Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maldzka

cilest

Polecane posty

przestalam karmic piersia ale nie dostalam okresu! jak mam zaczac go stosowac?? w obojetnie jaki dzien?? czy czekac do okresu/?

mam , czytalam i tak jak wszystkie zaczyna sie od pierwszego dnia okresu!! tyle ze ja okresu nie mam !!

"Stosowanie leku Cilest po porodzie Kobiety, które postanowiły nie karmić piersią mogą rozpocząć stosowanie doustnego preparatu antykoncepcyjnego, w tym leku Cilest nie wcześniej niż po 3 tygodniach od dnia porodu. W przypadku podjęcia decyzji rozpoczęcia stosowania leku Cilest później niż 21 dni od porodu lekarz prowadzący może zdecydować, czy przez pierwsze 7 dni konieczne jest zastosowanie razem z lekiem Cilest dodatkowej, niehormonalnej metody antykoncepcji, czy też należy poczekać z podaniem leku Cilest do wystąpienia pierwszego krwawienia miesiączkowego." Jak Ci lekarz kazał czekać to czekaj. 😴

To zadzwoń albo idź i zapytaj. Przede wszystkim musisz być pewna, że nie jesteś w ciąży. Prawdopodobnie możesz zacząć w dowolnym momencie, ale wtedy musisz się dodatkowo zabezpieczyć. Tylko, że ja nie jestem lekarzem i do tego co piszę doszłam na drodze logicznego rozumowania. :classic_cool: Oczywiście nie biorę za to odpowiedzialności. :classic_cool: