Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc.,.,

jak oduczyc 7miesieczne dziecko jedzenia w nocy i samodzielnego zasypiania

Polecane posty

Gość prosze o pomoc.,.,

wracam niedlugo do pracy i chciala bym aby dziecko nie budzilo sie juz w nocy, prosze o sprawdzone sposoby jak je tego oduczyc. i jak nauczyc bobasa aby sam zasypial w lozeczku, jest juz dosc ciezki a zasypia tylko na rekach gdy je bujam:( prosze opomoc w obu sprawach.

Gość miałam tak samo
jeśli chodzi o jedzenie w nocy to nie radzę podawania wody zamiast mleka, to nic nie daje. Gdy dziecko przebudzi się na jedzenie, spróbuj je uśpić ponownie bez dawania czegokolwiek. kilka nocy i się nie obudzi na jedzenie. a samodzielne zasypianie- odkładaj jak ziewa, nie wcześniej! i jeśli zapłacze to przytul i odłóż i tak do skutku.

Gość 30manna30
moje dziecko ma dwa lata i się budzi w nocy na jedzenie:) nic nie skutkowało- po prostu musi zjeść, bo inaczej reszta nocy zarwana i nic nie pomaga. tydzień wytrzymaliśmy i się poddaliśmy. po prostu o 5 na śpiocha musi dostać jeść i wtedy śpi do 8-9tej. może ma to po mnie bo ja niestety duldałam mleko do 5 roku życia. mama zawsze przed wyjściem do pracy dawała mi butelkę i ja robię teraz tak samo, bo inaczej nie da rady. na szczęście sam zasypia. od początku pilnowaliśmy by zasypiał sam w łóżeczku. na początku możesz też siedzieć przy łóżeczku i trzymać go za rączkę

Moja jak skończyła 3 miesiąca ta przesypiała praktycznie całe noce bez butli. O której dajesz swojemu dziecku wieczorną butlę?

Gość polecam przeczytać książkę
"Język niemowląt"-dowiesz się wszystkiego

Gość asiaiaimamamciamalrj niunki
moja ma 5 m-po kapieli dostaje butle , czekam az jej sie odbije i odkladam, zasypia w ciagu 5, 10 minut sama. Natomiast z jedzeniem w nocy.... przewaznie o 3 budzi sie i jest glodna, jak jej podaje mleko to az lapczywie ssie. Probowalam ponownie uspic bez podania czegokolwiek podawalam wode oraz herbatke.... niestety nie poskutkowalo ona poprostu potrzebuje mleka. Rozmawialam z pediatra i powiedzial, ze skoro dziecko ma taka potrzebe to trzeba te mleko dac. Dziecko to nie zabawka na baterie!!!!