owulację ?

Gość staszkaAvi
Do stosunku bez zabezpieczenia doszło w 13 dniu cyklu, cykle mam regularne. Czyli data pierwszego dnia ostatniej miesiączki to jest 9 maj a do stosunku doszło 21 maja.