Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miss Cole

czy w 3 miesiace uda mi sie zorganizowac?

Polecane posty

Gość Miss Cole

czy w 3 miesiace uda mi sie zorganizowac slub cywilny? ile wam zajelo to czasu, co jest najtrudniejsze, na co zwrocic uwage w pierwszej kolejnosci. Dodam ze moj narzeczony jest obcokrajowcem, mieszkamy zagranica, ale slub planujemy w PL.

cywilny spokojnie. dokumenty zacznijcie juz zalatwiac bo sa 3 miesiace wazne a jak jest obcokrajowcem Twój narzeczony to to moze chwile zajac. a co potem planujcie? jakis obiad? Jak w tygodniu to i latwiej z terminem w knajpie i urzedzie... jakie miasto?

Gość Miss Cole
Miasto Lublin, co do terminu to oczywiscie bedziemy uzaleznieni od wolnych w urzedzie, a potem chyba nalezy szukac restauracji. Bedzie to przyjecie weselne na 20 -25 osob /wstepnie/ ale nie chce calkiem zrezygnowac z calej tej otoczki i magii. Biore pod uwage przytulne, restauracje z charakterem gdzies na starym miescie. Wlasnie troche obawiam sie ze moje plany i wyobrazenia moga sie okazal nieosiagalne a nie chce brac co popadnie, jakies ostatnie ochlapki. Dlatego chcialabym si eporadzic czy w tak krotkim terminie na wrzesien da sie jeszcze poszalec.

Gość pony w kieszeni
Bez problemu. My zalatwilismy wszystko w jeden miesiac. Moga byc problemy z obcokrajowcem. Moj znajomy sie zenil z dziewczyna z Ukrainy i wiem, ze musiala udowodnic, ze mowi po polsku. Ona akurat zna polski, wiec nie robili im zadnych problemow. Musiala miec tez zaswiadczenie, ze moze zawrzec malzenstwo (czyli, ze nie ma np. meza na Ukrainie). Najlepiej zadzwon do USC i sama o wszystko zapytaj. Co do restauracji, to na pewno cos znajdziesz. Nam sie udalo znalezc miejsce na przyjecie w okresie swiatecznym, w bardzo eleganckim hotelu na starowce. Do tego w grudniu, gdzie pelno byly wigilli firmowych itd. Na wrzesien znajdziesz bez zadnego problemu. Powodzenia!