Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze o pomoc :-)

Mamusie pomóżcie proszę! pytanie o rozwój

Polecane posty

W jakim wieku dzieci zaczynają naukę liczenia?

proszę...

Nie mam pojecia o dzieciach, a jest mi to potrzebne do wypracowania

Nie wiem zależy od dziecka mój jak mial 2 lata i 7 miesięcy umiał do 10 policzyć na obecną chwile umie dodać 1+1 , i aby do 3 ale to i tak wydaje mi sie że dużo :)

a ile ma lat obecnie?

Moja mala policzy do 10. Wie, ze nos np. jest jeden, a raczki dwie. Np. poloze jeden klocek i pytam, ile klockow widzi-to wie, ze jeden, jak poloze dwa-to policzy, ze dwa.

Obecnie 3 lata 5 miesięcy. Umie także po angielsku policzyć uczy sie z książeczek rysuje je na tablicy obecnie ucze go liczyć dalej 2+3 . Uczy sie szybko bo praktycznie syn interesuje sie książkami, rysowankami a bajki ogląda tylko takie co sie można z nich czegoś nauczyć np dora poznaje świat z tego umie troche angielskiego , bruno dicka z czego uczy sie cyferek też ( nie lubi bajek typu pokemon itp zaraz krzyk że mam przełączyć ) więc zależy od dziecka każde dziecko inaczej jedne potrzebują wiecęj czasu inne mniej :) nigdy go do niczego nie ganiałam on wszystko sam (nawet w pisaniu literek mu nie przeszkadzam bo wyzywa jest takim samoukiem )mam nadzieje że coś pomogłam w wypracowaniu pozdrawiam

Mama 28 :) ja to fajnie tak czytać jak dzieciusie tak szybko sie uczą . Lubie patrzeć aż sam uśmiech sie pojawia na buzi jak widzisz jaką dziecko ma radoche bo sie coś udało :)

Ania 23---no moja mala sie cieszyla, jak ja pytalam ile ma raczek, ile jest noskow (wszstkie czesci ciala wymienilam) i ona dobrze odpowiadala :) tylko na pytanie, ile ma paluszkow u raczki, powiedziala-duzo :P Ale wtedy razem policzylysmy, ze jest piec :) Literek nie chce probowac pisac, ale interesuje sie nimi, rozpoznaje na razie A, B, C... Wlasnie nie chce jej zmuszac do nauki, co jakis czas probuje z tymi cyferkami 1, 2, 3 i literkami zeby nauczyc ja rozrozniac, ale nie naciskam i odpuszczam-gdy widze, ze jej to nie interesuje :) Rozroznia jednak wszystkie kolory, czesci ciala i rozpoznaje ksztalty-trojkat, prostokat, kolo, kwadrat-to praktycznie odkad skonczyla dwa latka.