Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rubankaa

Wypadają mi włosy !!! pomóżcie, doradźcie...

Polecane posty

Gość rubankaa

od jakichs 3 tygodni wypadają mi włosy na potegę zauważyłam to zwłaszcza po myciu, gdy na szczotce zostaje wielkie kłebowisko w ciągu dnia też zauważyłam, że na ubraniach mam duże ilości włosów nie wiem czy to spowodowane wiosna ?? czasem miałam taki spadek kondycji, ale zwykle przechodziło teraz mnie to niepokoi dbam o włosy, farby używam rzadko, raz na 3 - 4 miesiące i zawsze jest to farba bez utleniacza czasem prostuje, ale teraz to przestałam poza tym dobre odzywki szampony tryb życia prowadzę aktywny polećcie coś i powiedzcie, czy któraś z Was miała taki problem ?? i jak sobie poradziła proszę może to zabrzmi smiesznie, ale boję się, że mi wypadną wsyztskie...

Gość rubankaa
nie, ja farbuję włosy u fryzjera od długiego czasu mam stała fryzjerkę, więc to nie to

Polecam Ci odżywkę WAX ale nie polską do kupienia w aptece, zaprzestania prostowania itp. włosy myj chłodną wodą, tabletki ze skrzypem + dobre są tabletki deegrees spezial . Nie farbuj .

Hej :) Też mam taki problem, ponieważ od jakiegoś czasu strasznie wypadają mi włosy. Zauważyłam jednak, że jest już trochę lepiej, więc mogę polecić Ci: - zdrowszą dietę, bogatszą w witaminy - picie herbaty z pokrzywy lub skrzypu polnego - zakup wody brzozowej lub pokrzywowej i wcieranie jej w skórę głowy Po jakimś czasie powinnaś zauważyć poprawę, ja przynajmniej zauważam :) Pozdrawiam i życzę powodzenia!

witaminy , jedz marchewkę i owoce

Gość joanna lipska
kup ampułki vichy, drogie, bo 150 zł 3 tygodnie kuracji, ale pomaga i chyba tylko to

Gość rubankaa
dziekuję za rady, ale staram sie odżywiac w racjonalny sposób i nie zmieniłam jakoś naywków żywieniowych ale spróbuję tych środków co polecacie

Gość EkspertGelacet
Witam, Aktywny tryb życia, o którym piszesz, mógł spowodować niedobory witamin i minerałów w Twoim organizmie, czego skutkiem może być wypadanie włosów. Stylizacja włosów również może mieć negatywny wpływ na ich kondycję. Stosowanie kosmetyków regenerujących, o których wspomniałaś, poprawi zapewne wygląd włosów, ale nie wystarczy, aby je odbudować. Skutecznym rozwiązaniem Twojego problemu może być zastosowanie suplementu diety, który zadziała od wewnątrz i będzie zawierał jak największą dawkę biotyny, czyli witaminy z grupy B. Biotyna pozytywnie wpływa na stan włosów, paznokci oraz skóry i nazywana jest „witaminą piękności. Polecam Ci Gelacet, który na polskim rynku dostępny jest od niedawna i cieszy się pozytywną opinią lekarzy dermatologów. Opiera się na unikalnej duo formule, czyli połączeniu wspomnianej już biotyny i żelatyny. Żelatyna to substancja zawierająca aminokwasy, które są składnikiem naturalnego białka budulcowego włosów i paznokci, czyli keratyny. Gelacet jest dostępny bez recepty, a zalecany czas jego stosowania to minimum 3 miesiące. Pierwsze efekty powinnaś jednak zobaczyć wcześniej, w miarę coraz dłuższego przyjmowania preparatu. Jeśli to nie nastąpi, powinnaś zasięgnąć specjalistycznej porady lekarza. Mam nadzieję, że pomogłam. W razie pytań lub wątpliwości, zachęcam do kontaktu. --------------------------------- Ekspert Gelacet, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące kondycji włosów i paznokci. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość zonia30
Po pierwsze masz rację, włosy mogą wypadac po zimie, po drugie przy aktywnym trybie życia trzeba zadbać o odpowiednią dietę. Same kosmetyki nie wystarczą. Należy dobrze się odżywiać , naturalne witaminy są najlepsze, dobrze by było wprowadzić do jadłospisu czarną rzepę, siemie lniane, cykorię, migdały, ciemne pieczywo. Dodatkowo można wspomagać się dobrem jakie niesie nam wyciąg z kory brzozy np Betuleco Cotrubex firmy Sylveco.Łyżeczkę tej zawiesiny dziennie i po paru tygodniach będą już bardzo widoczne efelty kuracji. Proponuję również zmienić szampon na jakiś na wypadnie włosów np z chininą Klorane lub Bioclin z wyciągiem żeńszenia i łopianu ( sama stosowałam ) Jeśli chcesz coś tańszego to dobra jest podobno Farmona- ampułki Revalid z kofeiną do nacierania skóry .

Gość Ekspert Gelacet
Witam, aktywny tryb życia ,o którym piszesz, i być może niedostatecznie zróżnicowana i zbilansowana dieta , mogły spowodować niedobory witamin i minerałów w Twoim organizmie, czego skutkiem może być wypadanie włosów. Stylizacja włosów również może mieć negatywny wpływ na ich kondycję. Stosowanie kosmetyków regenerujących, o których wspomniałaś, poprawi zapewne wygląd włosów, ale nie wystarczy, aby je odbudować. Skutecznym rozwiązaniem Twojego problemu może okazać się zastosowanie suplementu diety, który zadziała od wewnątrz i będzie zawierał sporą dawkę biotyny, czyli witaminy z grupy B. Biotyna pozytywnie wpływa na stan włosów, paznokci oraz skóry i nazywana jest „witaminą piękności. Polecam Ci Gelacet, który na polskim rynku dostępny jest od niedawna i cieszy się pozytywną opinią lekarzy dermatologów. Opiera się na unikalnej duo formule, czyli połączeniu wspomnianej już biotyny i żelatyny. Żelatyna to substancja zawierająca aminokwasy, które są składnikiem naturalnego białka budulcowego włosów i paznokci, czyli keratyny. Gelacet jako suplement diety jest dostępny w aptekach bez recepty, a zalecany czas jego stosowania to minimum 3 miesiące. Pierwsze efekty powinnaś jednak zobaczyć wcześniej, w miarę coraz dłuższego przyjmowania preparatu. Jeśli to nie nastąpi, powinnaś zasięgnąć specjalistycznej porady lekarza. Mam nadzieję, że pomogłam. W razie pytań lub wątpliwości, zachęcam do kontaktu. --------------------------------- Ekspert Gelacet, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące kondycji włosów i paznokci. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość czarnaRzepa
A może szampon z czarnej rzepy? Na rynku jest spory wybór. My osobiście przekonaliśmy się do marki eva natura. Delikatne szampony do włosów. Jak ktoś woli, to może użyć jeszcze ich odżywkę do włosów z czarną rzepą.

Zrób badania - morfologię i tsh. Z mojego doświadczenia wypadanie włosów u mnie było pierwszym objawem problemów z tarczycą, innym razem okazało się że mam anemię.