Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka21

POMOCY ! Pilne :(

Polecane posty

Gość olka21

W niedziele powinnam dostać okres. Biore tabletki anty juz od jakis 3 lat dlatego w 98% okres dostawalam w prawidlowym dniu, ewentualnie w poniedzialek. Ale dziś jest wt a okresu jak nie ma tak nie ma ;/ Nie wiem o co chodzi .. Bylam u ginekologa i okazalo sie ze mam stan grzybiczny .... zapisala mi tabletki doustne i dopochwowe (2 tabletki co 2 dni). Ponoc nie maja wplywu na spoźnianie okresu, ale nie podoba mi sie to wszystko .. Na dodatek w piątek musze planowo wziąźć tabletke antykoncepcyjną .. i nie wiem czy moge czy nie .. ;/ pierwszy raz mi sie takie cos zdarza :| Pomocy ! :(

Gość olka21
czy ktos moze mi odpisac ? ... :((

To nic takiego, nie jest powiedziane, że krwawienie z odstawienia musi się zawsze pojawić w tym samym dniu. Może być tak, że w ogóle się nie pojawi, czasami tak bywa. Jakie tabletki bierzesz?

Gość olka21
Novynette

"Postępowanie w przypadku braku krwawienia z odstawienia Jeśli tabletki antykoncepcyjne były przyjmowane prawidłowo, nie występowały wymioty lub silna biegunka, ani nie stosowano innych leków równocześnie, istnieje bardzo małe prawdopodobieństwo, że doszło do zajścia w ciążę. Należy kontynuować stosowanie tabletek w zwykły sposób." Leki stosowane przy leczeniu grzybicy nie mają wpływu na skuteczność anytkoncepcyjną, więc spokojnie czekaj na krwawienie, a jeśli się nie pojawi normalnie zacznij przyjmowanie tabletek z nowego opakowania. P.S. To wyżej to cytat z ulotki Twoich tabletek-tak trudno przeczytać te kilka stron?

Gość olka21
Rany dzięki wielkie, Ulzylo mi :)

Gość shfh
ja tez biore te tabletki , i razmi sie zdazylo ze okresu dostallam dopiero w 5czy 6 dniu po odstawieniu, troce sie przestraszylam przyznaje.......

Gość olka21
aaa jeszcze cos. Tylko jezeli np. krwawienie jednak nastąpi do piątku to czy mimo to mam zarzyć tabletke czy nie ?

Tak. Bez względu na to czy wystąpi i kiedy to kolejne opakowanie zaczynasz po 7 dniach przerwy.