Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dcvdfvdfsv

Żyć bez ślubu?? :(

Polecane posty

Gość dcvdfvdfsv

Poł roku temu poznałam przecudownego chłopaka.. Kiedy po kilku miesiącach zaczęliśmy czuć do siebie coś głębszego, on powiedział mi o swojej przeszłości. Opowiem w skrócie... Z poprzednią kobietą był 6 lat. Dokładnie rok temu pobrali się. Po ślubie byli razem zaledwie miesiąc. po 5 miesiącach byli już po rozwodzie. Teraz spotyka się ze mną. Jest nam razem bardzo dobrze.. Ale ja boję się tego związku. Nie mogę przestać myśleć o tym co on ma za sobą, nie wyobrażam sobie żyć z kimś bez ślubu, a poza tym widzialam jego byłą żonę. Oboje mają 26 lat, ja mam 21. Ona jest "ideałem" kobiety: wysoka, opalona, piękny uśmiech, przepiękna... a ja.. Nie dość, że jestem prawie 6 lat młodsza, to urodą też mi daleko do niej. Nie wiem czy angażować się w to. Nie mogę znieść tego, że on pobrał się z tą kobietą... Ze ma takie wspomnienia a ja nigdy dla niego nie będę tym, kim ona...

Gość nie w moim stylu
kwestia dojrzałości

Gość ciekawa ciekawska
a co on z nia przezyl takiego wspanialego?? nic wszystko rozmapdlo sie zaledwie miesiac po slubie wiec wybacz prawdziwej milosci tam nie bylo a slub mozecie miec kupisz sobie piekna biala suknie zlozycie przysiege w USC a potem normalne wesele przestan histeryzowac i miec problemy z dupy pozatym znasz go pol roku co ty o nim wiesz ?? nawet niedawno dowiedzialas sie o jego przeszlosci wiec jak mozesz juz dzisiaj opowiadac o zalu wywolanym brakiem slubu koscielnego fajnie ze chcesz zwiakzu z przyszloscia a nie zabawy na chwile ale po co juz mysli o slubie ?/ pozatym widac ze jestes mloda i niedoswiadczona a co to kogo obchodzi co on z inna przezyl w dojrzalych zwiazkach nie ma to zadneog znaczenia i zyje sie dniem dzisiejszym obecna miloscia

Gość ciekawa ciekawska
pozatym nie sadze ze zwiazalabym sie z facetem ktorego malzensto trwalo miesiac bo powazne to nie jest ludzie przezywaja nawet kilkuletnie kryzysy i walcza o milosc ze zwycieskim skutkiem wiec ile dla niego przysiega znaczyla ze po miesiacu koniec ?? a skad wiesz dlaczego sie rozeszli?/ moze on ja zdradzil na kwalerskim i ona po slubie sie dowiedzialadlatego szybkie rozstanie?/ nie zastanowilo ci slub takie wazne wydarzenie powazna decyzje przysiega po miesiacu rozstanie po pol roku rozwod w tym rok po slubie a od pol roku z toba sie spotyka?? nie nie traci koles czasu ledwo dostal papier rozwodowy a juz nastepna

Gość dcvdfvdfsv
Wiem, że rozstali się, bo ona znalazła kogoś innego. Wiem z opowieści kilku osób jak było, więc to raczej pewne informacje. Ona jest bardzo zdecydowaną dziewczyną, zawsze stawiała na swoim, a móoj K. jak się dowiedzialam od kogoś, kto dobrze znał ich sytuację, "latał jak piesek". bardzo mu na niej zależało, i przez pol roku nikt go nawet siłą nie mogl wyciągnąc z domu. przed ślubem zaczęło się psuć, ale podjęli decyzję, że jesnak się pobiorą, bo mieli nadzieje ze się ułoży. No ale nie ulozylo sie...

Gość salianka
Nie chcę się czepiać, ale skoro się z nią rozwiódł i to po krótkim okresie wspólnego życia, to może ona jednak takim ideałem nie jest.Przynajmniej dla niego. Na twoim miejscu próbowałabym się dowiedzieć więcej z czyjej winy/jakiego powodu był rozwód.Skoro byli razem 6lat,a po miesiącu się rozwiedli to coś tu jest nie tak.Może nie byli zbyt dojrzali do tego kroku?Nad tym się zastanów,a nie porównuj do niej,bo nie warto.