Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ag;jhb

Pytanie o dietę w ciąży

Polecane posty

Gość ag;jhb

od miesiaca jestem na diecie- jem 5 posiłków w ciągu dnia- tylko pieczywo wasa (lub bardzo rzadko razowe), dużo otrąb, jogurtów naturalnych, zero słodyczy i wieprzowiny (chyba, ze pieczony schab), 2 litry płynów dzienniem czasem teoche suszonych owoców, dużo ryb. Jest to dieta odchudzająca, schudłam 5 kg. Czy w przypadku ciąży nadal mogłabym jeść takie produkty, czy taka dieta jest zbyt uboga? Sęk w tym, ze już mi nie smakuje inne jedzenie.....

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ekspertem nie jestem ale ponoc nawet wegetarianom w ciazy zaleca sie spozywanie miesa. Jak dla mnei to Ty po prostu jesz zdrowo. Slodyczy nie musisz wazne duzo warzyw i owocow. Ryby tez byle nie surowe i wedzone. A z miesa to zdrob najczesciej ale rzadziej czerwone mieso. J anie zmienialam nawykow zywieniowych wogole, ale jadlam wszystko na co mialam ochote jak nie mialam ochoty na mieso po prosyu nie jadlam. Organizm sam Ci da znac co powinnas jesc

Gość ag;jhb
no własnie, moim zdaniem to po prostu zdrowa dieta, ale jednak sporo na niej schudłam w krótkim czasie- pewnie jak na ciażę byłoby zbyt mało kalorii. Więc można chyba jeśc to, tylko moze w ciut większej ilości, hm

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
na poczatku ciazy potrzeba tyle kalorii ile do tej pory dopiero w trzecim trmestrze wzrasta zapotrzebowanie