Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama 21

Prosze o pomoc:( moje dziecko nie je :(

Polecane posty

Gość mloda mama 21

moje dziecko ma 4 miesiace a od 3 dni karmię ją mlekiem modyfikowanym (bebilon) , wczesniej karmilam piersia ale zdarzalo mi sie podawac bebilon np na noc lub gdy mnie nie bylo w domu maz podawal mm. od 3 dni jest caly czaqs na mm, 1 dnia nie bylo problemow ale od wczoraj nie chce jesc , wg tabeli powinna zjesc 6 razy po 150ml a wczoraj zjadla 4 razy po ok.90 a dzis tylko raz tez tak 90:( co robic??? dodam ze zawsze miala apetyt wazy ponad 7 kg

Gość przeciez piszesz ze je tylko m
mniej! 7 kg to bardzo duzo jak na 4 miesiace.!!!

Gość mloda mama 21
dziecko 4 miesieczne zjada 90ml 4 razy to przecviez o wiele za malo:( martwie sie ze ja zaglodze :( juz jest ta godzina a od rana zjadła tylko jakies 90ml moze troszke mniej

Gość ha ha hahahhaha
Widocznie się już przejadła :P Jest gorąco i dziecko odczuwa to tak samo jak my, też pewnie w taki upał nie masz apetytu :) Nic jej nie będzie, zgłodnieje to na pewno to zauważysz :P I nie patrz na tabele bo każde dziecko jest inne i nie musi jeść tak jak producenci uważają :)

Gość mloda mama 21
wiem ze 7kg to duzo, przybrala tyle jak karmilam piersia

Gość mloda mama 21
ale czytalam na różnych forach ze w tym wieku dzieci tak jedza po 150 ml 6 razy aler po 120 nawet po 7 razy a 90 to bardzo malutko jak na tak duze dziecko :(

Gość mloda mama 21
ale na piersi miala apetyt bardzo duzy co widac po jej wadze boje sie ze zachoruje z tego niejedzenia :(

Gość ha ha hahahhaha
A po drugie mleko modyfikowane bardziej syci, niż mleko matki. Ona też musi się teraz przyzwyczaić do modyfikowanego. Spokojnie bez paniki :)

A ty tyle samo zjadasz codziennie ? Przecież to jest człowieczek co też czuje że jest syty , pić jej dajesz ? A jakieś zupki ?

Nie mart sie,dziecko zjada tyle ile potrzebuje.Jesli nie zauwazylas zmiany w jej zachowaniu np. jesli zrobilaby sie bardzo osowiala i malo sie ruszala to moglabys sie martwic ale jesli dziecko normalnie sie zachowuje tylko mniej je to nie ma powodu do zmartwien.A tak wogule to uwazam ze wcale nie wazy duzo,tylko normalnie.

Gość mloda mama 21
herbatke daje a zupki jeszcze nie, mam zamiar od nastepnego tyg wprowadzac

Każde dziecko je tyle ile mu potrzeba. Moja nigdy nie zjadała tyle ile w tabeli jest. Zjada co 3 godziny 120 z kleikiem ryżowym. Ale i to nie zawsze. Są dni, że na każde karmienie zjada po 60 i Jej wystarcza.

A może za dużo dajesz pić i dziecko nie chce jeść bo brzuszek pełny.

Gość mwmw
ja swojej zrobilam wieksza dziurke w smoczku.tzn przecielam smoczek na krzyz.dziecko nie zachlysnie sie bo gumki do siebie dolegaja a ssanie jest duzo latwiejsze. jak zachowuje sie normalnie ,kupa ok to wyluzuj. ewentualnie zmien mleko.

Gość odpowiedź na pytania
jest gorąco i to może powodować niechęć do jedzenia. Ważne, że je, a, że mniej niż dotychczas to jeszcze nie powód do zmartwień

Gość bo tak i już
maluchy często potrzebują przerwy w karmienu. Pijąc z butli lykają powietrze co czesto daje im uczucie pełnego brzucha. Mój maluch zwyczajowo pija 150 ( ma 3 miesiące ) jeśli wypije dużo mniej, załóżmy 60 - 90 to po odbiciu ( czyli po wydostaniu się powietrza ) przykladam mu jescze butle. Zwykle dopija do 130 - 150 ale czasem już nie chce, wtedy przyjmuje że się najadlo. Racje mają też dziewczyny że przy upałach dzieci jedza mniej i że mm syci bardziej niż mleko matki więc tu tez może być przyczyna.

Absolutnie nie patrz na tabelę na puszkach mleka, bo dziecko nic nie "powinno". Każde dziecko inne i każde je inaczej. Jeszcze miesiąc temu nasz jak zjadał 80ml to się cieszyłam. Mały niejadek. Lekarka uspokajała, że mu się odwidzi i co? I teraz jak zassie butlę to 180ml znika. Dziecka nie nakarmisz na siłę, bo Ci zwymiotuje. A lepiej niech zje mniej (czyli tyle ile akurat w tym momencie potrzebuje) niż miałoby wymiotować po każdym jedzeniu.

Nie martw się każdy je tyle ile potrzebuje dzieci też potrafią sobie regulować , nie ma co panikować ta mała kobietka je tyle mleczka ile jej się mieści w brzuszku , a co do karmienia piersią dzieci się długo tulą do cyca i nie ciągną cały czas , wiem coś o tym długi staż cycowy :)

Gość mloda mama 21
a dziesiaj pierwszy raz zrobila zielona kupe co to oznacza??????

Gość mama_mikolajka
od zmiany jedzenia kupka jest zielona albo jak próbuje czegoś nowego, mój tez nie chce jeść jak jest tak ciepło zjada 120 na trzy raty wiec ,często daje mu soczek żeby się nie odwodnił